Studiu de Impact - Zona Campus Constanta

Cuprins proiect Cum descarc?

1. SCOPUL LUCRARII 3
2. AMPLASAREA IN MEDIU 4
2.1 Elemente de geologie 4
2.2 Elemente de hidrologie 7
2.3 Elemente de ecologie acvatica si terestra 11
3. ISTORICUL ZONEI- INCADRAREA GEOGRAFICA 13
4. SURSE DE POLUANTI SI PROTECTIA FACTORILOR DE MEDIU 17
4.1 emisii de poluanti in aer si protectia calitatii aerului 17
4.2 impactul zgomotului 18
4.3 sursele si protectia impotriva radiatiilor 19
4.4 gospodarirea deseurilor 19
5. IMPACTUL PRODUS ASUPRA MEDIULUI INCONJURATOR 22
5.1 Impact determinat de realizarea unor constructii noi 23
5.1.1 Impactul produs asupra apelor 23
5.1.2 Impactul produs asupra aerului 23
5.1.3 Impactul produs asupra solului 24
5.1.4 Impactul produs asupra asezarilor umane 25
5.1.5 Impactul produs asupra florei si faunei 26
5.2. Impactul determinat de constructii existente si activitati care se desfasoara 26
la momentul actual
5.2.1 Impactul produs asupra apelor 26
5.2.2 Impactul produs asupra aerului 27
5.2.3 Impactul produs asupra solului 28
6. POSIBILITATI DE DIMINUARE SAU ELIMINARE A IMPACTULUI PRODUS 29
ASUPRA MEDIULUI
7. EVALUAREA IMPACTULUI SI CONCLUZII 30
8. BIBLIOGRAFIE 33


Extras din proiect Cum descarc?

1. SCOPUL LUCRARII
Lucrarea are ca scop:
o analiza tehnica a impactului asupra mediului, executiei si exploatarii obiectivelor;
o precizarea starii actuale a factorilor de mediu;
o stabilirea cauzelor care pot genera la un anumit nivel, emisii de poluanti evacuati in mediu si alte efecte cu impact negativ asupra factorilor de mediu, provocate de activitatea obiectivelor;
o stabilirea modalitatilor de actiune pentru respectarea normelor si standardelor in vigoare, pentru protectia mediului inconjurator.
Obiectivele lucrarii sunt:
o identificarea potentialelor pericole pentru mediu si evaluarea nivelurilor expunerii;
o estimarea riscurilor pentru mediu;
o identificarea masurilor pentru minimizarea efectelor mediului;
o recomandari generale privind exploatarea obiectivelor.
Studiul s-a intocmit in conformitate cu prevederile Ordinului MAPPM 184/1997, a Legii 137/1995 si a H.G. nr 918/2002. 
2. AMPLASAREA IN MEDIU
2.1 ELEMENTE DE GEOLOGIE
Cuprinsa intre 27?15'05'' longitudine vestica si 29?30'10'' longitudine estica si 43?40'04'' latitudine sudica si 49?25'03' latitudine nordica, regiunea Dobrogea se prezinta ca o unitate cu totul aparte in cuprinsul teritoriului Romaniei. Specificul este dat de geomorfolia zonei, intregul relief fiind ajuns la stadiul de peneplena, eroziunea fluviatila incetand sa fie un factor moderator deosebit. Podisul Dobrogei, cuprins intre Dunare (in vest si nord), Marea Neagra (in est) si granita cu Bulgaria (in sud) este o unitate danubiano-pontica de o deosebita originalitate geografica.
Dobrogea se prezinta ca un podis relativ rigid, format pe roci vechi (sisturi verzi, granite) si structuri sedimentare mezozoice si neozoice, puternic erodat de actiunea indelungata a factorilor modelatori externi, cu un relief domol, usor ondulat si cu altitudini relativ reduse (200-300 m).
Partea de nord este mai inalta, ajungand pe alocuri la 350-400 m si chiar 467 m in varful cel mai inalt (Vf. Greci din Muntii Macinului). Partea de sud are sub 200 m (altitudinea maxima este de 204 m in Deliorman).
Tectonic, Dobrogea apartine unor microplaci diferite: in nord, microplaca Marii Negre aflata intr-un proces de subductie, in fata Carpatilor Curburii si in sud, microplaca Moesica (cuprinzand fundamentul Campiei Romane si Dobrogea de Sud).
Geologic, Dobrogea curpinde mai multe formatiuni : granite si sisturi cristaline paleozoice (in zona Macin), sisturi verzi (in Podisul Casimcei), structuri sedimentare triasice (in Dealurile Tulcei), jurasice (pe cursul inferior al raului Casimcea), cretacice ( in Podisul Babadag si Dobrogea de Sud), si structuri sedimentare neozoice (in Dobrogea de Sud).
Exista de asemenea, in nord (Muntii Macinului, Dealurile Tulcei si Podisul Babadag), un ansamblu de forme de sedimentatie (inselberguri, glacisuri de eroziune ), iar pe substratul loessoid forme de tasare si subfuziune.
In baza caracteristicilor fizico-geografice, pedografice si a caracteristicilor hidrologice, practic Dobrogea se poate divide in Dobrogea de Nord si Dobrogea de Sud, limitarea celor doua zone fiind realizata prin linia Topalu (de pe malul drept al Dunarii) -Sibioara (localitate pe malul vestic al lacului Tasaul).
Geomorfologia si geologia Municipiului Constanta
Municipiul Constanta este situat pe zona de coasta. Aceasta linie de coasta este alcatuita din linii de faleza dezvoltate pe gruparile sedimentare ale perioadelor tertiare si cenozoice. Totusi, la gurile de varsare ale unor rauri la tarm, s-au format lagune si plaje. Unele din aceste lagune sunt : lacul Tasaul, lacul Siutghiol, lacul Techirghiol, etc.
Din punct de vedere geomorfologic, zona municipiului Constanta apartine unitatii structurale a Dobrogei de Sud, care reprezinta o inaltime a platformei moesice, cu fundament cutat, acoperit de depozite sedimentare. 
Podisul Dobrogei maritime, cu altitudini sub 100 m, este acoperit cu depozite de loess, avand o fragmentare redusa.
In partea de nord a orasului Constanta, relieful este mai mult plat, constituit dintr-o treapta de podis inalta de 85-70 m, usor inclinata spre sud-est, urmata de o treapta mai joasa, de 65-60 m cu acelasi grad redus de fragmentare. A treia treapta si cea mai joasa se prezinta in buna parte ca o forma aluviala, nisipoasa, pe care sunt amplasate cuvetele lacurilor Tabacarie si Siutghiol, izolate de mare prin cordoane litorale de nisip.
Lacul Siutghiol, are o suprafata de aproximativ 99 ha, si este situat in marginea de nord a orasului Constanta, formandu-se prin bararea unei vai de rau si deci din punct de vedere genetic, un liman fluvio-maritim.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Impact - Zona Campus Constanta.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!