Zambila de Apa Utilizata ca Absorbant pentru Eliminarea Fosforului si Azotului din Apele Uzate Porcine

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Despre zambila de apa 
2. Date despre proiect 
3. Metode 
3.1 Site-ul de exeperimentare
3.2 Pregatirea plantelor
3.3 Secventa tratarii apelor uzate
3.4 Analizele apei
3.5 Analizele chimice ale plantelor
3.6 Experimentul de adsorbtie al fosforului 
4. Interpretarea rezultatelor
4.1 Caracterizarea sistemului
4.2 Gradul de indepartare a fosforului total in rezervorul auxiliar
4.3 Experimentul de adsorbtie a fosforului in laborator
4.4 Indepartarea azotului amoniacal din rezervorul auxiliar
5. Concluzii
6. Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Zambila de apa utilizata ca absorbant pentru eliminarea fosforului si azotului din apele uzate porcine
1. Despre zambila de apa 
Zambila de apa este originara din raul Amazon, America de Sud. 
Crassipes Eichhornia (cu numele de stiinta cunoscut) a fost descoperita accidental de catre un om de stiinta pe nume Carl Friedrich Philipp von Martius, un botanist german in 1824 in timp ce intr-o expeditie in fluviul Amazon din Brazilia. Zambila de apa creste in iazuri de mica adancime, zone umede si mlastini, lent fluxuri, lacuri, rezervoare de apa si raurimilioane de hectare de riuri si lacuri. 
Zambila de apa este o planta acvatica ce poate ajunge pina la inaltimea de 0,5 metri. Aceasta creste pe lacuri, iazuri, rauri si mlastini.
Utilizarea zambilei de apa pentru epurarea apelor uzate este considerata o tehnologie simpla care nu necesita masini si echipamente costisitoare.Datorita cresterii rapide si a faptului ca plutesc, zambilele de apa sunt plante acvatice potrivite pentru indepartarea nutrientilor din ape.
Aceasta planta creste abundent in apele cu un mare continut de nutrienti si de aceea este utilizata in epurarea apelor uzate. Poate suporta variatii mari de nivel al apei, curenti, aciditate si cantitati reduse de nutrienti. 
Deoarece substantele nutritive de baza de care au nevoie pentru a supravietui - azotati, fosfati, potasiu- sunt si principalii poluanti, aceste plante indeplinesc functia unui filtru de apa. Ele au proprietatea miraculoasa de a retine de 1200 de ori mai multi poluanti decit pot stoca apele reziduale.
S-a constatat ca un hectar de zambile de apa genereaza o cantitate de oxigen care asigura necesarul pentru 500 de persoane timp de 24 de ore.In acelasi timp, un hectar de zambile de apa ar putea sa acumuleze din apele menajere azotul generat de aproape 595 de persoane si fosforul generat de 180 de persoane, producand astfel 67 de tone de materie uscata anual.
De asemenea, acestor plante li se atribuie si alte caracteristici importante ca: asimilarea toxinelor, a pesticidelor si a metalelor grele.De aceea cultivarea zambilei este vazuta din ce in ce mai mult ca o alternativa a metodelor de epurare a apelor.
Mai mult decit atit, utilizarea zambilei de apa pentru epurarea apelor uzate este considerata o tehnologie simpla care nu necesita masini si echipamente costisitoare , multa munca sau procese complexe de intretinere.Este nevoie doar de spatiu si de vreme calda.
Eichhornia Crassipes (zambila de apa) este considerata de unii cea mai productiva planta de pe Pamint,avind capacitatea de a-si dubla masa in doar doua saptamini. 
In conditii normale de crestere, 10 zambile se pot inmulti pana la 60 000 de exemplare si pot acoperi un hectar de apa in doar opt luni.
Recoltarea plantelor si valorificarea biomasei constituie alte doua etape in procesul de epurare a apelor, care definitiveaza tehnologia de recuperare a substantelor din ecosistemele acvatice poluate.
Zambila de apa in conditii climatice si de nutritie optima poate sa produca la hectar pe zi,o tona de substanta uscata adica circa 300 tone substanta uscata la un hectar pe an.Aceasta reprezinta echivalentul energetic a 120 tone de petrol.
In zonele tropicale zambila de apa poate fi o calamitate.Proliferandu-se rapid blocheaza statiile de poampare,canalele de irigatie,impiedica navigatia si favorizeaza propagarea unor maladii caracteristice.
In zonele temperate aceste inconveniente sunt reduse simtitor.
Aceasta planta are o capacitate remarcabila pentru epurarea apelor industriale poluate cu metale periculoase (plumb,cadmiu,nichel sau mercur).
In conditiile in care majoritatea tarilor poseda suprafete acvatice, colonizarea unor suprafetr cu plante acvatice energetice ,care nu manifesta cerinte nutritive si nu concureaza suprafata ocupata de plantele alimentare sau tehnice apare ca o sursa foarte valoroasa de bimasa.
Valoarea culturilor de plante acvatice este cu atat mai mare cu cat acestea sunt susceptibile de a valorifica mediile poluate de efluentii urbani sau agro-industriali.
Depoluarea este realizata cu succes de catre alge in lacurile,sau de catre speciile precum zambila de apa in bazinele de apa calda si poluata ale unor industrii sau centrale electrogene.Biomasa sintetizata in aceste ape uzate reprezinta o sursa insemnata de materie prima pentru obtinerea de biogaz (metan) prin procesul de fermentatie metanogena.
Se poate spune astfel ca acvacultura bioenergetica este asociata cu succes cu procesul depoluarii mediului inconjurator.


Fisiere in arhiva (1):

  • Zambila de Apa Utilizata ca Absorbant pentru Eliminarea Fosforului si Azotului din Apele Uzate Porcine.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!