Dezvoltarea Durabila a Comunei Cocorastii-Mislii

Cuprins proiect Cum descarc?

1.INTRODUCERE
1.1.Ce este dezvoltarea durabila?
1.2.De ce avem nevoie de dezvoltare durabila si cine e responsabil?
2. PREZENTARE GENERALA
2.1.Asezare si acces;
2.2.Hidrografie;
2.3.Clima;
2.4.Solurile;
2.5.Vegetatia si fauna;
2.6.Spatiul agricol;
2.7.Spatiul forestier;
3.SCURT ISTORIC;
4.ANALIZA DE SITUATIE;
4.1.Asezarea geografica si cadrul natural;
4.2.Populatia si resursele umane;
4.3.Infrastructura;
4.4.Economia;
4.5.Turismul;
4.6.Mediul inconjurator;
5.ELEMENTE DE STRATEGIE;
5.1.demografie;
5.2.Starea de sanatate,servicii medicale;
5.3.Starea de ocupare a fortei de munca;
5.4.Educatia;
5.6.Cultura;
5.7.Telefonie.Servicii postale;
5.8.Agricultura;
5.9.Comertul;
6.CONCLUZII


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
1.1 Ce este dezvoltarea durabila?
In 1992 (Summitul Mondial din Rio de Janeiro) liderii din majoritatea tarilor lumii au recunoscut importanta centrala a actiunilor locale pentru atingerea dezideratelor dezvoltarii durabile. Incepand cu acel moment "Agenda 21" a devenit catalizatorul a numeroase proiecte si initiative ce promoveaza dezvoltarea durabila la nivel local. Agenda 21 are propriul mecanism de implementare prin strategiile de dezvoltare
durabila nationale, regionale si "Agenda 21 locala".Dezvoltarea durabila inseamna in primul rand asigurarea unei calitati mai bune a vietii pentru toti, in prezent si pentru generatiile viitoare. Dezvoltarea durabila mai inseamna recunoasterea faptului ca economia,mediul si bunastarea sociala sunt interdependente si anume faptul ca un mediu afectat din punct de vedere al calitatii va influenta negativ, mai repede sau mai tarziu, dezvoltarea economica si mai ales calitatea vietii fiecaruia dintre noi. Dezvoltarea durabila inseamna si asigurarea satisfacerii nevoilor de baza ale oamenilor:locuinte, strazi sigure, oportunitatea de implinire prin educatie, informare, participare, sanatate, si loc de munca. Toate acestea necesita o economie robusta, sanatoasa capabila sa creeze mijloacele necesare satisfacerii acestor nevoi, atat in prezent cat si pentru viitor.
Pe scurt, dezvoltarea durabila presupune:
- Un nou rol pentru autoritatile locale si leaderii comunitari
- Promovarea bunastarii sociale si economice a membrilor comunitatii si a calitatii mediului in zonele de rezidenta
- Implicarea si consultarea localnicilor si a formelor de organizare a acestora
- Dezvoltarea unei viziuni si a unui plan pentru zona impreuna cu comunitatea locala
- Dezvoltarea si oferirea serviciilor care imbunatatesc bunastarea si calitatea vietii locuitorilor in zona de rezidenta
Autoritatile locale, organizatiile neguvernamentale, organizatiile comunitare si de afaceri au nevoie in acest moment de facilitatori comunitari care sa fie capabili sa creeze puntea de legatura dintre politicile guvernamentale de dezvoltare si nevoile si dorintele comunitatilor locale.
1.2 De ce avem nevoie de dezvoltare durabila si cine e responsabil?
Pentru realizarea tuturor celor mentionate e nevoie de aportul fiecaruia dintre noi. Toti suntem responsabili, fie ca reprezentam autoritatile, fie ca suntem simpli cetateni, angajati sau mici intreprinzatori, fie ca suntem organizati in grupuri locale formale sau informale sau nu. Autoritatile locale, ca puncte nodale si leaderi ai comunitatilor locale, au un rol extrem de important. Realizarea dezvoltarii durabile trebuie sa fie dezideratul oricarei administratii moderne si trebuie sa se reflecte in pregatirea Strategiilor Locale de Dezvoltare Durabila pentru a promova si/sau imbunatati bunastarea sociala si economica si calitateamediului in zonele de rezidenta si astfel sa contribuie la dezvoltarea durabila a Romaniei per ansamblu.Uniunea Europeana, organism spre care tinde si Romania, acorda o importanta majora spatiului rural,importanta reflectata de politicile si programele promovate de acest for. Unul din documentele ce sta la baza
tuturor acestor politici si programe este Programul de dezvoltare rurala al Uniunii Europene.In acest cadru general isi au originea si programele de preaderare pentru tarile candidate. Schemele de finantare cum sunt ISPA, PHARE dar mai ales SAPARD adreseaza toate problemele cu care se confrunta comunitatile rurale din tarile candidate, de la infrastructura pana la educatie, de la agricutura pana la traditii.
Pentru a utiliza cu succes fondurile neramburabile ale UE comunitatile rurale din Romania trebuie sa fie pregatite, iar un prim pas in acest proces de pregatire este formularea unor strategii de dezvoltare durabila care sa dea masura nevoilor si oportunitatilor pe care fiecare comunitate le are in parte.Documentul de fata este o asemenea incercare si un inceput de drum la care au contribuit toti cei care sunt interesati de prezentul dar mai ales de viitorul lor, atat cel individual cat si cel comun.
2. PREZENTARE GENERALA
2.1.Asezare si acces
Comuna Cocorastii Mislii este situata in partea central- vestica a judetului Prahova, fiind situata la o distanta de 17 km de municipiul Ploiesti, la7 km de orasul Baicoi si la 4 km de orasul Plopeni. Legatura cu orasul de resedinta a judetului se face prin DJ 100D. Ca marime comuna se situeaza in categoria comunelor mijlocii (cat.II-a), avand un teritoriu administrativ cu o suprafata de 3469 ha si o populatie de 3620 locuitori. 
Localitatea se invecineaza cu urmatoarele localitati:
- la Nord-Vest cu satul Bustenari, comuna Telega ;
- la Sud-Vest cu satul Bordeni, comuna Scorteni ;
- la Nord-Est cu comunele Vilcanesti si Cosminele ;
- la Sud-Est cu comuna Dumbravesti; 
- la Sud cu orasul Plopeni;
Comuna Cocorastii Mislii are trei sate componente:
- Cocorastii Mislii, resedinta de comuna;
- Goruna;
- Tiparesti;
Cele trei sate componente sunt dispuse grupat, pe partea stanga a paraului Mislea, fiind separate prin repere naturale, respectiv Valea Nucilor si Valea Burduza.


Fisiere in arhiva (1):

  • Dezvoltarea Durabila a Comunei Cocorastii-Mislii.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!