Ciclon de Mare Randament pentru Desprafuirea Aerului

Extras din proiect Cum descarc?

1. Prezentarea generala a utilajului si incadrarea sa in linia tehnologica
Poluarea. Aspecte generale 
Aerul este ,,oceanul" pe care-l respiram. Compozitia normala a aerului cuprinde: azot 78,09%, oxigen 20,95%, argon 0,92%, dioxid de carbon 0,03%. Acest amestec de gaze reprezinta peste 99,99% din compozitia aerului. Restul de circa 0,01% este alcatuit din alte gaze ca neon, heliu, metan, kripton, xenon, ozon, hidrogen, radon. La acestea se adauga proportii variabile de vapori de apa (in medie 0,2 - 3%).
Din punct de vedere sanitar prezinta importanta oscilatiile in concentratie ale oxigenului si dioxidului de carbon, substante cu rol deosebit in schimbul de gaze de la nivelul plamanului.
Poluarea atmosferica implica emanarea de substante daunatoare organismelor vii, in atmosfera. Poluanti precum oxizii de sulf si azot, cloro - fluoro - carburile, dioxidul de carbon, monoxidul de carbon, si funinginea (carbunele) sunt principalii contribuitori la poluarea atmosferica.
Poluantii primari sunt acei poluanti atmosferici emanati direct in atmosfera, de exemplu particulele de funingine, dioxidul de sulf si oxizii de azot. Poluantii secundari sunt produsi prin reactii intre poluantii primari. De exemplu, ozonul se formeaza deasupra arealelor urbane prin reactii dintre poluantii primari si componentii normali ai atmosferei. Monoxidul de carbon si oxizii de azot sunt principalii poluanti emisi de arderile de combustibil. Funinginea si dioxidul de sulf sunt poluantii primari produsi in principal prin arderile de combustibili fosili in centralele energetice, precum petrolul si carbunele. In fiecare an peste 1 miliard de tone de astfel de materiale intra in compozitia atmosferei prin aceste procese. Poluantii au tendinta de a se gasi numai in anumite zone.
O parte signifianta a industriei si a transporturilor se bazeaza pe combustibili fosili. Pe masura ce acesti combustibili sunt consumati, in atmosfera sunt eliminate particule chimicale de materii poluante. Cu toate ca un mare numar de astfel de chimicale contribuie la poluarea atmosferica, cele mai multe dintre ele contin carbon, sulf si azot. Combustia carbonului, a petrolului si a benzinei este raspunzatoare pentru majoritatea poluantilor atmosferici. Alte materiale poluante pot avea sursa de emitere industria metalelor (fier, zinc, plumb, cupru), rafinariile petrolifere, uzinele de ciment si cele in care se obtine acidul azotic si acidul sulfuric. Aceste chimicale interactioneaza intre ele dar si cu razele ultraviolete din razele solare cu intensitati periculoase.
Majoritatea industriilor din Romania utilizeaza utilaje din perioada anterioara anului 1990. Inlocuirea acestor echipamente se efectueaza in general lent de catre societatile in care se modifica procesul de fabricatie. Utilajele mai noi sunt uneori instalate pe linii de productie invechite, din care cauza performanta ecologica si eficienta functionarii nu se modifica sau se imbunatateste destul de putin. Multe societati nu se pot conforma conditiilor actualului sistem de autorizare din Romania. O prima estimare arata ca in prezent numai circa 25% din toate instalatiile cu impact poluant sau cu potential de contaminare au fost autorizate. 
Poluarea de impact - este poluarea produsa in zonele aflate sub impactul direct al surselor de poluare. Starea atmosferei este evidentiata prin prezentarea urmatoarelor aspecte: poluarea de impact cu diferite noxe, calitatea precipitatiilor atmosferice, situatia ozonului atmosferic, dinamica emulsiilor de gaze cu efect de sera si unele manifestari ale schimburilor climatice. 
Poluarea de fond - este poluarea existenta in zonele in care nu se manifesta direct influenta surselor de poluare. Statiile de supraveghere a poluarii de fond se amplaseaza in zone conventional ,,curate", situate la altitudini cuprinse intre 1000 - 1500 m si la distante de minimum 20 de km de centre populare, drumuri, cai ferate, obiective industriale.
Acte normative incalcate
Din Constitutia Romaniei, Art. 34 referitor la Dreptul si ocrotirea sanatatii, alin. 2; Art. 35, cu referire la Dreptul la un mediu sanatos, alin.1, 2, 3 - introdus prin Legea de revizuire nr. 429/2003.
Ordinul MAPM nr. 592/2002 privind aprobarea Normativului privind stabilirea valorilor limita, a valorilor de prag si a criteriilor si metodelor de evaluare a dioxidului de sulf, dioxidului de azot si oxizilor de azot, pulberilor in suspensie (PM10 si PM2,5), plumbului, benzenului, monoxidului de carbon si ozonului in aerul inconjurator (M.O. 765 / 21 octombrie 2002)


Fisiere in arhiva (1):

  • Ciclon de Mare Randament pentru Desprafuirea Aerului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!