Gestionarea Deseurilor Obtinute prin Arderea altor Deseuri Solide

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Industria
2. Procese
3. Deseuri rezultate in urma procesului
4. Descrierea deseurilor 
5. Colectarea deseurilor
6. Depozitarea deseurilor
7. Prelucrarea deseurilor
8. Valorificarea deseurilor


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Deseurile in societatea actuala reprezinta produse ce rezulta in cantitati din ce in ce mai mari din activitatea umana si care, daca nu sunt gestionate corespunzator, pot sa duca la poluarea solului, subsolului, apelor si aerului.
Deseurile sunt o consecinta inevitabila a activitatilor umane, insa in ultimele decenii, gestiunea lor a devenit o preocupare majora.
Deseurile solide sunt reprezentate de deseurile menajere, deseurile stradale si deseurile industriale.
Gestionarea sai gestiunea deseurilor cuprinde ansamblul de activitati, masuri si prevederi legislative referitoare la deseuri, inclusiv cele care privesc influienta acestora asupra mediului ambiant si aspectele economice legate de acestea.
Activitati referitoare la gestionarea deseurilor
Optiunile de gestionare a deseurilor, gradul de separare la sursa a celor reciclabile si recuperabile, proportia activitatilor de recuperare in centrele destinate acestor operatii, ca si ponderea deseurilor care sunt procesate prin incinerare, compostare si prin alte metode, se stabilesc de catre administratiile localitatilor. Strategiile privitoare la deseuri tin seama de: cantitatea si caracteristicile deseurilor din localitatea respectiva, structura, dotarea si capacitatea operatorilor pentru a transpune in practica strategiile de gestiune.Responsabilizarea, educarea si constientizarea populatiei pentru aplicarea unei filiere de gestiune, necesita folosirea de metode stimulative si coercitive (amenzi).
In tara noastra se produc anual cca 7.7 mil tone de deseuri urbane, din care 6.3 mil tone reprezinta deseuri de la populatie si 1.4 mil tone deseuri stradale.In perioada urmatoare, pana in 2020, se pondereaza:cresterea cantitatii de deseuri in urma extinderii serviciului de salubrizare in mediu rural (unde se prognozeaza un indice de producere de 0.3 - 0.4 kg/loc/zi),iar indicele in marile orase va fi de 1.1 - 1.4 kg/loc/zi. 
Planurile de gestionare a deseurilor au un rol cheie in dezvoltarea unei gestionari durabile a deseurilor. Principalul lor scop este acela de a prezenta fluxurile de deseuri si optiunile de gestionare a acestora. Mai in detaliu, planurile de gestionare a deseurilor prezinta cadrul de planificare pentru urmatoarele aspecte:
- Conformarea cu politica de deseuri si atingerea tintelor propuse: planurile 
de gestionare a deseurilor constituie instrumente importante care contribuie la implementarea politicilor si la atingerea tintelor stabilite in domeniul gestionarii deseurilor.
- Stabilirea capacitatilor suficiente si caracteristice pentru gestionarea deseurilor: planurile de gestionare a deseurilor prezinta fluxurile si cantitatile de deseuri care trebuie colectate, reciclate, tratate si/sau eliminate. Mai mult, ele contribuie la asigurarea de capacitati si moduri de colectare, reciclare, tratare si/sau eliminare a deseurilor functie de deseurilor care trebuie gestionate.
- Controlul masurilor tehnologice: prezentarea fluxurilor de deseuri asigura identificarea zonelor in care sunt necesare masuri tehnologice pentru eliminarea sau minimizarea anumitor tipuri de deseuri
- Prezentarea cerintelor economice si de investitie: planurile de gestionare a deseurilor constituie un punct de plecare pentru stabilirea cerintelor financiare pentru operarea schemelor de colectare, reciclare, tratare si eliminare a deseurilor. Pe aceasta baza, pot fi determinate necesitatile pentru investitiile in instalatii de reciclare, tratare si eliminare a deseurilor. 
Complexitatea in continua crestere a problemelor si standardelor in domeniul gestionarii deseurilor conduc la cresterea cerintelor privind instalatiile de reciclare, tratare si/sau eliminare. In multe cazuri, aceasta presupune facilitati de reciclare, tratare si/sau eliminare a deseurilor mai mari si mai complexe, ceea ce implica cooperarea la nivel regional privind stabilirea si operarea acestor facilitati.


Fisiere in arhiva (1):

  • Gestionarea Deseurilor Obtinute prin Arderea altor Deseuri Solide.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!