Analiza Diagnostic la SC Recomplast SRL Buzau

Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
In conditiile tranzitiei tarii noastre la economia de piata, fiecare intreprindere, indiferent de forma de proprietate, profil sau dimensiune, trebuie sa se adapteze in permanenta la cerintele pietei si ale mediului in care isi desfasoara activitatea, sa-si imbunatateasca performantele economico-financiare si capacitatea de concurenta in raport cu alti agenti economici. 
Un rol important in realizarea acestor obiective il are analiza diagnostic a activitatii economico-financiare a intreprinderilor, care, prin metodele si tehnicile utilizate, permit diagnosticarea starii diferitelor fenomene, cunoasterea cauzelor care provoaca anumite disfunctionalitati si luarea unor masuri corespunzatoare pentru reglarea si optimizarea rezultatelor economico-financiare ale fiecarei firme.
In acest fel, analiza diagnostic a activitatii economico-financiare a societatilor comerciale reprezinta un mijloc important al managementului intern al fiecarei firme, care permite fundamentarea deciziilor privind strategia dezvoltarii si utilizarea eficienta a resurselor materiale, umane si financiare, in vederea cresterii valorii de piata, a rentabilitatii si a competitivitatii intreprinderilor. In acelasi timp, informatiile rezultate din analiza de diagnostic a activitatii economico-financiare a firmei pot fi utilizate si de alti subiecti din afara intreprinderii, cum ar fi bancile, organele fiscale sau de control, precum si de investitorii interesati in dezvoltarea unor afaceri cu firmele respective.
In cadrul indicatorilor care reflecta rezultatele economico-financiare ale intreprinderii un loc important il ocupa cifra de afaceri. Aceasta e considerata indicatorul fundamental pe baza caruia se evalueaza direct performantele inregistrate de intreprindere sau se pot construi alti indicatori care sunt utilizati pentru estimarea eficientei activitatii intreprinderii.
Analiza cifrei de afaceri pe piete si pe diversi clienti, pe stadii ale ciclului de viata a produselor, precum si in raport cu cererea si cu capacitatea de productie permite adoptarea unor decizii corespunzatoare privind orientarea in viitor a activitatii desfasurate de agentul economic.
Este, deci, explicabil de ce, in cadrul interesului mai larg acordat gestiunii financiare a intreprinderii, se acorda o atentie deosebita activitatii si deciziei financiare, atat in faza de programare, cat si in cea de executie.
In prezent, cifra de afaceri este esentiala pentru estimarea pozitiei intreprinderii pe piata, a capacitatii si abilitatii sale de a dezvolta activitati profitabile in conditii de concurenta.
Prin urmare, in etapa actuala, o atentie deosebita trebuie acordata analizei cifrei de afaceri pe total intreprindere si pe produse, a cailor sale de crestere si a consecintelor economico-financiare, a principalelor surse de venituri si a mijloacelor de diversificare a acestora. Se asigura astfel premisele maximizarii cifrei de afaceri, ale consolidarii si extinderii agentului economic, ale cresterii cotei sale de piata si sporirii averii actionarilor.
CAPITOLUL I.
CARACTERISTICI GENERALE PRIVIND ANALIZA ECONOMICO-FINANCIARA
1.1 Definirea analizei economico-financiare
Dictionarul explicativ al limbii romane1 arata termenul de analiza ca provenind din limba franceza "analyse", "analyser", cu sensul de "metoda stiintifica de cercetare care se bazeaza pe studiul sistematic al fiecarui element in parte; examinarea amanuntita a unei probleme".
Dupa Le Petit Larousse , termenul de analiza provine din limba greaca unde "analisis" are intelesul de descompunere a intregului, "studiu elaborat in vederea diferentierii elementelor care compun intregul, a determinarii sau explicarii raporturilor dintre acestea sau cu intregul". 
Se poate afirma asadar ca analiza, ca metoda de cunoastere, este bazata pe descompunerea sau desfacerea unui obiect sau fenomen in partile sale componente, pe stabilirea factorilor care il determina, pe stabilirea relatiilor de cauzalitate, descoperindu-se legile formarii si desfasurarii lor, formulandu-se pe baza acestora decizii privind evolutia lui viitoare.
Necesitatea analizei rezulta din faptul ca nici o stiinta nu se poate dispensa de instrumentul analizei ca metoda de cercetare si cunoastere a fenomenelor?; mai mult decat atat, in procesele manageriale, analiza economico-financiara apare ca instrument indispensabil in fundamentarea deciziilor.
Pentru a putea face fata exigentelor impuse de o dezvoltare continua precum si pentru a putea face predictii asupra desfasurarii viitoare a evenimentelor, firma este nevoita sa utilizeze, pentru a-si cunoaste cu exactitate potentialul, un ansamblu de tehnici si metode specifice, reunite in ceea ce s-a numit, ca stiinta, de-a lungul timpului - analiza activitatii economice - si, mai recent, analiza - diagnostic.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Diagnostic la SC Recomplast SRL Buzau.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!