Analiza Indicatorilor Economico-Financiari ai Societatii SC Petrom SA

Extras din proiect Cum descarc?

I. Prezentarea generala a societatii
PETROM S.A. este cea mai importanta companie de petrol si gaze din Romania, cu activitati de Explorare si Productie, Rafinare, Marketing si Gaze Naturale. 
Petrom are rezerve dovedite de 940 milioane barili echivalent petrol, o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane de tone, circa 600 de benzinarii in Romania si circa 200 de benzinarii in Moldova, Bulgaria si Serbia.
De asemenea, prin combinatul chimic Doljchim, Petrom este unul dintre cei mai importanti furnizori de ingrasaminte chimice, metanol, produse organice de sinteza si catalizatori. 
In 2006 cifra de afaceri a companiei a fost de 3.709 milioane de euro, iar EBITDA (profit inainte de dobanda, taxe, depreciere si amortizare) de 1.020 milioane de euro.
Dupa privatizarea sa in 2004, compania a inregistrat rezultate pozitive. Procesul de modernizare initiat in 2005 continua, conform strategiei de dezvoltare a Petrom pana in 2010. 
Un program de investitii de peste 3 miliarde de euro sustine obiectivele ambitioase ale companiei care includ cresterea semnificativa a performantelor si reducerea costurilor in toate segmentele de activitate, pentru a asigura profitabilitatea durabila a companiei si a conferi Petrom pozitia de lider pe piata de titei si gaze din Sud - Estul Europei.
Volumul investitional crescut, continuarea proiectelor de modernizare si initierea de proiecte noi, experienta locala si internationala in domeniu, preocuparea permanenta fata de salariati, clienti si comunitate, profesionalismul si determinarea au facut ca primele rezultate sa fie deja vizibile. 
o Petrom are cea mai mare valoare de piata din Romania; 
o Programul de investitii este cel mai mare din sectorul energetic romanesc, si anume mai mult de 3 miliarde de euro, pana in 2010. Numai in 2007, va fi investita o suma in valoare de aproximativ 1 miliard de euro; 
o Petrom este compania care contribuie cel mai mult la bugetul statului; aproximativ 45% din EBITDA este distribuit institutiilor statului sub forma de taxe, contributii si dividende. 
Petrom este o companie in plina ascensiune, cu un potential evident de succes, care deja aduce beneficii pentru actionari, comunitate si mediu si pentru economia Romaniei, in general. Unul dintre obiectivele principale ale Petrom este de a deveni nu doar cea mai mare dar si cea mai de succes companie din Romania, un adevarat model pentru societatea noastra.
Adresa: Bucuresti, Sector 1, Calea Dorobantilor, nr. 239
Cod fiscal/CUI : 1590082
Cod Registrul Comertului : J40/8302/1997
Structura actionariatului Petrom: 
OMV AKTIENGESELLSCHAFT (28.894.467.414 actiuni(51.01%)), A.V.A.S. (11.690.694.418 actiuni (20.64%)), 
FONDUL PROPRIETATEA S.A. (11.391.130.186 actiuni (20.11%))
Alti actionari (4.667.673.541 actiuni(8.24%))
S.C. PETROM S.A. (142.776 actiuni(0.00%))
Capital social : 5.664.410.833,50 
II. Conducerea societatii 
Consiliul de Supraveghere are urmatoarea componenta: 
- Wolfgang Ruttenstorfer 
- Gerhard Roiss 
- David C. Davies 
- Helmut Langanger 
- Werner Auli 
- Paul Victor Dobre 
- Emanoil Negut 
- Cristian Marian Olteanu 
- Kevin E. Bortz 
Consiliul de Supraveghere este responsabil pentru:
o Gestionarea generala a Companiei si a filialelor acesteia si supervizarea gestionarii curente a acesteia de catre Directorat in conformitate cu delegarile specifice ale Directoratului si va acorda sprijin acestuia din urma in gestionarea Grupului.
o Supervizarea Directoratului acorda spijin Directoratului in conducerea companiei si, in particular, ofera asistenta in luarea deciziilor de importanta fundamentala.
o Numirea membrilor Directoratului si are dreptul de revocare a acestora.
o Adpotarea regulilor de procedura interna pentru activitatea sa, ce contin prevederi referitoare la furnizarea de informatii si obligatiile de raportare ale Directoratului, inclusiv ale sucursalelor, doar daca aceste obligatii nu sunt definite in regulile de procedura interna ale Directoratului.
Consiliul de Supraveghere este convocat de catre Presedinte ori de cate ori este necesar, dar cel putin o data pe luna.
Actualul Consiliu de Supraveghere a fost ales de catre Adunarea Generala a Actionarilor din data de 11 ianuarie 2005 pentru o perioada de 4 ani. Patru dintre reprezentantii Consiliului de Supraveghere sunt membri ai Comitetului Executiv al OMV si restul sunt indenpendenti fata de actionarul majoritar.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Indicatorilor Economico-Financiari ai Societatii SC Petrom SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!