Idei de afaceri - Colectare și reciclare deșeuri

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere
Cap. 1 Componentele strategiei 3
Cap. 2 Determinantii strategiei 15
Cap. 3 Tipologia strategiei ...20
Cap. 4 Strategii de piata ...21
Cap. 5 Tipuri de strategii din punct de vedere al avantajului competitiv 22
Cap. 6 Prezentarea modelului de management strategic .23
Cap. 7 Fundamentarea modelului de management strategic ...28
Cap. 8 Analiza diagnostic a firmei ..31
Concluzii generale ...33
Anexe ...35
Bibliogarfie ..36


Extras din proiect Cum descarc?

Intruducere
Salubrizarea localitatilor, colectarea selectiva si valorificarea deseurilor reprezinta una dintre problemele importante cu care se confrunta Republica Moldova la etapa actuala. Starea necorespunzatoare a managementului deseurilor in tara este o provocare pentru schimbare. Aceasta poate fi luata sub control prin eforturi concentrate si participarea tuturor factorilor interesati in implementarea Programului de Gestionare a Deseurilor in Republica Moldova.
Introducerea pe piata a ambalajelor PET a dus la scaderea costurilor si a asigurat ambalarea corespunzatoare pentru multe lichide si bauturi utilizate si consumate zilnic, dar a devenit problematica colectarea si eliminarea acestora. Un val de PET-uri si alte tipuri de ambalaje similare au umplut masiv gunoistile din tara si au devenit raspindite si neplacute peste tot.
In afara de aceasta, o mare cantitate de deseuri este eliminata negospodareste, o buna parte putand fi reciclata sau reutilizata, daca s-ar organiza sisteme adecvate de colectare separata si sortare. In consecinta deseuri, ca de exemplu, articole din gospodarii, ambalaje de sticla, hartie si carton, deseuri textile, recipiente de aluminiu, chiar si PET-uri, care pot fi colectate pentru a fi reciclate se amesteca si se pierd iremediabil cu deseurile menajere. Alte deseuri, cum sunt cele din constructii si demolari, din gradini, de echipamente electronice si electrice, deseurile periculoase menajere, anvelopele uzate si acumulatorii uzati nu-si au locul in depozite dar trebuie colectate separat si reciclate prin operatii adecvate de dezmembrare.
Este necesara utilizarea tehnologiilor moderne in sensul crearii unor depozite zonale mai sigure si cu efecte eficiente de protectie a mediului. Simpla sortare in propria gospodarie a numeroase fractiuni reciclabile de deseuri sau compostare a deseurilor biologice si a deseurilor din gradini este doar o posibilitate usor de realizat prin constientizarea eficienta a procesului de colectare selectiva a deseurilor.
Cap.1 Componentele strategiei
1.1 Caracteristica generala a firmei
Firma " GreenLuX" a fost infiintata in anul 2011 cu acordul Institutului de Ecologie si Geologie din cadrul Academiei de Stiinte a Republicii Moldova, cu sprijinul acordat de catre Agentia de Promovare a Bussinesului in Republica Moldova cit si prin colaborarea cu doua mari uzine de reciclare a deseurilor: Karlsruhe Germania si WESSLING ROMANIA.
Afacerea consta in colectarea si procesarea de deseuri, rezultatul fiind fulgi sau flexuri de polietilena care constituie materia prima pentru realizarea granulelor de plastic din care se fabrica diverse obiecte si ambalaje. De asemenea un rol deosebit il va avea intreprinderea pentru a curata si intretine mediul intr-o stare cit mai buna si a lichida posibelele efecte nocive pentru viata si sanatatea oamenilor. Altfel spus uzina va intretine mediul curat, utilizind deseurile in calitate de materie prima.
Problema deseurilor este o problema actuala pentru Republica Moldova, iar tara are mare nevoie de o asemenea uzina, mai bine spus chiar de mai multe.
1.2 Misiunea firmei
Viitoarea firma a noastra si-a propus ca prin activitatile ulterioare ce le va desfasura sa impuna locuitorilor un nou model de educatie ecologica si de informare in legatura cu productia noastra, de asemenea tindem spre o modernizare a aspectului tarii si spre crearea unor noi locuri de munca cu conditii necesare.
1.3 Viziunea firmei
Serviciile prestate de firma noastra vor fi urmatoarele:
- Colectarea deseurilor zilnic de la domiciliul abonatilor
- Curatenia in scara si in jurul blocului si a sediului firmelor de 3 ori pe saptamina
- Lichidarea depozitelor de gunoaie neautorizate si impadurirea spatiilor respective cu trecerea in proprietatea firmei
- Colectarea deseurilor ce pot fi folosite ca materie prima de la depozitele autorizate de gunoaie
- Distribuirea intr-un numar necesar a tomberoanelor in locurile strict necesare
Ce se poate recicla 1. Sticla. Recipiente de sticla (sticle, borcane). Cele mai valoroase sunt cele transparente. In general, e bine sa fie sortate dupa culoare. 2. Hartie. Ziare curate, tiparituri, reviste, carti vechi, ambalaje de carton de la detergenti, pantofi etc., fotocopii de la birou. Pastrati hartiile pentru reciclat uscate, iar atunci cand le duceti la centrul de reciclare ambalati-le in hartie si legati-le cu sfoara. 3. Ambalaje de plastic. Pet-uri, pungi de plastic, recipienti de detergenti. Ambalajele
trebuie triate -  pungile fosnitoare se recicleaza intr-un fel, cele normale in alt fel. Se gasesc foarte greu centre stradale care sa le recolteze. 4. Cutii de metal. De la bauturile racoritoare, bere, conserve. Metalul poate fi reciclat la nesfarsit. 5. Uleiul de motor si anvelopele. Uleiul de motor este foarte toxic, nu il aruncati in canalizare! 6. Bateriile auto, acumulatorii etc. Continutul acestora este deosebit de toxic. Este ideal sa incercati sa gasiti un centru de reciclare. 7. Cartusele de la imprimantele laser si inkjet. Majoritatea firmelor furnizoare de toner pentru imprimante au serviciu de reciclare a cartuselor. Pentru cartusele uzate primiti bani!


