Iazul de Decantare Antamina

Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Mina de cupru-zinc Antamina este situata in Muntii Anzi din Peru, la aproximativ 200 km nord de Lima. Compania Minera Antamina (CMA), o companie peruviana, detinuta de BHP Billiton, Noranda, Teck Cominco si Mitsubishi, exoloateaza Proiectul Antamina. 
Exploatarea a fost conceputa prin lucrari la sufrafata in cariera cu tehnici de foraj, detonare, incarcare cu excavatoare si transportul de minereu cu basculante.
Mina si instalatiile aferente sunt la altitudini de la 3800 pana la 4800m. Mina va recupera aproximativ 575 milioane de tone de minereu si pentru acesta va muta 1.4 miliarde de tone de roca in timpul de viata al proiectului de 24 de ani.
Operatiunea de prelucrare va produce aproximativ 546 milioane de tone de steril.Sterilele sunt depozitate in iazului de steril construit in cadrul bazinul colector al raului Quebrada Huincush. Iazul a fost creat prin construirea unui baraj de anrocamente care va ajunge in cele din urma la inaltimea de 240 metrii. Scurgerile din zonele din amonte de iazului de steril sunt deturnate in jurul acestuiea si sunt colectate intr-o serie de canale deschise, conducte si un tunel 1300 m lungime.
Alte componente ale iazului de decantare, sunt prezentate in figura 1, si include structurile de decantare, conductele de steril, sonde inverse si conducta de alimentare si barajul de apa dulce.
Caracteristicile locale
Barajul se afla intr-o vale asimetric in panta, asa cum se arata in figura 1.
topografia a site-ului a fost modelat de ghetari alpini, cu eroziune caracteristica. 
In cadrul baziului, versantii vaii au de obicei 26 de grade sau mai putin. pantele mai sus peretii de deasupra vaii au pante mai abrupte ajungand pana la 35.
Clima la Antamina este caracterizat prin sezoane umede si uscate si temperaturi moderate tot timpul anului. Precipitatii sunt foarte variabile, precipitatii medie anuala este estimata a fi in intervalul de 950 - 1550 mm.
Regiunea este intr+o zona relativ ferita de cutremure, pentru Proiectul Antamina s-a luat un coeficient seismic de 0,48.
Conditiile geologice
O patura subtire de sol, tipic zonei glaciare sau coluviale acopera fundul vaii si peretii josi ai vaii.
Grosimea solului variaza de la cateva zeci de centimetri la cateva zeci de metri. Peretii inalai ai vaii au un strat subtire de sol sau au roca expusa.
Mici vai laterale sunt umplute cu depozite de turba moale, cu grosime de pana la 5 m. In cadrul locatiei iazul de decantare, aluviunile se extind la adancimi de 10 pana la 15 m.


Fisiere in arhiva (1):

  • Iazul de Decantare Antamina.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!