Adoptarea, adaptarea, convergența

Extras din proiect Cum descarc?

Ce sunt Standardele Internaționale de Raportare Financiară(IFRS)?
Standardele Internaționale de Raportare Financiară sunt un fel de standarde internaționale folosite pe scară largă. Aceste standarde sunt dezvoltate și întreținute de Standardele Internaționale de Contabilitate(IASB). IASB este o organizație independentă, non- profit, organizație de contabilitate finanțată privat. Pentru a menține continuitatea internaționala a IFRS, pe parcursul anului 2009 IASB a fost compus din 15 membri din 9 țări diferite. 
Standardele Internaționale de Raportare Financiară (IFRS) sunt folosite in prezent in peste 120 țări din intreaga lume, incluzand Uniunea Europeana (UE). Statele unite utilizează în prezent o raportare diferită sistem cunoscut sub numele de Principiile contabile general acceptate (U.S. GAAP). Sursa majoră a GAAP din Statele Unite este Consiliul pentru standarde de contabilitate financiară (FASB). De multe ori SUA și firmele străine multinaționale s-au conformat atât cu US și GAAP și IFRS pentru divulgarea de informații finaciare la nivel internațional. Cu toate acestea lumea se inclină spre adoptarea IFRS-ului ”ca” standarde internaționale de contabilitate. 
Valorile mobiliare a US și Comisia de Schimb (SEC), recunoaște beneficiul de a adopta o contabilitate la nivel mondial și a inceput o inițiativa de a se adapta la unele standarde IFRS. Există mai multe avantaje de a fi realizate în adaptarea la nivel mondial a IFRS. De exemplu există o abilitate crescută de a compara informațiile financiare între companii cu operațiunile de afaceri în diferite țari. Din ce in ce mai mult țarile incep să foloseasca același set de standarde de raportare financiară, procesul de raportare financiară ar trebui sa devină mai transparent.
Această transparență se traduce in beneficii pentru toate parțile implicate, oferindu-le credibilitate financiară mai mare și un acces sporit la piețele de capital din lume. Concise și usor de înțeles beneficiile și informațiile contabile financiare ale investitorilor companiilor și piețelor de capital din intreaga lume. Standardizarea metodologiei contabile oferă creditorilor și investitorilor cu capacitatea de a analiza afacerile din toata lumea folosind aceleași metode financiare. 
Această simetrie permite analiza comparativă a vânzarilor de marketing și a altor indicatori cheie financiari la nivel internațional în diferite segmente ale industriei. Organismele de standardizare și stabilire a Statelor Unite și IASB sunt în procesul de convergență GAAP din SUA cu IFRS. În același timp principiile GAAP din SUA sunt văzute de mulți din SUA pentru a fi mai detaliat ” standardul de aur” din contabilitate. 
Trecerea la un nou sistem de raportare financiară este costisitor. Susținatorii de schimbare văd această tranziție la IFRS ca fiind o investiție costisitoare și consumatoare de timp dar asupra companiilor sunt capabili de a realiza creșterea eficienței intene de raportare de la raționalizarea contabilă și procesele financiare intr-un format unitar în toata lumea. 
Beneficiile adoptarii IFRS
Atunci când o țara adoptă IFRS, este adesea necesar să publice în Monitorul Oficial al IFRS, acest lucru permite să poată accesa și distribui orice articol. Fundația IFRS recunoaște acest lucru, și va lucra cu entitatea care are autoritatea legală de a stabili standarde de raportare financiară pentru a se asigura că restricțiile privind drepturile de autor adupra materialului adoptat nu impiedică adoptarea IFRS-urilor.
Standardele Internaționale de Raportare Financiară de asemenea cunoscute sub numele de IFRS fac cunoscut obiectul discuției între experții financiari de azi. În prezent exista o dezbatere cu privire la modul de a pune in aplicare schimbarile în modul în care companiile depun dosarele lor financiare și declarațiile. Prin IFRS companiile ar avea opțiunea de schimbare de la GAAP la IFRS.
Cu toate acestea acest lucru depinde în mare masură de dimensiunea companiei. Cu alte cuvinte tranziția de la GAAP la IFRS ar ajuta companiile să se adapteze eficient noilor reglementari.


Fisiere în arhivă (1):

  • Adoptarea, Adaptarea, Convergenta.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. http://www.fsa.go.jp/en/news/2010/20100303-1.html
2. http://www.worldbank.org/ifa/rosc_aa_chn.pdf
3. http://www.acsbcanada.org/fyi-newsletter/item17751.pdf
4. http://www.pib.nic.in/release/release.asp?relid=57220.
5. www.ifrs.org/news/feaures/adopt+adapt+converge.htm
6. http://www.ifrs.org/use+around+the 7.world/global+convergence/adoption+and+copyright/adoption+and+copyright.htm
8. www.rhapsody-services.com/blog/?p=32
9. http://findarticles.com/p/articles/mi_paper_web_final
10. http://ifrs.org/news/announcements+and+speeches/convergence+or+not+speech.htm
11. www.contabilii.ro


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!