Etapele Analizei Numerice pentru Descrierea Problemelor de Mediu

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Generalitati
2. Analiza numerica in sistemele informatice de monitorizare a mediului
3. Monitorizarea factorului de mediu: Apa


Extras din proiect Cum descarc?

1.Generalitati
Stiinta mediului se ocupa de caracteristicile mediului si de studiul interactiunii intre om si mediu, ceea ce necesita un spectru larg de stiinte ale naturii si exacte ca: biologia, chimia, fizica, etc., intelegerea proceselor biologice, chimice si fizice ale mediului. De asemeni, deciziile politice sunt de mare importanta in managementul ecologic. Prin stiinta mediului se urmareste sa se interconecteze cunostintele din diferite ramuri ale stiintelor naturale si exacte, pentru a rezolva problemele de mediu, pentru a intelege cum omul influenteaza viata pe Pamant. 
Stiinta mediului nu este o acumulare de cunostinte disparate, ea devine o stiinta care se bazeaza pe cuceririle altor stiinte, pe care le uneste intr-un instrument pentru a rezolva anumite probleme de mediu. In problemele tratate nu se va considera si influenta stiintelor socio-economice asupra stiintei mediului, deoarece in etapa actuala ar necesita prea multe calcule.
Desi, stiinta mediului are un caracter pluridisciplinar, ea nu studiaza cazurile izolate, ea se concentreaza asupra principiilor folosite in rezolvarea problemelor de mediu in cadrul creat de stiintele naturale. Studiul separat al unor cazuri izolate, ar duce la o perimare rapida a cunostintelor acumulate si deci numai cunoasterea principiilor comune, care pot fi particularizate si care guverneaza diferite evenimente, permite solutionarea diferitelor probleme de mediu. Scopul acestui curs este de a descrie metodele si principiile care sunt folosite in intelegerea proceselor de mediu si de a arata cum sunt acestea folosite pentru rezolvarea unor probleme noi ale mediului, care devin tot mai complexe odata cu extinderea si diversificarea tehnologiilor industriale. mediu )
1.1.1. Relatia intre stiinta mediului si tehnologie, management, ecologie si modelare 
Relatia intre stiinta mediului si ecologie este prezentata in fig.1 
Stiinta mediului
Impactul naturii asupra omului 
S-a aratat ca stiinta mediului este un domeniu multidisciplinar care se ocupa cu studiul influentei activitatilor umane asupra proceselor de mediu.
Influenta omului asupra mediului se numeste poluare.
Ecologia este definita ca studiul corelatiilor intre organismele vii si mediu, sau in sens mai general cu studiul structurilor si functiilor naturii, cunoscand ca omul este o parte a naturii.
Modelele ecologice sau sistemele ecologice ofera posibilitatea de a alege metodele cele mai bune pentru controlul poluarii si reprezinta circuitul de reactie din fig.1.1.
Ecosistemele sunt de mare complexitate si nu pot fi luate toate problemele in stadiul de management, insa pentru o problema data este posibil sa se faca un model simplificat al ecosistemului si ale proceselor sale. Aceste modele au la baza principiile conservarii masei si conservarii energiei si reprezinta ecuatii diferentiale.
Un ecosistem se poate adapta la activitatile distructive ale omului, insa numai intr-o anumita masura. Deci, este necesar sa se inteleaga natura ecosistemului pentru a putea prevedea consecintele impactului activitatilor umane asupra mediului, pentru a mentine o anumita calitate a civilizatiei umane. Pentru a putea diminua efectul activitatii umane asupra mediului este necesar sa se studieze relatia intre activitate si efecte prin intermediul stiintei mediului si de a limita impactul omului asupra ecosistemului. Dezvoltarea tehnologiilor de fabricatie a marit impactul omului asupra ecosistemelor , dar noile tehnologii care rezolva problemele poluarii pot fi aplicate simultan si pot reduce aceste efecte. De exemplu au fost dezvoltate noi tehnologii de purificare si recirculare a poluantilor si sunt incercari chiar de a schimba tehnologiile de fabricatie pentru a reduce poluarea.
Managementul de mediu ( ambiental ) este scump, dar in multe cazuri poate deveni economic prin recuperarea unor materii prime, rezulta ca pentru fiecare tehnologie trebuie aleasa o solutie ecologica.
1.1.2. Principiile stiintei mediului
Viata pe Pamant este dependenta de prezenta unui numar de elemente intr-o anumita forma si concentratie si de mersul proceselor de creare a vietii. Daca aceste conditii nu se indeplinesc atunci viata ori este imposibila ori este deteriorata. Principiile de baza ale conservarii masei si energiei reflecta echilibrul care trebuie sa existe in orice activitate umana.. De exemplu, orice organism viu necesita anumite conditii de mediu, si e dependent de rata de inmultire si de temperatura ambientala ce reflecta anumite conditii optime ale vietii, fig.1.2.. Rezulta ca un ecosistem reactioneaza la variatiile conditiilor de mediu.
1.1.3. Principiile tehnologiilor de mediu ( ambientale )
Stiinta mediului sta la baza tehnologiilor de mediu deoarece alegerea unei tehnologii necesita cunoasterea profunda a multor probleme.
Solutiile oferite de tehnologiile de mediu trebuie sa fie:
o eficiente, functionale si de capacitate dorita;
o sa nu perturbe procesul;
o sa aibe o arie clara de utilizare;
o influenta asupra mediului sa nu creeze alte probleme.
Se disting trei grupe de probleme pentru tehnologiile de mediu:
o poluare ape;
o poluare aer;
o poluare reziduuri solide.


Fisiere in arhiva (2):

  • Etapele Analizei Numerice pentru Descrierea Problemelor de Mediu
    • Etapele Analizei Numerice pentru Descrierea Problemelor de Mediu.doc
    • Etapele Analizei Numerice pentru Descrierea Problemelor de Mediu.pptx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!