Achiziții

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Motivaţia alegerii produsului 1
2. Descrierea produsului, piaţa ţintă, profilul consumatorului 2
3. Previziunea vȃnzărilor 3
4. Alegerea amplsării şi evaluarea cheltuielilor privind amplasarea 5
5. Achiziţii suport 6
6. Stabilirea necesarului de utilaje şi a modalităţilor de alegerea a acestora 6
7. Stabilirea necesarului de materie primă şi materiale 11
8. Subcontractarea 21
9. Determinarea necesarului de personal 22
10. Calculul costului unitar 23
11. Stabilirea preţului de vȃnzare 25
12. Determinarea pragul de rentabilitate 26
13. Aprecierea situaţiei financiare 26
14. Concluzii 27
ANEXE 28


Extras din proiect Cum descarc?

1. Motivaţia alegerii produsului
Comportamentul de cumpărăre şi consum al romȃnilor este diferit de cel european, acolo unde segmentul premium este mai mare. Diferenţa se ȋntrevede şi ȋn materie de preferinţe, romȃnii optȃnd pentru ceaiurile de fructe şi medicinale, pe cȃnd europenii pentru cel negru şi verde, cu diverse arome.
In Romȃnia, ceaiurile din plante s-au bucurat de o publicitate pozitivă datorită beneficiilor pe care le oferă consumatorilor ȋn tratarea sau ameliorarea diferitelor disfunţii sau, pur şi simplu, pentru aroma deosebită a plantelor. Astfel, pe piaţă se găseşte o gamă variată de ceaiuri, acestea avȃnd o serie de beneficii generale, cum ar fi: relaxare, diminuarea stresului, detoxifierea organismului, consolidarea sistemului imunitar etc.
In prezent, ceaiul este consumat la micul dejun alături de gustare, atunci cȃnd starea sănătăţii o cere sau, ȋntr-o măsură mai restransă, ca alternativă la băuturile răcoritoare de pe parcursul unei zile. Modificarea unui obicei de consum, ȋn cazul de faţă, sugerează necesitatea adoptării unui nou stil de viaţă la care consumatorul va accede doar printr-o informare şi putere de cumpărare adecvate.
Majoritatea ceaiurilor comercializate sunt amestecuri. Amestecurile pot fi făcute cu ceaiuri din aceeasi regiune sau cu ceaiuri din regiuni diferite. Scopul este obținerea unui gust mai bun sau unui preț mai bun. Prin amestecare se poate asigura conservarea aromei specifice unui sortiment, indiferent de variația recoltelor de ceaiuri pure folosite. Multe ceaiuri din comerț conțin diverse adaosuri sau sunt procesate folosind tehnici speciale. 
Cele mai des utilizate plante pentru fabricarea ceaiurilor sunt teiul, menta, muşeţelul, urzica, zmeura, acestea găsindu-se uşor la noi ȋn ţară. Acesta ar fi un motiv pentru a porni o afacere ȋn acest domeniu, plus faptul că, romȃnii au ȋncredere ȋn calităţile ceaiului de a trata diverse afecţiuni, ȋn condiţiile ȋn care medicamentele sunt destul de scumpe.
Potrivit unui studiu efectuat de Operations Research, pe un eşantion de 1200 de persoane din mediul urban, cu vȃrste cuprinse ȋntre 18 şi 55 de ani, ȋn perioada ianuarie-februarie 2012, un procent de 66,2% din romȃni spun că beau zilnic apă ȋmbuteliată, ȋn timp ce 64% spun că tot zilnic consumă cafea. Laptele este pe locul 3 cu peste 53% din respondenţi, iar ceaiul acoperă 44,5% din preferinţe. In ceea ce priveşte ceaiul, majoritatea respondenţilor, 50%, consumă infuzii din plante medicinale şi infuzii aromatice (44%). Ceai verde cald consumă ȋn jur de 19% din romȃni şi doar 6% beau ceai verde rece. Conform studiului romȃnii beau ceai verde ca urmare a problemelor de sănătate sau la dietă .
Deoarece o cană de ceai consumată zilnic este benefică pentru organism, am considerat motivată opţiunea mea de a propune şi lansa o afacere în domeniul producţiei, promovării şi distribuţiei ceaiului din plante medicinale, atât autohtone, cât şi din import, chiar dacă pe piaţa românească mai există firme cu o astfel de afacere.
2. Descrierea produsului, piaţa ţintă, profilul consumatorului
Descrierea produsului
S.C. Vital-Tea S.R.L. are ca obiect de activitate prelucrarea şi comercializarea ceaiurilor, iar conform Codului CAEN 1083 - Prelucrarea ceaiului şi cafelei. Această clasă include: fabricarea amestecurilor de ceai si maté, fabricarea extractelor si preparatelor pe baza de ceai sau mate. Aceasta clasă include de asemenea, fabricarea infuziilor din plante (menta, verbina, musetel etc.).
In prezent, pe piaţa din Romȃnia nu se comercializează ceai din petale de trandafir şi flori de tei. Puţine persoane stiu că ceaiul de trandafiri are numeroase efecte curative. De exemplu conţine echivalentul a 60 de portocale ȋn vitamina C. Efectul diuretic al ceaiului de trandafiri se datorează nu numai vitaminii C care este conţinută ȋn trandafiri, dar şi pectinii, acidului citric şi altor substanţe benefice organismului. Florile de tei ajută la: răceli, tuse, bronşite, boli infecţioase, dureri de cap (ȋn special migrene), diuretic (ajută la eliminarea toxinelor), antispasmodic (reduce spasmele), sedativ.
Acest produs, ceaiul de trandafir şi flori de tei, va fi ambalat individual, în pliculeţe cu şnur, cu o masă de 1,5 grame, împachetate în cutii de carton, care conţin fiecare 20 de pliculeţe. Conţinutul de plante va fi ȋn proporţii egale.
Piaţa ţintă şi profilul consumatorului
Consumatorii de ceai se ȋmpart ȋn două mari categorii, separaţi de obiceiurile de consum specifice mediului ȋn care convieţuiesc: cei din mediul urban consumă de regulă ceai la pliculeţ, iar cei din mediul rural preferă ceaiul pregătit ȋn casă, din plante culese din gradină, iar aici putem vorbi de autoconsum. Populaţia mediului urban preferă ceaiul din fructe şi plante, iar o nouă categorie de consumatori se ȋndreaptă către ceaiul clasic produs din frunzele arborelui de ceai.
Un studiu realizat în cursul anului trecut de către compania Dedalus a adus în prim plan cȃteva aspecte remarcabile; datele statistice indică faptul că, într-o lună, peste 70% din persoanele adulte din mediul urban consumă cel puţin un tip de ceai. Dintre aceştia, ponderea cea mai mare este a persoanelor de peste 40 de ani. Femeile consumă într-o proporţie mult mai mare astfel de produse - 70%, faţă de bărbaţi care consumă în proporţie de 50% ceaiuri cu efect nutriţionist. Deasemenea, trebuie menţionat faptul că persoanele cu venituri mici (69%) şi pensionarii (75%) sunt categoriile cele mai înclinate să consume ceaiuri din plante medicinale .
Produsul fabricat şi oferit de firma mea, fiind un produs final, este realizat pentru persoanele de toate vârstele, începând de la copii până la oamenii în vârstă. Totuşi piaţa ţintă a întreprinderii constituie persoanele a căror vârstă este între 5-70 ani, din mediul urban, indiferent de sex.


Fisiere în arhivă (1):

  • Achizitii.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!