Fenomene de Transport si Operatii Unitare

Cuprins proiect Cum descarc?

Studiul documentar privitor la epurarea apelor uzate
1. Calitatea si proprietatile apelor naturale. Poluarea apelor. Caracteristicile apelor uzate menajere. Epurarea si autoepurarea apelor uzate.
1.1. Calitatea si proprietatile apelor naturale
1.2. Poluarea apelor
1.3. Caracteristicile apelor uzate menajere
1.4. Epurarea si autoepurarea apelor uzate
2. Metode de epurare a apelor uzate
3. Tipuri de statii de epurare a apelor uzate
4. Echipamente si instalatii din treapta mecanica a statiilor de epurare a apelor menajere
4.1. Gratare
4.2. Site
4.3. Instalatii de sitare
4.4. Deznisipatoare
4.5. Decantoare
5. Instalatie de sitare cu gratar cilindric fix pentru ape uzate


Extras din proiect Cum descarc?

STUDIU DOCUMENTAR PRIVITOR LA EPURAREA APELOR UZATE
Ce este apa uzata? 
Apa uzata poate fi numita si "apa folosita" sau"apa decanalizare, aceasta contine diferite incarcaturi, precum dejectii umane sau animale, resturi alimentare, uleiuri, sapun, detergenti si alte substante chimice. In gospodarie, apa uzata provine de la toalete, dusuri, bai, chiuvete, masini de spalat rufe si vase. Apa uzata industriala provine din diverse procese de productie si de prelucrare.
In Europa, s-au facut eforturi considerabile pentru tratarea apelor reziduale si pentru reducerea apelor uzate deversate. Cu toate acestea, mai este inca de lucru pana la punerea completa in aplicare a directivei privind tratarea apelor reziduale urbane. Progresul realizat pana acum s-a datorat investitiilor de capital si unor forme avansate de tratare.
Una dintre cauzele situatiei actuale in domeniul tratarii apelor o constituie lipsa banilor. Implementarea directivelor din domeniul alimentarii cu apa si epurarii apelor uzate implica eforturi financiare considerabile.
1. CALITATEA SI PROPRIETATILE APELOR NATURALE. POLUAREA APELOR. CARACTERISTICLE APELOR UZATE MENAJERE. EPURAREA SI AUTOEPURAREA EPLOR UZATE.
1.1. CALITATEA SI PROPRIETATILE APELOR NATURALE
Calitatea 
Calitatea apei se poate defini ca un ansamblu conventional de caracteristici fizice, chimice, biologice si bacteriologice, exprimate valoric, care permit incadrarea probei intr-o anumita categorie , ea capatand astfel insusirea de a servi unui anumit scop . Pentru stabilirea calitatii apei, din multitudinea caracteristicilor fizice, chimice si biologice care pot fi stabilite prin analize de laborator se utilizeaza practic un numar limitat, considerate mai semnificative .
Sistemul mondial de supraveghere a mediului inconjurator prevede urmarirea calitatii apelor prin trei categorii de parametri :
- parametri de baza : temperatura, pH, conductivitate, oxygen dizolvat, colibacili;
- parametri indicatori ai poluarii persistente : cadmiu, mercur, compusi organo - halogenati si uleiuri minerale;
- parametri optionali : carbon organic total ( COT ), consum biochimic de oxigen ( CBO) detergenti anionici, metale grele, arsen, bor, sodiu, cianuri , uleiuri totale, streptococi .
Pentru precizarea caracteristicilor de calitate a apei se utilizeaza urmatoarea terminologie :
- criterii de calitate a apei - totalitatea indicatorilor de calitate a apei care se utilizeaza pentru aprecierea acesteia in raport cu masura in care satisface un anumit domeniu de folosinta sau pe baza carora se poate elabora o decizie asupra gradului in care calitatea apei corespunde cu necesitatile de protectie a mediului inconjurator ;
- indicatori de calitate ai apei - reprezentati de caracteristici nominalizate pentru o determinare precisa a calitatii apelor ;
- parametri de calitate ai apei - sunt valori si exprimari numerice ale indicatorilor de calitate a unei ape ;
- valori standardizate ale calitatii apei - reprezinta valori ale indicatorilor de calitate a apelor care limiteaza un domeniu conventional de valori acceptabile pentru o anumita folosinta a apei .
Conditiile tehnice de calitate ale apelor de suprafata precum si clasificarea calitatii apelor de suprafata sunt clasificate in tara noastra prin normativul privind directivul de preferinta pentru calsificarea apelor de suprafata (114/2002). 
Obiectivele de referinta urmarite prin clasificarea apei au urmatoarele :
- Abordarea integrate a evaluarii calitatii apei din punct de vedere fizico-chimica-biologic si microbiologic;
- Colaborarea datelor de calitate a apei cu cele specific sedimentelor;
- Armonizarea cu practicp de la nivelul U.E. in domeniul protectiei calitatii apelor de suprafata.
Asigurarea conditiilor de implementare a directive cadru a apei: incadrarea in metodologia adoptata in activitatea de monitorizare a RETELEI TRANSNATIONALE DE MONITORING PENTRU BAZINUL HIDROGRAFIC AL DUNARII din cadrul Conventiei privind Protectia fluxului Dunarea.
In prezentul normative calitatea apei este apreciata in cinci clase si anume:
- Clasa I - limitele maxime ale acestei clase reflect conditiile natural de referinta sau concentratia de fond natural;
- Clasa a II-a - limitele corespunzatoare acestei clase corespund valorilor tinta si reflect conditiile de calitate pentru protectia ecosistemelor acvatice;
- Clasele III - IV - valoarea limitelor acestor clase sunt de doua respective cinci ori mai mari decat obiectivele de referinta si reflect ponderea influentei antropice;
- Clasa V - apa pentru care se depasesc valorile limita ale clasei IV.


Fisiere in arhiva (1):

  • Fenomene de Transport si Operatii Unitare.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!