Gestionarea Deseurilor Menajere in Localitatea Targu Lapus - Rohia

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul 1 CARACTERIZAREA AMPLASAMENTULUI SI A ZONEI DIN VECINATATE.3
1.1. Localizare Targu Lapus.3
1.2. Localizare groapa de gunoi.4
Capitolul 2 CANTITATEA SI COMPOZITIA DESEURILOR MENAJERE.5
2.1. Compozitia deseurilor.5
2.2. Cantitatea de deseuri.7
Capitolul 3 COLECTAREA SI TRANSPORTUL DESEURILOR.8
3.1. Situatia actuala.8
3.2. Descrierea activitatii- Metode moderne.9
3.3. Transportul si depozitarea deseurilor.11
Capitolul 4 FLUXUL TEHNOLOGIC DE TRATARE SI VALORIFICARE A DESEURILOR.16
4.1. Incinerarea .16
Capitolul 5 CONSTRUCTIA DEPOZITULUI DE DESEURI.19
.1. Constructie depozit ecologic.19
5.2. Caracteristicile depozitului ....24
Capitolul 6 MONITORIZAREA DEPOZITULUI DE DESEURI.25
6.1. Inchiderea depozitului.26
Bibliografie.27


Extras din proiect Cum descarc?

CAP I 
CARACTERIZAREA APLASAMENTULUI SI 
A ZONEI DIN VECINATATE
1.1. LOCALIZARE TARGU LAPUS
Targu Lapus este situat in partea de nord-vest a Depresiunii Transilvaniei, in judetul Maramures, la 47 de km de Baia Mare . Judetul Maramures, si implicit orasul Targu Lapus, fac parte din teritoriul Regiunii aflate printre cele mai competitive din Romania, respectiv Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest, alaturi de judetele: Satu-Mare, Salaj, Bistrita-Nasaud, Bihor si Cluj. De-a lungul timpului orasul Targu Lapus a evoluat inspre un centru administrativ, politic si economic al zonei, participand la formarea zonei etnografice ,,Tara Lapusului". Astazi, orasul polarizeaza intreaga depresiune, fiind singurul centru urban al acesteia . 
Targu Lapus, impreuna cu satele apartinatoare, are o suprafata teritoriala totala de 24.735 ha (247,35 km2). Suprafata intravilana totala insumeaza 1.729,35 ha, iar cea extravilana 23.005,6 ha. 
Din punct de vedere geologic, zona apartine partii de nord a depresiunii Transilvaniei.
Depresiunea cuprinde un complex de unitati geologice, care apartin la trei domenii paleogeografice :
Cristalinul cuprinde Masivul Preluca si are aspect de horst, mai inaltat pe latura nordica unde se termina cu abrupturi de falie. Tot pe cristalin apar si petice de eocen.
Zona maramuresan - panonica a functionat ca geosinclinal pana in helveNian cand a avut loc inversiunea tectonica. Eocenul mediu si superior apare in bazinul Lapusului, din dreptul localitatii Tg. Lapus si in dreptul localitatilor Borcut - Cufoaia - Inau. Depozitele de varsta mai recenta, apartinand cuaternarului, in care s-a format relieful actual sunt reprezentate prin argile, argile prafoase, bolovanisuri si pietrisuri, deluvii (se afla in bazinul raului Lapus si al afluentilor acestuia) fiind depozite de varsta cuaternara si panoniana.
Zona transilvaneana se caracterizeaza prin transgresiunea eocenului spre masivele Preluca - Prisaca, prin regresiunea oligocenului si mai ales a miocenului de tip molasic. 
Eocenul este constituit din calcare, gresii, conglomerate si marne, iar oligocenul din marne, sisturi carbunoase, gresii. HelveNianul are caracter molasic (gresii, marne, conglomerate, cu matrice nisipoasa, cu stratificare incrucisata) si se gaseste in sinclinalul Vima - Breaza, cu caracter suspendat. 
Din punct de vedere hidrologic, precipitatiile au rolul principal in formarea raului Lapus, ele avand valori cuprinse intre 950 - 1380 mm/m2.
1.2. LOCALIZARE GROAPA DE GUNOI 
Rampa de depozitare Deseuri Menajere - Rohia depozit clasa ,,b"depozit pentru deseuri nepericuloase, este amplasata in zona de sud a orasului pe partea dreapta a drumului judetean DJ 182 - Baia Mare - Targu Lapus - Rohia, la circa 3 km de limita orasului, in extravilanul localitatii Rohia la aproximativ 4 km pe versant, paraul Rohia este situat la distanta de 500 m.
Distanta medie de la garaj la sectorul de lucru este de 2 km pentru oras si de 8 km pentru satele apartinatoare.
Distanta medie de la sectorul de lucru la rampa de depozitare a gunoiului este de 5 km pentru oras si 10 km pentru satele apartinatoare. 
Fi.2. Groapa de deseuri menajere 2008


Fisiere in arhiva (1):

  • Gestionarea Deseurilor Menajere in Localitatea Targu Lapus - Rohia.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Fisa de prezentare si declaratie necesara emiterii autorizatiei sanitare de functionare pentru serviciu public de salubritate al orasului Targu Lapus , 2011;
ECO - SISTEM , Proiect pentru implementare a unui sistem eficient de gestionare a deseurilor menajere Targu Lapus, 2009;
Sistem integrat de management al deseurilor solide, Jud Maramures, 2010;
www.cjmaramures.ro
www.anpm.ro
www.primariatargulapus.ro
www.wikipedia.org
www.inginerie-electrica.ro
www.deseuri-online.ro


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!