Evaluari de Mediu pentru Dezvolatare Durabila

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE.3 
Capitolul I: DESCRIEREA AMPLASAMENTULUI SI ACTIVIT?TILOR SUPUSE E.I.M.4
1.1. Descrierea amplasamentului.4
1.2. Activitati desfasurate in cadrul obiectivului.5
Capitolul II: IDENTIFICAREA SURSELOR DE POLUARE SI A AGENTILOR CONTAMINANTI.7
2.1. Aer.7
2.2. Sol.8
2.3. Ape de suprafata.9
2.4. Ape subterane.9
Capitolul III: CUANTIFICAREA IMPACTULUI PRIN METODA MATRICII DE EVALUARE RAPIDA A IMPACTULUI.11
3.1. Descrierea metodei.11
3.2. Rezultate, cuantificare, discutii.15
CONCLUZII.19
BIBLIOGRAFIE.21


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Societatea ELMET INTERNATIONAL S.R.L. are sediul si punctul de lucru in localitatea Bacau, str. Constantei, nr. 1, jud. Bacau, fiind amplasata in intravilanul municipiului Bacau, in partea vestica, in zona rezervata micii industrii. 
In prezent, activitatea principala este ,,Productia de metale feroase si neferoase sub forme primare de semifabricate". De asemenea, la obiectul de activitate al societatii mai figureaza: prelucrarea aluminiului, productia zincului si a cositorului, constructii metalice si parti componente, structuri si tamplarii metalice. 
Activitatea principala o constituie prelucrarea mecanica a otelului, aluminiului, constructii metalice, piese metalice. 
In cadrul intreprinderii se executa operatii de tratamente chimice care, din punct de vedere al protectiei mediului, se pot incadra la transformarea si utilizarea produselor chimice. Societatea produce diverse tipuri de piese, subansamble din otel, aluminiu, tratate si netratate chimic pe baza comenzilor de regula electronice, asigurate de administratorii firmei, numai pentru export. Produsele si subprodusele obtinute sunt piese din aluminiu si otel vopsite si nevopsite, vopsite si acoperite.
Principalele faze ale procesului tehnologic sunt: prelucrarea metalica, curatarea pieselor, tratamente chimice, vopsire piese, samblare. Vopsirea produselor (carcase, piese) se executa cu pistoale de aer comprimat sub perdea de apa. Cabinele de vopsire sunt dotate cu un rezervor de apa de 2 m3, apa este folosita prin pompare la realizarea perdelei ce retine particulele de vopsea. La vopsire se folosesc vopsele de import sau Farbe; diluantii utilizati sunt: metil etil cetona, toluen si xilen. Operatiile de tratare chimica se executa la otel inox, aluminiu, aliaj din aluminiu, in vederea cresterii rezistentei acestora la coroziune. Metalul este supus degresarii, apoi se decapeaza prin imersie intr-o baie cu KLEAN ETCH 0,5%, un amestec de doi acizi (acid sulfuric si azotic sau fluorhidric). Se spala metalul in apa demineralizata si se trece la oxidarea chimica ce se face cu ALODINE 1200, urmeaza apoi o alta spalare si apoi uscarea. 
Pasivizarea otelului inox se face in 6 bai care contin acid azotic si bicromat de sodiu. Piesa se introduce intr-o baie de degresare, apoi se face o decapare cu GABROL ET (acid ortofosforic si agent emulgator).
Capitolul I. Descrierea amplasamentului si a activitatilor supuse E.I.M.
1.1. Descrierea amplasamentului
Amplasamentul obiectivului evaluat, S.C. ELMET INTERNATIONAL S.R.L. BACAU, este situat in strada Constantei, nr. 1, localitatea Bacau, in intravilanul municipiului Bacau, in partea vestica, in zona rezervata industriei si zonelor de depozitare. In anul 1998 societatea a cumparat depozitul de cereale care apartinea de S.C. SEMROM S.A. Bacau si terenul aferent, si a amenajat prima hala de prelucrari mecanice dotata cu utilaje si echipament de mare performanta. In anul 2000 societatea, cumpara de la S.C. SEMROM MOLDOVA S.A., complex AGROSEM BACAU imobilul cu nr. Cadastral 1352 compus din mai multe constructii: magazii, atelier auto, sopron, garaj si terenul aferent, in suprafata totala de 4460 m2. 
Amplasamentul obiectivului analizat se incadreaza in categoria terenurilor cu destinatie - industrie si depozite. Societatea este inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J04/741/1998, cod fiscal RO10840889, cont virament IBAN RO21BPOS04002951529 ROL 01, Banca POST Bacau. 
Zona pe care o strabate strada Constantei are un caracter preponderent industrial, fiind prezentate societati ca: R.A. ,,Drumuri" Bacau, Electromontaj, Energoutilaj etc, dar si existenta unor zone ca unitati militare din apropierea garii. Strada are 2 fire de circulatie, are o latime de 8m si este incadrata de borduri de 20x25cm, asezate pe fundatii din beton.
Vecinatatile obiectivului evaluat sunt: 
Nord - S.C. APRODES S.A.
Sud - S.C. ELROM BUSSINES VETURES S.R.L.
Est - Strada Constantei
Vest - S.C. COLMARID S.A.
Terenul destinat activitatii amplasamentului se afla in grupa teraselor raurilor Bistrita si Siret pe terasa medie a raului Bistrita. Terasa pe care se gaseste amplasamentul are o mare dezvoltare pe malul drept al raului Bistrita, pe acesta dezvoltandu-se cea mai mare parte a ansamblurilor de locuinte din zona centrala, vestica si sudica a localitatii, cat si zona depozitelor si zona industriala din partea vestica.


Fisiere in arhiva (1):

  • Evaluari de Mediu pentru Dezvolatare Durabila.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!