Iazul de Decantare Antamina

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Ecologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 3102
Mărime: 4.26MB (arhivat)
Publicat de: Roxelana Mircea
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Introducere

Mina de cupru-zinc Antamina este situată în Munţii Anzi din Peru, la aproximativ 200 km nord de Lima. Compania Minera Antamina (CMA), o companie peruviană, deţinută de BHP Billiton, Noranda, Teck Cominco şi Mitsubishi, exoloatează Proiectul Antamina.

Exploatarea a fost concepută prin lucrări la sufrafaţă în carieră cu tehnici de foraj, detonare, încărcare cu excavatoare şi transportul de minereu cu basculante.

Mina şi instalaţiile aferente sunt la altitudini de la 3800 până la 4800m. Mina va recupera aproximativ 575 milioane de tone de minereu şi pentru acesta va muta 1.4 miliarde de tone de rocă în timpul de viaţă al proiectului de 24 de ani.

Operaţiunea de prelucrare va produce aproximativ 546 milioane de tone de steril.Sterilele sunt depozitate în iazului de steril construit în cadrul bazinul colector al râului Quebrada Huincush. Iazul a fost creat prin construirea unui baraj de anrocamente care va ajunge în cele din urmă la înalţimea de 240 metrii. Scurgerile din zonele din amonte de iazului de steril sunt deturnate în jurul acestuiea şi sunt colectate într-o serie de canale deschise, conducte şi un tunel 1300 m lungime.

Alte componente ale iazului de decantare, sunt prezentate în figura 1, şi include structurile de decantare, conductele de steril, sonde inverse şi conducta de alimentare şi barajul de apă dulce.

Caracteristicile locale

Barajul se află într-o vale asimetric în pantă, aşa cum se arată în figura 1.

topografia a site-ului a fost modelat de ghetari alpini, cu eroziune caracteristică.

În cadrul baziului, versanţii văii au de obicei 26 de grade sau mai puţin. pantele mai sus peretii de deasupra văii au pante mai abrupte ajungând până la 35.

Clima la Antamina este caracterizat prin sezoane umede si uscate şi temperaturi moderate tot timpul anului. Precipitaţii sunt foarte variabile, precipitaţii medie anuală este estimată a fi în intervalul de 950 - 1550 mm.

Regiunea este într+o zonă relativ ferită de cutremure, pentru Proiectul Antamina s-a luat un coeficient seismic de 0,48.

Condiţiile geologice

O pătură subţire de sol, tipic zonei glaciare sau coluviale acoperă fundul văii şi pereţii joşi ai văii.

Grosimea solului variază de la câteva zeci de centimetri la câteva zeci de metri. Pereţii înalâi ai văii au un strat subţire de sol sau au roca expusă.

Mici văi laterale sunt umplute cu depozite de turbă moale, cu grosime de până la 5 m. În cadrul locaţiei iazul de decantare, aluviunile se extind la adâncimi de 10 până la 15 m.

Preview document

Iazul de Decantare Antamina - Pagina 1
Iazul de Decantare Antamina - Pagina 2
Iazul de Decantare Antamina - Pagina 3
Iazul de Decantare Antamina - Pagina 4
Iazul de Decantare Antamina - Pagina 5
Iazul de Decantare Antamina - Pagina 6
Iazul de Decantare Antamina - Pagina 7
Iazul de Decantare Antamina - Pagina 8
Iazul de Decantare Antamina - Pagina 9
Iazul de Decantare Antamina - Pagina 10
Iazul de Decantare Antamina - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Iazul de Decantare Antamina.doc

Ai nevoie de altceva?