Analiza Eficientei Investitiilor. Studiu de Caz - SC Cotnari SA

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul 1. Prezentarea societatii SC COTNARI SA pag. 2
1.1. Prezentarea soiurilor de vin Cotnari pag. 3
Capitolul 2. Analiza diagnostic a societatii SC COTNARI SA pag. 5 
2.1. Diagnosticul operational pag. 5
2.1.1. Analiza tehnologiei de lucru pag. 5
2.2. Diagnosticul comercial pag. 8
2.2.1. Principalii cumparatori pag. 8
2.2.2. Concurenta pag. 8
2.2.3. Analiza vanzarilor pag. 9
2.3. Diagnosticul economico-financiar pag. 10
2.3.1. Analiza rezultatelor financiare pag. 10
2.3.2. Analiza bilantului contabil pag. 11
Capitolul 3. Evaluarea proiectului de investitii la SC Cotnari SA pag. 15
3.1. Evaluarea eficientei economice a proiectului de investitii cu ajutorul indicatorilor pag. 16
3.1.1. Indicatori statici pag. 17
3.1.2. Indicatori dinamici pag. 22
3.1.3. Indicatori specifici BIRD pag. 24
Concluzii pag. 26
Bibliografie pag. 27


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul 1.
Prezentarea socetatii SC COTNARI SA
Una din bijuteriile pretioase ale podgoriilor romanesti este cea de la Cotnari atestata documentar de mai bine de 500 ani, unde vinul era produs inca din timpuri stravechi. 
Podgoria Cotnari face parte din Regiunea viticola a Podisului Moldovei, fiind situata in cea mai mare parte a sa pe Coasta Cotnari - Harlau, un segment important din marea Coasta Moldava.
Aceasta regiune se distinge prin personalitatea vitei de vie si versantii bine insoriti, prin finetea vinurilor albe obtinute aici si mai ales pentru dragostea traditionala a locuitorilor pentru cultura vinului.
Cotnariul, aceasta "podgorie miracol", prin pozitia sa geografica situata la intersectia coordonatelor geografice 47 25' latitudine nordica si 26 25' longitudine estica, se plaseaza spre limita nordica a podgoriilor de calitate din tara noastra si chiar din Europa.
Conditiile naturale ale acestei podgorii sunt favorabile soiurilor deosebite de vin. Solul calcaros si minunatul efect al "mucegaiului nobil" (Botrytis cinerea) alaturi de recoltatul selectiv al strugurilor stafiditi, contribuie la calitatea unica a vinului de COTNARI (D.O.C). 
SC COTNARI SA a luat fiinta in anul 1948, ca sectie a unei ferme de stat, avand la vremea aceea 128 hectare de plantatii de vie. In anul 1956, SC COTNARI SA devine unitate de sine statatoare. 
Intre anii 1966 si 1968 se construieste un combinat modern, avand o capacitate de prelucrare de 500 tone de struguri in 12 ore si 10500 tone pentru depozitare, din care 5520 tone pentru maturare. Incepand cu anul 2000, SC COTNARI SA se privatizeaza prin metoda MEBO (Management-Employees Buy-Out).
La nivelul anului 2004, in combinat isi desfasurau activitatea cca 300 de salariati permanenti si aproximativ 400 de muncitori sezonieri, pentru perioadele cu activitate in vie. Din cei 300 de salariati, fac parte si 50 specialisti care lucreaza in laboratoarele combinatului sau in vii, pentru obtinerea unor noi soiuri de vita de vie si a unor noi cupaje de vinuri. 
SC COTNARI SA este cel mai important producator din podgoria Cotnari, situat in "inima podgoriei", numele producatorului se identifica pe buna dreptate cu cel al podgoriei, iar cel ce vrea sa guste un "adevarat vin de Cotnari" are grija sa comande vinul cu elementele de identificare de pe butelie care certifica autenticitatea producatorului Cotnari S.A. 
1.1. Prezentarea soiurilor de vin Cotnari
1. Grasa de Cotnari (demidulce)
Vin alb demidulce cu denumire de origine controlata cules tarziu
Culoarea vinului tanar este galbena cu reflexe verzui, asemanatoare culorii de toamna a frunzelor din labirintul ispititor al podgoriei. 
Aroma, datorata in mare parte unor substante produse de putregaiul nobil, aminteste de cea a caiselor uscate sau cea de ceara de albine.
Gustul, complex, pare facut din cel al miezului de nuca impletit cu dulceata stafidelor si cu o nuanta plina de migdale dulci.
Marele vin GRASA DE COTNARI este atat de reusit, incat a fost comparat cu calul pur sange arab. Pe langa aplombul calului arab, GRASA DE COTNARI are si eleganta calului pur sange englez, dar si insusirea de a face sa-ti simti picioarele grele, asemanatoare cu cele ale calului nemtesc de tractiune, atunci cind este consumat pe masura
2. Grasa de Cotnari (dulce)
Bijuterie a oenologiei romanesti, Grasa este un privilegiu mostenit de secole pe plaiurile vestite ale podgoriei Cotnari. Originalitatea si secretul acestui vin stau in recoltatul tarziu al strugurilor cand mustul din boabe se concentreaza foarte mult datorita putregaiului nobil. Un vin aromat ce se recomanda la servirea deserturilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Eficientei Investitiilor. Studiu de Caz - SC Cotnari SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!