Energia Eoliană

Cuprins proiect

Cuprins
1. Principiul energiei eoliene 3
2 Diagrama care descrie partile component ale unei turbine 5
3 Tipuri de turbine eoliene 6
4 Cresterea ponderei energiei eoliene in lume 7
5 Avantaje 7
6 Dezavantaje 8
7 Top tari care detin energie eoliana 9
8 Energia eoliană în Europa 9
9. Bibliografie 15


Extras din proiect

1. Principiul energiei eoliene
Vântul este mişcarea aerului datorată maselor de aer cu temperaturi diferite. Temperaturile diferite sunt cauzate de masele de apă şi pământ care absorb diferit căldura soarelui. La scară globală mişcările masive de aer sunt cauzate de diferenţa de temperatură intre pământul de la ecuator şi cel apropiat de poli.[1]
Deoarece vântul va bate cât timp soarele va incalzi Pământul este o sursa de energie regenerabilă, ce este exploatată in prezent pentru a produce electricitate.
Energia eoliană este energia vântului, o formă de energie regenerabilă. La sfârșitul anului 2010, capacitatea mondială a generatoarelor eoliene era de 194 400 MW. Toate turbinele de pe glob pot genera 430 Terawați oră/an, echivalentul a 2,5% din consumul mondial de energie. Industria vântului implică o circulație a mărfurilor de 40 miliarde euro și lucrează în ea 670 000 persoane în întreaga lume.
Turbinele eoliene curente funcţionează pe acelaşi principiu ca şi morile de vânt din antichitate.
O turbină eoliană este un dispozitiv ce transformă mişcarea kinetică a palelor unei elice in energie mecanică. Dacă această energie mecanică este apoi transformată in electricitate avem de-a face cu un generator alimentat cu vânt/convertor de energie eoliană. Termenul care s-a improprietărit insă este “turbina eoliană”.
Impropriu denumite, centralele eoliene sunt, ferme de turbine eoliene, ce sunt conectate la reteaua de distribuţie a curentului. In componenta unei centrale eoliene nu intră doar turbinele ci şi redresoare de curent, transformatoarele şi corectoare ale factorului de putere al curentului. In amplasarea centralelor eoliene se ţine cont de valoarea vantului in zona, preţul terenului, impactul vizual şi asupra structurilor din vecinătate şi apropierea de reţeaua de distribuţie a curentului. 
2.Diagrama care descrie părţile componente ale unei turbine.
- Compunerea sistemului:
1. Pale
- Forma şi concepţia lor este esenţială pentru a asigura forţa de rotatie necesară. Acest design este propriu fiecarui tip de generator electric.
2. Nacela
- Conţine generatorul electric asigurând şi o protecţie mecanică 
3. Pilon
- Asigură strucura de susţinere şi rezistenţă a ansamblului superior. 
4. Fundaţie
- Asigură rezistenţa mecanică a generatorului eolian.


Fisiere în arhivă (1):

  • Energia Eoliana.docx

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!