Poluarea Fonica

Extras din proiect Cum descarc?

Zgomotul este un complex de sunete fara un caracter periodic cu insurgenta dezagreabila aleatoare , care afecteaza starea psihologica si biologica a oamenilor si a altor organisme din natura . Aceste noxe acustice afecteaza toate colectivita tile umane
Poluarea fonica reprezinta expunerea a oamenilor sau a animalelor la sunete de nivele deranjante, stresante sau daunatoare. 
Ele sunt prezente mai ales in mediu urban . Transporturile terestre si aeriene, santierele de constructii si industriale degajeaza in atmosfera zgomote insuportabile cu o mare variabilitate decibelica .Datorita lor locuitorii oraselor sunt supusi unui stres aproape permanent . Bombardati cu astfel de semnale oamenii cu rosturi superioare si embematic organizati se adapteaza temporar s alti nu o pot face. 
Sursele de zgomot sunt neiertatoare. Intervin in casa, in birouri, in uzine si fabrici, in cazangerii, in gradinite, scoli, licee si baruri etc. Scapa de aceste noxe ministerele care au o buna izolare fonica sau sunt amplasate azonal zgomotelor puternice. Sunt cartiere urbane unde zgomotul le invaluie 24 de ore din 24.
Efectele patologice ale zgomotului sunt: surditatea traumatica si perturbari ale sistemului nervos, cu evolutie lenta sau agresiva. 
Expunerea excesiva la zgomot intens si pe perioade lungi de timp determina surditatea. Ea este intalnita mai ales la muncitorii din cazangerii care nu poarta casti fonice de protectie.


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!