Biocombustibili de Generatia a II-a in Industria de Automobile

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
I. NECESITATEA UNOR SURSE ALTERNATIVE DE COMBUSTIBILI
I.1. Surse regenerabile de energie
I.2. Strategia Romaniei privind biomasa si productia de biocombustibili 
II. BIOMASA - MATERIE PRIMA PENTRU BIOCOMBUSTIBILI
III. BIODIESEL
III.1. Generalitati
III.2. Materii prime
III.3. Procese industriale
III.4. Beneficiile biodieselului
III.5. Motorul Diesel
III. 6. Nocivitatea emisiilor 
III.7. Sustenabilitate
III.8. Studiu de piata
III.9. Perspective 
CONCLUZII
BIBLIOGRAFIE


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Productia sustenabila a biocombustibililor reprezinta o tematica importanta. In consecinta, Uniunea Europeana a stabilit anumite criterii de sustenabilitate pentru productia de biocombustibili. Criteriile sunt pentru a asigura un minim de contributie a 
biocombustibililor la reducerea emisiilor de gaze ce contribuie la efectul de sera. Aceste criterii includ evaluarea cultivarii de biomasa, productia combustibililor de trasport si solizi precum si aplicatii in industria termica si electrica. Sunt luati in considerare factori precum productia de grane, utilizarea fertilizatorilor, transportul, necesarul de energie si combustibilul fosil ce poate fi inlocuit.
Petrolul fosil este principala sursa de energie care asigura in proportie de 98% necesarul de combustibili pentru transport.
Soferii pot reduce considerabil aceste impacturi, alegand vehicule mai nepoluante si conducand mai eficient.
In majoritatea cazurilor, aceste masuri vor conduce la economii financiare si beneficii de mediu.
I. NECESITATEA UNOR SURSE ALTERNATIVE DE COMBUSTIBILI
Combustibilii fosili de tipul titeiului si gazelor naturale sunt in prezent una dintre principalele surse energetice exploatate ale planetei. Conform ultimelor evaluari, rezervele certe de titei sunt de cca. 1000 miliarde barili. Se estimeaza ca la nivelul actual de consum, rezervele de titei ar putea acoperi necesarul mondial pentru cel mult 44 ani. Resursele fosile sunt neuniform repartizate pe glob si limitate cantitativ, in timp ce consumul anual este in crestere. Analizand distributia pe glob a rezervelor de titei, s-a constatat o situatie alarmanta in unele zone mari consumatoare de derivati petrolieri, ca spre exemplu Europa de Vest. Criza titeiului, inceputa in Octombrie 1973, urmata de cresteri semnificative ale preturilor derivatelor petroliere de la inceputul anilor 8o', a declansat interesul general pentru sursele alternative de energie si pentru materii prime de provenienta ne-petrochimica.
Pe plan international, scaderea rezervelor de titei si majorarile consecutive ale pretului acestuia, au creat premize favorabile abordarii fabricatiei de combustibili alternativi. In acelasi sens benefic actioneaza si legislatiile antipoluare, care limiteaza sever cantitatea de emisii poluante din gazele de esapament ale motoarelor cu ardere interna. Oxizii de azot si de sulf, fumul si hidrocarburile incomplet arse din gazele de esapare ale motoarele care utilizeaza combustibili clasici, sunt agenti poluanti majori ai atmosferei. De asemenea, acumularea in atmosfera a bioxidului de carbon rezultat din arderea combustibililor clasici, contribuie la amplificarea efectului de sera. 
Se impunea astfel obtinerea unor combustibili alternativi prin a caror ardere sa se diminueze sensibil cantitatea de emisii poluante evacuate in atmosfera si prin utilizarea unor resurse de materii prime re-innoibile, sa se elimine efectul de sera datorita acumularii de bioxid de carbon in atmosfera.
I.1. Surse regenerabile de energie
Sursele de energie regenerabile cum ar fi biomasa, energia solara, geotermala pot asigura servicii energetice importante bazate pe utilizarea resurselor locale disponibile, studiile realizate pana in prezent demonstrand ca potentialul acestor surse de energie este enorm, acestea putand acoperi in principiu de cateva ori cererea de energie. Pornind de la aceasta realitate, o tranzitie catre sisteme de energie bazate pe surse de energie regenerabile, pare din ce in ce mai probabila, tinand cont de faptul ca aceste costuri ale resurselor regenerabile scad, in timp ce pretul titeiului si gazelor continua sa fluctueze.
Politica Romaniei privind valorificarea resurselor regenerabile de energie cu privire speciala pentru productia de biocombustibil 
Filiera producerii de biomasa si de fabricare a biodiselului cuprinde 27 producatori de biodisel cu autorizatie de antrepozit fiscal cu o capacitate anuala de 285 mii tone, fabricile de ulei si fabricile de alcool, colectorii de materii prime necesare producerii de biocombustibili si fermierii care au culturile energetice. 
Romania, conform estimarilor MADR, are un potential de a elimina importul de biodisel prin introducerea in cultura a unei parti din suprafetele necultivate si prin cresterea productiilor de biomasa la hectar.


Fisiere in arhiva (1):

  • Biocombustibili de Generatia a II-a in Industria de Automobile.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!