Adoptarea, Adaptarea, Convergenta

Extras din proiect Cum descarc?

Ce sunt Standardele Internationale de Raportare Financiara(IFRS)?
Standardele Internationale de Raportare Financiara sunt un fel de standarde internationale folosite pe scara larga. Aceste standarde sunt dezvoltate si intretinute de Standardele Internationale de Contabilitate(IASB). IASB este o organizatie independenta, non- profit, organizatie de contabilitate finantata privat. Pentru a mentine continuitatea internationala a IFRS, pe parcursul anului 2009 IASB a fost compus din 15 membri din 9 tari diferite. 
Standardele Internationale de Raportare Financiara (IFRS) sunt folosite in prezent in peste 120 tari din intreaga lume, incluzand Uniunea Europeana (UE). Statele unite utilizeaza in prezent o raportare diferita sistem cunoscut sub numele de Principiile contabile general acceptate (U.S. GAAP). Sursa majora a GAAP din Statele Unite este Consiliul pentru standarde de contabilitate financiara (FASB). De multe ori SUA si firmele straine multinationale s-au conformat atat cu US si GAAP si IFRS pentru divulgarea de informatii finaciare la nivel international. Cu toate acestea lumea se inclina spre adoptarea IFRS-ului "ca" standarde internationale de contabilitate. 
Valorile mobiliare a US si Comisia de Schimb (SEC), recunoaste beneficiul de a adopta o contabilitate la nivel mondial si a inceput o initiativa de a se adapta la unele standarde IFRS. Exista mai multe avantaje de a fi realizate in adaptarea la nivel mondial a IFRS. De exemplu exista o abilitate crescuta de a compara informatiile financiare intre companii cu operatiunile de afaceri in diferite tari. Din ce in ce mai mult tarile incep sa foloseasca acelasi set de standarde de raportare financiara, procesul de raportare financiara ar trebui sa devina mai transparent.
Aceasta transparenta se traduce in beneficii pentru toate partile implicate, oferindu-le credibilitate financiara mai mare si un acces sporit la pietele de capital din lume. Concise si usor de inteles beneficiile si informatiile contabile financiare ale investitorilor companiilor si pietelor de capital din intreaga lume. Standardizarea metodologiei contabile ofera creditorilor si investitorilor cu capacitatea de a analiza afacerile din toata lumea folosind aceleasi metode financiare. 
Aceasta simetrie permite analiza comparativa a vanzarilor de marketing si a altor indicatori cheie financiari la nivel international in diferite segmente ale industriei. Organismele de standardizare si stabilire a Statelor Unite si IASB sunt in procesul de convergenta GAAP din SUA cu IFRS. In acelasi timp principiile GAAP din SUA sunt vazute de multi din SUA pentru a fi mai detaliat " standardul de aur" din contabilitate. 
Trecerea la un nou sistem de raportare financiara este costisitor. Sustinatorii de schimbare vad aceasta tranzitie la IFRS ca fiind o investitie costisitoare si consumatoare de timp dar asupra companiilor sunt capabili de a realiza cresterea eficientei intene de raportare de la rationalizarea contabila si procesele financiare intr-un format unitar in toata lumea. 
Beneficiile adoptarii IFRS
Atunci cand o tara adopta IFRS, este adesea necesar sa publice in Monitorul Oficial al IFRS, acest lucru permite sa poata accesa si distribui orice articol. Fundatia IFRS recunoaste acest lucru, si va lucra cu entitatea care are autoritatea legala de a stabili standarde de raportare financiara pentru a se asigura ca restrictiile privind drepturile de autor adupra materialului adoptat nu impiedica adoptarea IFRS-urilor.
Standardele Internationale de Raportare Financiara de asemenea cunoscute sub numele de IFRS fac cunoscut obiectul discutiei intre expertii financiari de azi. In prezent exista o dezbatere cu privire la modul de a pune in aplicare schimbarile in modul in care companiile depun dosarele lor financiare si declaratiile. Prin IFRS companiile ar avea optiunea de schimbare de la GAAP la IFRS.
Cu toate acestea acest lucru depinde in mare masura de dimensiunea companiei. Cu alte cuvinte tranzitia de la GAAP la IFRS ar ajuta companiile sa se adapteze eficient noilor reglementari.


Fisiere in arhiva (1):

  • Adoptarea, Adaptarea, Convergenta.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. http://www.fsa.go.jp/en/news/2010/20100303-1.html
2. http://www.worldbank.org/ifa/rosc_aa_chn.pdf
3. http://www.acsbcanada.org/fyi-newsletter/item17751.pdf
4. http://www.pib.nic.in/release/release.asp?relid=57220.
5. www.ifrs.org/news/feaures/adopt+adapt+converge.htm
6. http://www.ifrs.org/use+around+the 7.world/global+convergence/adoption+and+copyright/adoption+and+copyright.htm
8. www.rhapsody-services.com/blog/?p=32
9. http://findarticles.com/p/articles/mi_paper_web_final
10. http://ifrs.org/news/announcements+and+speeches/convergence+or+not+speech.htm
11. www.contabilii.ro


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!