Procesarea Deseurilor ca Oportunitate de Afaceri

Cuprins proiect Cum descarc?

Cuprins 
1.Generarea deseurilor  dimensiunea problemei;
2. Piata deseurilor;
3. Posibilitati de recuperare a substantei si energiei din deseuri;
3.1. Colectarea si transportul deseurilor si materialelor reciclabile;
3.1.2. Transportul deseurilor;
3.2. Depozitarea deseurilor;
3.3.Prelucrarea si recuperarea deseurilor  Reciclarea;
3.3.1. Reciclarea contribuie la imbunatatirea mediului;
3.3.2. Tratarea mecanica;
3.3.3. Tratarea biologica  Compostarea;
3.3.4. Tratarea termica - Incinerarea deseurilor;
3.3.5. Tehnici de sortare a deseurilor;
4. Ideea de afacere: Gunoiul unuia  Comoara altuia;
5. Studiu de caz-S.C. RER Ecologic Service S.A.- Buzau;
6. Plan de afaceri-S.C. Eco-student S.R.L;
6.1. Prezentare generala si cuprins;
6.2. Strategiile de piata;
6.3. Reclama si promovare;
6.4. Fabricare si operare;
6.5. Cerintele fortei de munca;
7. Concluzie.


Extras din proiect Cum descarc?

1.Generarea deseurilor  dimensiunea problemei
Economia globala a lumii in care traim este pe cale sa depaseasca limita de suportabilitate a pamantului, impingand civilizatia din faza timpurie a secolului XXI mai aproape de o posibila prabusire decat a fost vreodata.
In preocuparile noastre legate de raporturile trimestriale de profit si de cresterea economica, de la un an la altul am pierdut din vedere amploarea dimensiunii activitatii umane, in raport cu resursele pamantului. Un secol in urma cresterea economiei globale era masurata in miliarde dolari SUA, astazi ea este masurata in trilioane. Ca rezultat consumam resursele regenerabile mai repede decat dureaza regenerarea lor.
Economia in care se arunca foarte mult va fi inlocuita de o economie bazata in mod extensiv pe refolosire si reciclare.
Nici o economie oricat de avansata ar fi ea din puncte de vedere tehnologic nu poate supravietui colapsului sistemului de mediu pe care se bazeaza. Resursele acumulate pe parcursul a milioane de ani sunt astazi consumate intr-o viata de om. 
Natura are multe limite pe care le descoperim doar atunci cand este prea tarziu.
Insa deseurile nu trebuie sa fie privite numai ca o problema, ele putand fi valorificate ca input-uri intr-o afacere in domeniul reciclarii. Aceasta solutie aducand beneficii atat pe plan economic cat si pentru protectia mediului.

2. Piata deseurilor
Deseurile, reprezinta pe de o parte, o problema pentru mediul inconjurator, iar pe de alta parte, o oportunitate in afaceri. In vederea rezolvarii eficiente a acestei probleme, si totodata a demararii unei afaceri profitabile, este evident faptul ca o piata a deseurilor este necesara.Ea se creeaza printr-o stimulare a prezentei tuturor actorilor de pe piata deseurilor si o reglementare precisa a sarcinilor si responsabilitatilor acestora: generatori, valorificatori si firme specializate sa colecteze, pretrateze, transporte si livreze deseurile in conditii controlate.
Piata deseurilor se refera, in primul rand, la tipurile de deseuri existente. 
Deseurile se clasifica astfel: 
- Deseuri menajere : deseuri provenite din sectorul casnic sau din sectoare asimilabile cu acesta ;
- Deseuri stradale : deseuri specifice cailor de circulatie publica, provenite din activitatea cotidiana a populatiei, de la spatiile verzi, animale, din depunerea de substante solide din atmosfera;
- Deseuri asimilabile cu deseurile menajere : deseuri provenite de la mica sau marea industrie, din comert, din sectorul public sau administrative;
- Deseuri voluminoase : deseuri solide de diferite proveniente, care datorita dimensiunilor nu pot fi preluate ca sisteme obisnuite de precolectare sau colectare, ci necesita o tratare diferentiata fata de acestea;
- Deseuri din constructii : deseuri provenite din demolarea sau construirea de obiective industriale sau civile ;
- Deseuri periculoase : deseuri toxice, inflamabile, explosive, infectioase sau de alta natura, care, introduse in mediu, pot dauna plantelor, animalelor, sau omului;
- Deseuri agricole : deseuri provenite din unitatile agricole si zootehnice ;
- Deseuri industriale : deseuri provenite din desfasurarea proceselor tehnologice;
- Deseuri spitaliere : deseuri provenite din activitatea spitalelor, unitatilor sanitare si care sunt incinerate in crematoriile spitalelor.
Pentru ca o astfel de afacere sa fie profitabila, este necesar sa fie cunoscuti potentialii clienti. 
O firma care colecteaza, proceseaza si comercializeaza deseuri lucreaza cu doua categorii de clienti. In primul rand, este vorba despre cei de la care se pot colecta deseuri si alte materiale reciclabile, iar in plan secund - despre cei care cumpara materialele produse de firma, pentru a le folosi in productie, cum ar fi producatorii de materiale plastice (papuci, cizme de cauciuc si alte categorii de obiecte uzuale). 
Deseurile inseamna bani, in plus sau in minus. Depinde care este varianta aleasa. In functie de domeniul de activitate, sumele implicate pot varia de la cateva mii de lei la cateva milioane de lei vechi. 
Pe piata deseurilor din Romania, cererea atinge cote maxime pentru sticlele de plastic de tip PET. Acestea sunt relativ usor de colectat, au un pret de achizitie foarte mic (atunci cand exista) si se pot vinde usor dupa prelucrare. Astfel, intreprinzatorul care dispune de o moara de macinat si o presa de balotat poate vinde produsul rezultat in urma prelucrarii cu 0,9-1 leu pe kilogram pe piata interna.
In viitorul apropiat se preconizeaza ca o noua categorie de materiale reciclabile sa intre in circuit. Pe masura ce romanii vor incepe sa-si schimbe mai des electrocasnicele, posibilitatile de reciclare a materialelor componente ale acestora vor creste. In prezent, un kilogram de piese de televizor sau alte electrocasnice supuse procesarii se vinde si cu 10 lei insa deocamdata nu exista multi clienti pentru asa ceva in Romania. 
In ceea ce priveste oferta, materie prima pentru o astfel de afacere exista din abundenta. Surse statistice, arata ca din totalul cantitatii de deseuri de productie generate, in total de 24,5 mil. tone, peste 95% reprezinta deseurile de productie nepericuloase.
Tabel 1 Cantitati totale de deseuri colectate, prelucrate si livrate


Fisiere în arhivă (1):

  • Procesarea Deseurilor ca Oportunitate de Afaceri.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!