Mecanismele Incalzirii Globale

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere 3
1. Clarificarea terminologiei folosite in domeniul schimbarilor climatice 4
2. Mecanismele incalzirii globale -efectul de sera 5
3. Gaze de sera 7
3.1Situatia emisiilor de gaze cu efect de sera 7
3.2Dioxidul de carbon 8
3.3Gaz metan 9
3.4Protoxid de azot, gaz ilariant 9
3.5Vapori de apa 10
3.6Hidrocarburi fluorurate si clorurate, hidrocarburi complet halogenate 10
3.7Alte gaze 11
4. Consecinte posibile ale schimbarilor climatice 12
5. Perceptia studentilor privind schimbarile climatice 15
5. Bibliografie 23


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
In timp ce oamenii si conceptiilor lor se schimba si evolueaza la fel se intampla si cu planeta Terra. Ajungem la momente in care nu ne mai amintim nimic, uitam cine suntem si care este rolul nostru. Ar trebui insa sa retinem ,macar, cine este Terra si care este rolul acesteia, pentru ca ea este cea care reprezinta viata cu adevarat, este cea care ne tine in viata prin toate formele sale si cu tot ce are mai de pret.
Din nefericire pentru planeta noastra, de cele mai multe ori avem cu totul si cu totul alte preocupari decat mediul in care traim. Astfel, pamantul are mult de suferit de pe urma noastra. Bine insa , ca si-a creeat o viata proprie si se spune ca nimic nu se pierde totul se conserva: energia se transforma si este insotita de pierderi, aceasta pierdere se acumuleaza, ea reprezentand de fapt entropia sistemului (energia nedisponibila= care nu poate fi folosita); cu ajutorul substantelor se descriu elementele componente ale planetei, iar intre viata si mediu s-a creat o stransa legatura de care au nevoie ambele parti pentru supravietuire.
In perioada contemporana societatea se confrunta cu numeroase probleme, printre cele mai importante fiind: poluarea, efectul de sera, cresterea concentratiei de dioxid de carbon si alte gaze daunatoare, correlate cu incalzirea globala, subtierea stratului de ozon, defrisarea padurilor, disparitia diferitelor specii de animale si plante. activitatile omului au o contributie importanta la declansarea si agravarea acestor probleme. Prin urmare, omul trebuie sa invete sa tina cont de restrictiile de mediu.. 
Oamenii si-au dorit intotdeauna aceleasi lucru de la viata si anume un trai cat mai bun si mai decent. Tocmai de aceea am crezut si credem in continuare ca ascensiunea pe ramura tehnologiei este cea care ne va dobandi intr-un final fericirea absoluta. Incercam sa exploatam totul, sa folosim fiecare element dat de natura intr-un mod cat mai corect, nu ne abtinem de la nimic, ba chiar incercam sa ajungem la Dumnezeu. Probabil ca abia acum ne-am dat seama ca prin toate cautarile si tehnologizarea noastra am distrus o parte a planetei.
Lucrarea urmareste sa evidentieze modul cum tinerii inteleg schimbarea climatica care reprezinta una din cele mai importante si cuprinzatoare probleme de mediu ale prezentului. In acest sens, in prima parte a lucrarii este explicat mecanismul care conduce la schimbarea climatica prin prelucrarea informatiilor furnizate de o serie de lucrari stiintifice. In partea a doua, sunt analizate rezultatele unui sondaj efectuat in randul studentilor pe baza unui chestionar elaborate astfel incat sa suprinda aspecte legate de cunoasterea relatiilor cauzale si de perceptia rolului pe care il pot avea studentii in actiunile de combatere si de adaptare la schimbarile climatice.
Rezultatele studiului prezinta o serie de limitari legate de posibilitatile de generalizare, datorate esantionarii si a mai multor factori care impiedica realizarea unui studiu amplu despre incalzirea globala. Esantionul pe care s-a realizat studiul cu privite la incalzirea globala, este unul limitat si anume de 150 de studenti din cadrul Academiei de Studii Economice la Facultatea de Economie Agroalimentara si a Mediului si pe toti anii de studiu.Desi nu putem sa ne formam o idee foarte clara si precisa despre fenomenul studiat, macar sa avem o imagine de ansamblu despre incalzirea globala si sa cunostem gradul in care studentii sunt interesati de problema si solutiile propuse de ei. Speram ca acest studiu sa fie folosit macar ca suport pentu alte studii mult mai elaborate care vor fii realizate pe baza acestui fenomen atat de actual si periculos pentru mediul inconjurator.
1. Clarificarea terminologiei folosite in domeniul schimbarilor climatice
Temperatura medie globala a crescut in ultimul secol cu 0.74?C. Oamenii de stiinta afirma ca aceasta este cea mai ascendenta tendinta din istoria planetei. Actualele prognoze arata ca trendul va continua si chiar se va accelera. Cele mai optimiste estimari indica faptul ca Pamantul s-ar putea incalzi pe parcursul secolului XXI cu 3?C. Cercetatorii recunosc acum ca majoritatea schimbarilor produse de gazele cu efect de sera au drept cauza factorul antropic. 
Gazele respective, cel mai important dintre ele fiind dioxidul de carbon, retin caldura in atmosfera, rezultand cresterea in ansamblu a temperaturilor globale care sunt susceptibile sa deturneze modelele climatice obisnuite. Intr-o ierarhie a ultimilor 150 de ani, cei mai caldurosi au fost ultimii 11. Incalzirea a afectat deja toate continentele si oceanele.
Este greu sa negam faptul ca sporirea temperaturii s-ar datora efectului de sera, desi Guido Visconti, foarte apreciat chiar si in afara Italiei, spunea, in ceea ce priveste incalzirea Pamantului, ca "ar putea fi vorba de variatii normale ale climei"
Efectul de sera este procesul prin care atmosfera capteaza o parte din energia solara, incalzind Pamantul si moderand clima. Expertii in domeniul climatic sunt de parere ca o crestere a nivelului ,,gazelor cu efect de sera", crestere provocata de activitatile umane, accentueaza in mod artificial efectul de sera, ducand la cresterea temperaturilor globale si deregland clima.
Incalzirea globala este fenomenul de crestere a temperaturilor medii inregistrate ale atmosferei in imediata apropiere a solului, precum si a oceanelor. 
Fenomenul de incalzire globala a inceput sa ingrijoreze dupa anii '60, in urma dezvoltarii industriale masive si a cresterii concentratiei gazelor cu efect de sera care sunt considerate in mare masura responsabile de acest fenomen.
Schimbarile climatice reprezinta una dintre provocarile majore ale secolului nostru - un domeniu complex in care trebuie sa ne imbunatatim cunoasterea si intelegerea, pentru a lua masuri imediate si corecte in vederea abordarii eficiente, din punct de vedere al costurilor, a provocarilor din domeniul schimbarilor climatice, respectand principiul precautiei.
Schimbarile climatice ne afecteaza pe toti atat la nivel global, cat si la nivel national. In ultimii ani, am observat cu totii o crestere a fenomenelor climatice extreme cum sunt: seceta, inundatiile, tornadele, eroziunea crescuta a tarmului Marii Negre.


Fisiere in arhiva (1):

  • Mecanismele Incalzirii Globale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!