Monitorizarea Automata a Oxizilor de Azot din Aerul Municipiului Brasov

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Monitorizarea calitatii aerului din Romania 3
2. Monitorizarea automata a oxizilor de azot in Municipiul Brasov 5
3. Sistem automat de monitorizare a oxizilor de azot din aerul urban 11
4. Calculul economic pentru o zi de functionare a sistemului automat de
monitorizare a oxizilor de azot din aerul urban 16
5. Bibliografie 17


Extras din proiect Cum descarc?

1. Monitorizarea calitatii aerului in Romania
Ansamblul de operatiuni privind supravegherea, evaluarea, prognoza si avertizarea in legatura cu evolutia sistemelor naturale, cu scopul interventiei in timp util pentru mentinerea starii de echilibru al mediului se numeste monitorizare a calitatii mediului.
Termenul de mediu este extrem de cuprinzator, de cele mai multe ori il intalnim asociat cu attribute care ii limiteaza aria conceptuala: mediu inconjurator, mediu ambient, mediu natural etc.
Pentru a putea definii termenul de mediu am apelat la legea romaneasca referitoare la mediu si protectia acestuia: mediul este un ansamblu de conditii si elemente ale Terrei: apa, aerul, solul, subsolul toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale in interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior inclusiv valorile materiale si spirituale.
Activitatile de monitorizare a mediului au ca scop cunoasterea si explicarea evolutiei spatio-temporare a parametrilor cantitativi si cantitativi ai mediului in corelatie cu factorii de impact asupra acestuia.
Poluare are rezultate negative nu numai pentru organismele vii ci mai ales asupra componentelor de mediu prin efectele de lunga durata. Poluarea poate fi definita ca exces de ceva intr-un loc nepotrivit. De origine naturala sau antropica ea trebuie stopata inainte de a deveni cauza unui dezastru. Aici intervine rolul monitorizarii, finalitatea monitorizarii este diagnoza starii prezente si elaborarea unor prognoze pentru evolutia sistemului analizat.
Monitorizarea mediului este o actiune complexa, nu se poate vorbi de monitorizare fara ati pune intrebari care sa acopere toate etapele acesteia.
Etapele unui program de monitorizare:
- formularea problemei
- stabilirea obiectivelor
- stabilirea pozitiei si a numarului de statii
- stabilirea parametrilor
- stabilirea duratei de monitorizare
- selectarea echipamentului de prelevare 
- alegerea metodei de prelevare
- prepararea probelor
- alegerea metodei de analiza a probelor
- inregistrarea datelor
- prelucrarea datelor
- prezentarea datelor
- diseminarea informatiei
Calitatea medilui se apreciaza prin compararea starii reale a medilui cu starea ideala.
Calitateaa aerului se apreciaza prin concentratiile pe care le au in aer diferite categorii de substante care pot sa nu existe in mod natural in atmosfera terestra.
La nivel european exista Reteaua Europeana de Monitorizare a aerului care s-a dezvoltat intr-o colaborare stransa intre Agentia Europeana de mediu si tarile europene componenete.
In Romania calitatea aerului este monitorizata de catre doua retele paralele:
- Reteaua de monitorizare a poluarii aerului in comunitati sub coordonarea Ministerului sanatatii.
- Reteaua nationala de monitorizare a calitatii aerului sub coordonarea Ministerului mediului, reteaua a inceput sa functioneze din anul 1991.
Reteaua nationala de monitorizare a calitatii aerului (RNMCA) cuprinde 142 statii automate de monitorizare a calitatii aerului si 17 statii mobile.
RNMCA este dotata cu echipamente care efectueaza masuratori continue de dioxid de sulf (SO2), oxizi de azot (NOx), monoxid de carbon (CO), ozon (O3), pulberi in supensie (PM10 si PM2.5), benzen (C6H6), plumb (Pb).
De asemenea, exista echipamente de monitorizare a parametrilor meteorologici in tipul prelevarii: directia si viteza vantului, presiunea atmosferica, umiditatea, temperatura aerului, intensitatea radiatiei solare si cantitatea de precipitatii.
Calitatea aerului in fiecare statie este reprezentata prin indici de calitate sugestivi, stabiliti pe baza valorilor concentratiilor principalilor poluanti atmosferici masurati.


Fisiere in arhiva (1):

  • Monitorizarea Automata a Oxizilor de Azot din Aerul Municipiului Brasov.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!