Activitatea Economica Internationala a Romaniei in Contextul

Extras din proiect Cum descarc?

Activitatea economica internationala a Romaniei in contextul
aderarii la U.E.
Cap 1. Importanta activitatii economice internationale a Romaniei
1.1 Inscrierea in circuitul economic international, venituri suplimentare
1.2 Oportunitatea aderarii Romaniei la UE (daca e momentul potrivit sau nu 2007 pt aderare?)
In data de 14 iunie 2006, deputatii europeni au adoptat o rezolutie privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana. 
Membrii Parlamentului European au subliniat necesitatea ca Guvernul Romaniei sa constientizeze ca urmatoarele luni sunt decisive pentru pastrarea termenului si sa actioneze in consecinta, in scopul producerii unor rezultate care sa intalneasca cerintele impuse in acest context. 
Parlamentul European recunoaste progresele pe care Romania le-a inregistrat in ultimele luni. 
Este esential de subliniat ca Romania trebuie sa lupte in continuare in vederea consolidarii prezentelor reforme in cadrul sistemului judiciar, pentru intarirea transparentei, eficientei si impartialitatii justitiei, si, astfel, rezultatele vor fi in continuare concrete in lupta impotriva coruptiei. 
Consiliul European din 15-16 iunie a confirmat decizia de aderare la data de 1 ianuarie 2007. In cadrul Raportului de tara din mai 2006, Romania a primit patru stegulete rosii, indicand problemele grave asupra carora trebuie sa se concentreze in urmatoarea perioada. 
De asemenea, Romania a primit, in raportul Comisiei, stegulete galbene care acopera 19 din cele 31 de capitole de negociere, stegulete care releva necesitatea unor eforturi sustinute si coerente pentru modernizarea Romaniei. 
Integrarea Romaniei in UE nu este un scop in sine, ci doar un mijloc pentru bunastarea romanilor. Pentru atingerea acestui deziderat, in primul rand institutiile statului trebuie sa se reformeze, administratia centrala si locala sa se restructureze avand drept unic criteriu performanta. Dezvoltarea Romaniei va depinde, in urmatorii ani, de capacitatea noastra institutionala de a absorbi fondurile comunitare. Asta inseamna dezvoltarea infrastructurii in transporturi, modernizarea infrastructurii in educatie, protectia mediului, crearea de noi locuri de munca, investitii in sanatate. De fapt, inseamna imbunatatirea calitatii vietii romanilor. 
In acest moment, institutiile europene - Comisia, Parlamentul si Consiliul - s-au pronuntat pentru aderarea Romaniei la 1 ianuarie 2007 cu o conditie, aceea ca restantele identificate sa fie recuperate. Depinde de noi ca aceasta oportunitate sa insemne o Romanie moderna, o tara europeana performanta.
Tratatul de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana este comun cu cel de aderare a Bulgariei si reprezinta rezultatul integral al procesului de negociere a celor 31 de capitole. Acest tratatul a fost elaborat pe baza acelorasi principii si dupa aceeasi metoda de lucru utilizate la redactarea Tratatului de aderare a celor zece noi state membre.
Spre deosebire de cele zece state membre care au aderat la 1 mai 2004, in cazul Romaniei si Bulgariei, prin Tratatul de aderare se prevede si posibilitatea aderarii la Tratatul de instituire a unei Constitutii pentru Europa, daca acesta ar fi fost ratificat de catre toate statele membre pana la data aderarii efective a Romaniei si Bulgariei. In consecinta, avand in vedere faptul ca Tratatul de aderare a Romaniei si a Bulgariei trebuia sa contina si adaptarile necesare aduse Tratatului de instituire a Constitutiei pentru Europa, s-au redactat in paralel un Act de aderare si un Protocol de aderare.
In Tratatul de aderare se prevede intrarea in vigoare alternativa a Actului si a Protocolului, in functie intrarea in vigoare a Tratatului de instituire a Constitutiei pentru Europa. Astfel, in cazul in care Tratatul de instituire a Constitutiei pentru Europa ar fi intrat in vigoare inaintea aderarii Romaniei si Bulgariei (1 ianuarie 2007), ar fi intrat direct in vigoare Protocolul de aderare. Avand in vedere insa ca Tratatul Constitutional nu a intrat in vigoare inainte de data aderarii Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, la momentul aderarii acestora a intrat in vigoare Actul de aderare. Totusi, la intrarea in vigoare a Tratatului Constitutional, Actul de aderare va fi abrogat si Protocolul va incepe sa produca efecte juridice.
Actul de aderare cuprinde modificarile aduse prin aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana tratatelor constitutive in vigoare in prezent: Tratatul privind Uniunea Europeana, Tratatul de instituire a Comunitatii Europene si Tratatul instituind Comunitatea Europeana a Energie Atomice (EURATOM). Protocolul de aderare adapteaza Tratatul Constitutional pentru a face posibila aderarea Romaniei si Bulgariei la acest document. Actul si Protocolul au, in principiu, continut identic (difera doar referirea la textele din Constitutia Europeana, respectiv Tratatul instituind Comunitatea Europeana si Tratatul privind Uniunea Europeana).
Structura Tratatului de aderare


Fisiere in arhiva (1):

  • Activitatea Economica Internationala a Romaniei in Contextul.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!