Fisiere în arhivă (1):

  • Idei de afaceri - Colectare si reciclare deseuri.pdf

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Suport de curs
2. http://www.infocuratenie.md/colectare-si-reciclare-deseuri-si-ambalaje-pet.html
3. http://www.ozon.md/
4. http://www.google.ro/search?q=legislatia+privind+reciclarea+in+moldova&hl=ro&source=lnms&sa=X&ei=CZeFUIbfEIjMtAb3mYGwDA&ved=0CAYQ_AUoAA&biw=1280&bih=70 5. http://www.scritube.com/economie/DIAGNOSTICAREA-FIRMEI84772.php 6. http://www.trainmor-knowmore.eu/B2C83C7D.ro.aspx 7. http://strategii.wordpress.com/analiza-mediului-concurential/ 8. http://ro.scribd.com/doc/92435177/Modelul-de-Management-Strategic 9. http://www.clubafaceri.ro/produsehot/avantaje-dezavantaje/ 10. http://www.lefo.ro/carmensylva/Carmensylva/ppap/2000/an2/sem1/bratianumanstrat. 11. http://www.preferatele.com/docs/management/noi/mannagementul-strate102012231421.php 12. http://proiectulecologicromanesc.ro/colectarea-selectiva-a-deseurilor-salveaza-viitorul-2/ 13. http://www.greentech.ro/ro/achizitii-deseuri/colectare-deseuri-sticla-pet 14. http://moneyentrepreneur.blogspot.com/2011/03/colectarea-si-reciclarea-deseurilor-si.html


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!