Analiza Economico-Financiara la SC Romexpo SA 2010-2012

Extras din proiect Cum descarc?

1. Introducere
Entitatea patrimoniala pe care am ales-o pentru a reflecta situatia acesteia si pentru a-i analiza activitatea pe parcursul ultimilor 3 ani cu ajutorul mai multor indicatori este ROMEXPO S.A.
Societatea comerciala are sediul social in localitatea Bucuresti, sector 1, str. Bd. Marasesti, nr 65-67 si a fost infiintata in anul 1991, sub numarul de inregistrare J40/14818/1991 la Registrul Comertului, cu codul fiscal 1555425, sub forma juridica de societate comerciala pe actiuni. Activitatea preponderenta a acesteia o reprezinta activitatile de organizare expozitii, tirguri si congrese specific codului CAEN 8230.
ROMEXPO S.A. este recunoscut si pe plan international, fiind membru cu drepturi depline al Asociatiei Mondiale a Industriei de Expozitii - UFI, al Aliantei Targurilor din Europa Centrala - CEFA, al Uniunii Internationale de Raportare a Statisticilor Expozitiilor - CENTREX, al Asociatiei Organizatorilor de Targuri Agricole din Europa - EURASCO si membru fondator al Asociatiei Organizatorilor de Targuri si Expozitii din Romania - ASOEXPO.
Societatea dispune de propriul sau centru de expozitii, denumit Centrul Expozitional ROMEXPO, care se intinde pe o suprafata totala de 100.000 mp.
Din 1991, strategia de dezvoltare a societatii ROMEXPO S.A. s-a concentrat pe trei directii prioritare: modernizare, diversificare si specializare, toate acestea intr-un efort de crestere substantiala a calitatii serviciilor atat pentru expozanti cat si pentru vizitatorii specialisti, din ce in ce mai exigenti.
ROMEXPO S.A. ofera partenerilor sai o gama completa de servicii, variante si solutii menite sa satisfaca orice cerinte, de la cele uzuale, la cele cu inalt grad de complexitate, care imprima unui targ sau expozitie o nota distincta de eleganta si personalitate. 
In cele ce urmeaza voi efectua o analiza economico -financiara folosind datele din bilanturile contabile si din conturile de profit si pierdere realizate la sfarsitul anilor perioadei de referinta, si anume 2010, 2011 si 2012.
2. Analiza economic-financiara a entitatii patrimoniale
In conformitate cu OMFP 3055/2009 pentru aprobarea Reglementarilor contabile conforme cu directivele europene, orice entitate patrimoniala este obligata sa prezinte la sfarsitul exercitiului financiar situatiile financiare anuale care cuprind: bilantul contabil; contul de profit si pierdere; situatia modificarilor capitalului propriu; situatia fluxurilor de trezorerie; politici contabile si note explicative.
Dintre acestea, bilantul contabil este cel care reflecta pozitia financiara a firmei deoarece acesta prezinta elementele de activ, datorii si capital propriu ale entitatii aferente incheierii exercitiului.
In continuare, voi prezenta structura activului si a pasivului entitatii si influenta ratelor de structura in cadrul determinarii pozitiei financiare la sfarsitul celor 3 exercitii financiare analizate.
2.1. Analiza ratelor de structura
Acestea sunt influentate de caracteristicile sectorului in care entitatea isi desfasoara activitatea si se clasifica:
a. Rata activelor imobilizate (Rai) - masoara ponderea activelor aflate la dispozitia intreprinderii in mod permanent, in totalul activului si se calculeaza potrivit modelului:
Rai = (Active imobilizate / Total activ) ? 100
b. Rata activelor circulante (Rac) - reflecta ponderea activelor cu caracter temporar in total active, fiind o masura a flexibilitatii financiare, intrucat evidentiaza importanta relativa a activelor usor de transformat in bani.
Rac = (Active circulante / Total active) ? 100
Analiza structurii activelor circulante poate fi detaliata pe componentele acestora, respectiv stocuri, creante, numerar si echivalente ale numerarului:
b1) Rata stocurilor (Rs) - reflecta ponderea stocurilor (activele circulante cel mai putin lichide) in total active circulante. In practica economica se considera ca un nivel echilibrat al ratei stocurilor ar fi de aproximativ 30% in sectorul industrial si de 40-45 % in constructii si comert. In sfera serviciilor, indicatorul inregistreaza niveluri scazute, datorita specificitatii acestui sector.
Rst = (Stocuri / Active circulante) ? 100
b2) Rata creantelor (Rcr) - reflecta ponderea detinuta de portofoliul de creante (in special comerciale) in gestiunea entitatii economice, dimensiunile indicatorului fiind influentate de termenele de incasare stipulate in contracte precum si de specificul activitatii desfasurate de entitate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Economico-Financiara la SC Romexpo SA 2010-2012.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

NICOLAE BALTES, ANALIZA ECONOMICO-FINANCIARA A INTREPRINDERII, editia a II-a, revizuita si adaugita, Editura Universitatii ,,Lucian Blaga" din Sibiu, 2013;
www.romexpo.ro.


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!