Planul de Gospodarirea Mediului

Extras din proiect Cum descarc?

Proiectul propus sprijina planificarea si pregatirea celei de-a doua etape a proiectului de reforma a serviciilor de sanatate. Scopul strategic al acestui program este o Romania sanatoasa, cu morbiditate mai scazuta si cu mai putine morti premature, cu acces egal la serviciile de sanatate si imbunatatire a eficientei in sistemul serviciilor de sanatate.
Cele cinci componente ale proiectului sunt urmatoarele:
1. Componenta de maternitate si servicii de neonatalogie
2. Componenta de servicii de urgenta
3. Componenta de servicii de asistenta primara si de servicii medicale in rural
4. Componenta de planificare si de reglementare
5. Componenta de managementul proiectului.
Una dintre componentele proiectului are ca scop imbunatatirea conditiilor din maternitati si a serviciilor de neonatalogie in aproape 152 de unitati din toata tara. Aceasta interventie face parte din programul mai larg de imbunatatire a conditiilor din maternitatile din spitale si a serviciilor de neonatalogie, care a fost demarat deja de Ministerul Sanatatii din Romania. Ca parte a acestui program, a fost initiata reorganizarea maternitatilor si a unitatilor de neonatalogie in conformitate cu trei nivele de furnizare a serviciilor si au fost elaborate ghiduri practice referitoare la spatiu, echipamente si personalul pentru fiecare nivel.

1.2 Componentele de investitii majore

Principalele componente de investitii fizice ale proiectului propus sunt:
a) Reabilitarea a 152 de maternitati si sectii de neonatalogie in toata tara
b) Reabilitarea a 7 servicii de urgenta din 7 spitale de urgenta pentru copii.

1.3 Componenta privind protectia mediului

Activitatea sustinuta de proiect cuprinde: a) reabilitarea a 152 de maternitati si a 7 servicii de urgenta din spitalelede urgenta pentru copii. Impactul imediat asupra mediului va fi limitat. Efecte adverse posibile asupra mediului sunt prezentate mai jos, in functie de gravitatea impactului acestora:
- praf si zgomot produse de lucrarile de demolare si de constructie;
- eliminarea deseurilor provenite din constructii;
- riscul de a nu gospodari adecvat apele uzate, scurgerile de gaze si pierderile de materiale periculoase rezultate din activitatea de constructie;
- evacuarea produselor farmaceutice uzate; si
- riscul de a nu gestiona adecvat deseurile rezultate din activitati medicale.

Aceste riscuri pot fi anticipate in mod eficient inainte de implementarea proiectului si evitate prin actiuni directe de remediere in perioada de supraveghere a proiectarii, planificarii si construirii, precum si in perioada activitatilor la facilitati. Proiectul este clasificat in categoria B de protectia mediului in concordanta cu politicile operationale ale Bancii Mondiale si necesita elaborarea Planului de Gospodarirea Mediului (PGM).

1.4 Aranjamente institutionale si de implementare

Proiectul va fi coordonat de Unitatea de Coordonare a Proiectelor (UCP) din cadrul Ministerului Sanatatii (MS). Unitatea de Coordonarea Proiectelor este condusa de Directorul de proiect si implementeaza proiectul prin Directia Generala de Asistenta Medicala din MS, Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului si de Directiile Judetene de Sanatate Publica. Directia Buget si Investitii din MS va avea responsabilitati specifice, legate de gestionarea fondurilor omoloage ale imprumutului. In cadrul UCP exista de asemenea si specialisti de achizitii financiare si inginer de constructii civile cu experienta in procedurile de achizitii ale Bancii Mondiale si in proceduri de rambursare. Pentru a raspunde cerintelor de coordonare a proiectului propus, fiecare Directie de Sanatate Publica va infiinta o unitate responsabila de coordonarea si implementarea activitatilor planificate in cadrul proiectului. Va fi infiintat si un Comitet Strategic al proiectului.

1.5 Structura institutionala pentru gospodarirea mediului si planificarea unitatilor sanitare 

Aceasta sectiune descrie pe scurt reglementarile si standardele existente privind protectia mediului care au relevanta pentru proiect si care fac referire la institutiile de la nivel local si national responsabile de eliberarea autorizatiilor si licentelor si care asigura respectarea standardelor de mediu. Detalii suplimentare legate de cadrul de reglementare a protectiei mediului pot fi regasite in anexa 1.

Ordinul de Ministru nr. 219 a fost aprobat la 1 aprilie 2002 si contine norme tehnice privind gestionarea deseurilor rezultate din activitati medicale si metodologia de culegere a datelor privind deseurile rezultate din activitatile medicale. In principiu se refera la metode de colectare, ambalare, depozitare temporara, transport si eliminare pentru deseurile rezultate din activitati medicale. Norme speciale referitoare la deseurile periculoase rezultate din activitati medicale sunt in vigoare pentru a preveni contaminarea mediului inconjurator si a oamenilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Planul de Gospodarirea Mediului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!