Cuantificare Impactului Indus Asupra Mediului de Activitatile Desfasurate de SC Mittal Steel SA Iasi

Extras din proiect Cum descarc?

? INTODUCERE 
In cadrul S.C. MITALL STEEL S.A. IASI domeniul principal de activitate consta in productia de tuburi din fonta si otel-COD CAEN 272, iar obiectul principal de activitate este productia de tuburi (tevi) din otel- COD CAEN 2722. Pe langa activitatea principala Societatea mai poate desfasura in subsidiar si alte 95 de activitati conform ,,Certificatului Constatator", emis de Ministerul Justitiei, Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Iasi, numarul 80464 din 16.09.2005. 
I. Descrierea amplasamentului evaluat
1.1 Activitati desfasurate Activitatea principala o constituie producerea si comercializarea tevilor din otel, iar activitatea secundara este activitatea de import-export, producerea si comercializarea de tevi sudate longitudinal, profile formate la rece, benzi laminate la cald si la rece, piese de schimb, reparatii metalurgice. Ca produse finite unitatea realizeaza tevi sudate 507060 tone/ an; tevitrase la rece- 23000 tone / an; profile formate la rece-88000 tone / an; tevi zincate. 110000 tone / an si profile zincate.15000 tone / an (conform Autoritatii de mediu). Unitatea are cca. 990 de angajati, din care 66 lucreaza in Sectia a-V-a (Zincare), in trei schimburi 3 pe zo. 24 ore / zi, 5 zile / daptamana, 330 zile / an. In cadrul sectiei de Zincare tevi profile se realizeaza zincarea la cald a tevilor si profilelor, sectia fiind dotata cu 3 instalatii pentru decapare-zincare. In prezent, sectia lucreaza cu o singura instalatie. Platforma S.C. MITALL STEEL S.A. IASI este ampasata in albia majora a raului Bahlui-zona indiguita, la altitudinea medie de 35,0 mdMN in zona industriala a orasului Iasi. Amplasamentul obiectivului evaluat S.C. MITALL STEEL S.A. IASI, este situat in Iasi, cu sediul in Calea Chisinaului nr. 132. Societatea este inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J22 / 278/ 1991, cod fiscal R 1973479, IBAN RO 38 BRDE 240 SV07886272400, deschis la BCR, reprezentand prin directivul general de Regie Paul ikoravelil. Vecinatatile obiectivului sunt:
- Nord-str.Tutora, Iasi;
- Sud- Ateliere si tiraj CFR;
- Est- S.C.IMAMUS S.A;
- Vest-str. Bucium Iasi; 
In zona ampasamentului obiectivului evaluat nu sunt zone protejate, piese de patrimoniu sau cartiere rezidentiale. 
1.2. Descrierea amplasamentului din punct de vedere ecologic, biologic, geologic. Aerul cercetat este situat in culoarul Bahluiului-terasa superioara parte a Campiei Moldovei, parte a regiunii Podisului Moldovei. Sesul Bahluiului se caracterizeaza prin conditii de epedogeneza cu totul diferite fata de celelalte unitati. Solurile de aici se formeaza pe depozite aluvionale, holocene, pre domeniul lut-argiloase si sub influenta apei freatice bogata in saruri (carbonati, sulfati, cloruri) care se gaseste la mica adancime. Directia de solidificare este cea hidrohalomorfa cu formare de soluri specifice, intrazonale, de tipul lacovistilor salinizate, sulfato-sodice. Tipul de sol predominant este lacovistea slab si mediu salinizata, care reprezinta 80-90% din solurile Sesului Bahlui. La acestea se adauga pe suprafete restranse lacovisti puternic salinizate, lacovisti drenate, soluri aluviale, cernoziomuri-lacovisti, ultimele localizate mai ales pe benzile de glacisuri de la contactul cu versantii pe unele conuri de dejectie mai mportante si pe cursul inferior al paraului Nicolina. Geologic zona este caracterizata de prezenta formatiunilor de varsta sarmatiana si cuaternara. Sarmatianul este reprezentat de argila marnoasa, bazala, vanata cenusie prezenta in zona la ad'ncimi de peste 11-12 m. Apa subterana este la o adancime de 5,5-6 m si are caracter ascensional. Avand in vedere stratificatia terenului, fundarea se realizeaza in stratul de argila grasa, situat sub adancime de 20 de m. Prezenta umputurilor si a orizontului malos si activitatea de argila a raului Bahlui impune o adancime de fundare de 2,2 m. Zona ampasamentului, impicit amplasamentul are stabilitate generala si locala asigurata. Nu este supus inundatiilor sau viiturilor de apa din precipitatii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cuantificare Impactului Indus Asupra Mediului de Activitatile Desfasurate de SC Mittal Steel SA Iasi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!