Dezvoltarea Durabila a Rezervatiei Biosferei Parcul National Muntii Rodnei

Extras din proiect Cum descarc?

1. DEZVOLTAREA DURABILA SI ECOTURISMUL 
1.1 Definitia dezvoltarii durabile
Conceptul de dezvoltare durabila se refera la o forma de crestere economica ce satisface nevoile societatii - in termeni de bunastare, pe termen scurt, mediu si mai ales lung. El se fundamenteaza pe considerentul ca dezvoltarea trebuie sa vina in intampinarea nevoilor prezente fara sa puna in pericol pe cele ale generatiilor viitoare. In termeni practici, acest lucru inseamna crearea conditiilor pentru dezvoltarea economica pe termen lung, in acelasi timp protejand mediul inconjurator.
Cea mai cunoscuta definitie a dezvoltarii durabile este cu siguranta cea data de Comisia Mondiala pentru Mediu si Dezvoltare (WCED) in raportul "Viitorul nostru comun", cunoscut si sub numele de Raportul Brundtland: "dezvoltarea durabila este dezvoltarea care urmareste satisfacerea nevoilor prezentului, fara a compromite posibilitatea generatiilor viitoare de a-si satisface propriile nevoi".
1.2 Definitia ecoturismului
Ecoturismul este o forma de turism in care principala motivatie a turistului este observarea si aprecierea naturii si a traditiilor locale legate de natura si care trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
conservarea si protejarea naturii;
folosirea resurselor umane locale;
caracter educativ, respect pentru natura - constientizarea turistilor si a comunitatilor locale;
impactul negativ minim asupra mediului natural si socio-cultural.
2. DESCRIEREA PARCULUI NATIONAL MUNTII RODNEI
2.1 Prezentare generala si localizare
Parcul National Muntii Rodnei - Rezervatie a Biosferei este localizat in sud-estul judetului Maramures si nord-estul judetului Bistrita Nasaud, in zona inalta a Muntilor Rodnei. Este cea mai intinsa arie protejata din nordul Carpatilor Orientali, avand o suprafata de 46.399 ha, din care 3.300 hectare au fost declarate rezervatie a biosferei in anul 1979. Importanta acestei arii protejate se datoreaza atat geologiei si geomorfologiei muntilor, cat si prezentei a numeroase specii de fauna si flora, endemite si relicte glaciare. 
Parte integranta a grupei nordice a Carpatilor Orientali, Muntii Rodnei sunt situati intre Masivul Tibles in vest; Obcinele Bucovinei si Muntii Suhard la est; Muntii Maramuresului la nord; Dealurile Nasaudului la sud; Muntii Bargaului la sud-est. Muntii Rodnei reprezinta cea mai importanta unitate montana din Carpatii Orientali. Astfel, Muntii Rodnei se individualizeaza atat prin altitudinea cea mai inalta din zona rasariteana a Carpatilor (varful Pietrosu 2303 m), dar si prin existenta celui mai mare lac glaciar (Lala Mare cu o suprafata de 5637 m2).
De asemenea, in arealul Muntilor Rodnei se regaseste una dintre cele mai importante statiuni montane din zona nordica a tarii (Borsa), cat si statiunea balneara de importanta nationala, Sangeorz Bai In acest parc au fost incluse 4 arii protejate: Ineu-Lala (2.568 ha), Bila-Lala (325,10 ha) Izvorul Batrana (0,50 ha) si Pietrosul Mare (3.300 ha).


Fisiere in arhiva (1):

  • Dezvoltarea Durabila a Rezervatiei Biosferei Parcul National Muntii Rodnei.ppt

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!