Analiza indicatorilor economico - financiari pe baza bilanțului la SC Raiffeisen Bank SA

Cuprins proiect Cum descarc?

ARGUMENTUL 2
CAPITOLUL I. PREZENTAREA S.C RAIFFEISEN BANK S.A 3
I.1. SCURT ISTORIC 3
I.2. DATE DE IDENTIFICARE 3
I.3. VIZIUNE 4
I.4. MISIUNE 4
I.5. ANALIZA S.W.O.T. 4
I.6. STRUCTURA ORGANIZATORICA 5
I.7. PREZENTAREA RESURSELOR 7
I.8. PROGRAM DE FUNCTIONARE 7
I.9. FURNIZORI SI CLIENTI 7
I.10. SERVICII 8
I.11. NORME DE PROTECTIE 8
CAPITOLUL II. ANALIZA INDICATORILOR ECONOMICO-FINANCIARI CALCULATI PE BAZA DE BILANT 10
II.1. CADRUL GENERAL 10
II.2. DESCRIEREA INDICATORILOR ECONOMICO-FINANCIARI PE BAZA DE BILANT 12
II.3. ANALIZA INDICATORILOR ECONOMICO-FINANCIARI PE BAZA DE BILANT 18
II.4. METODE FOLOSITE ANALIZA INDICATORILOR ECONOMICO- FINANCIARI PE BAZA DE BILANT 21
CAPITOLUL III. ANALIZA INDICATORILOR ECONOMICO- FINANCIARI PE BAZA DE BILANT LA S.C. RAIFFEISEN BANK S.A. 22
III.1. ANALIZA INDICATORILOR ECONOMICO -  FINANCIARI PE BAZA BILANTULUI LA S.C. RAIFFEISEN BANK S.A. 22
CONCLUZII SI PROPUNERI 27
BIBLIOGRAFIE 29
ANEXE 30


Extras din proiect Cum descarc?

ARGUMENTUL
Realitatile actuale ne arata ca dezvoltarea economiei de piata si sporirea gradului de complexitate a acesteia necesita asigurarea unei informatii economice operative si complete. Astfel de informatii economice ne ofera bilantul contabil si ne ajuta sa cunoastem si sa controlam modul de utilizare a resurselor materiale si umane, in vederea luarii deciziilor ce se impun.
Toate informatiile contabilitatii rezultate din bilant constituie suportul analizei acestuia si stau la baza elaborarii si fundamentarii deciziilor. De aceea, bilantul contabil reprezinta cea mai complexa si exacta sursa de caracterizare a activitatii trecute dar si de elaborare a prognozelor pentru intreprindere.
Lucrarea de fata este abordata pe baza prevederilor Legii contabilitatii nr.82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului pentru aplicarea Legii contabilitatii, a legislatiei in vigoare privind armonizarea cu normele contabile internationale, a unor lucrari de specialitate precum si a documentarii personale facute la diferite societati comerciale .
Lucrarea de fata intitulata ,, Analiza indicatorilor economico -  financiari pe baza de bilant la S.C. Raiffeisen Bank S.A." contine trei capitole, concluzii, bibliografie si anexe. Lucrarea isi propune sa prezinte succint o analiza a principalilor indicatori economico -  financiari pe baza bilantului contabil incheiat cu un an in urma comparativ cu cel incheiat cu doi ani in urma. 
Cele trei capitole ale lucrarii cuprind urmatoarele aspecte, astfel :
Capitolul 1 cuprinde elemente teoretice cu privire la istoria, componenta si structura firmei S.C. Raiffeisen Bank S.A precum si o analiza S.W.O.T. impreuna cu resursele necesare ale firmei, care sunt extrem de necesara in pregatirea capitolului al 3-lea.
Capitolul 2 cuprinde ca obiect de importanta majora, analiza indicatorilor economico-financiari si cum acestia sunt calculati in functie de bilantul contabil. Aici sunt evidentiate, in ordine crescatoare a detaliilor si datelor, principalele caracteristici ale analizei respective.
Capitolul 3 cuprinde studiul de caz privind analiza indicatorilor economico -  financiari calculati pe baza bilantului la S.C. Raiffeisen Bank S.A.
In final sunt enumerate concluziile privind lucrarea abordata, ,,Analiza indicatorilor economico -  financiari pe baza de bilant la S.C. Raiffeisen Bank S.A"si cateva propuneri care ar putea imbunatatii activitatea si randamentul firmei.
CAPITOLUL I. PREZENTAREA S.C RAIFFEISEN BANK S.A
I.1. SCURT ISTORIC
Istoria Raiffeisen Bank in Romania incepe in anul 1994, cand Grupul Bancar Austriac Raiffeisen a deschis o reprezentanta in Bucuresti. In 1998, aceasta a fost transformata in subsidiara Raiffeisenbank (Romania), oferind servicii si produse pentru companii. Raiffeisen Bank Romania a rezultat din fuziunea, incheiata in iunie 2002, a celor doua entitati detinute la acel moment de Grupul Raiffeisen in Romania: Raiffeisenbank (Romania) si Banca Agricol Raiffeisen S.A., care fusese infiintata in 2001, dupa preluarea bancii de stat Banca Agricola de catre grupul austriac.
Peste tot in lume , Raiffeisen Bank este reprezentata de crucea cu caluti.Simbolul este preluat de pe frontoanele caselor de la tara din Austria. Acolo traditia spune ca pentru bun augur, cele doua barne care incheie acoperisul unei case trebuie sa se incruciseze. Iar daca crucea are doua capete de caluti, locatarii casei vor fi paziti de rele. Raiffeisen a transformat acest simbol al protectiei in propria marca deoarece membrii comunitatii Raiffeisen se protejeaza reciproc de dificultatile economice, colaborand, sustinandu-se unul pe celalalt. Ideea care sta la baza Raiffeisen Bank s-a nascut in criza agricola de la mijlocul secolului al XIX-lea. 
In Europa Centrala preindustriala, taranii scapati de jugul feudalismului incercau sa faca fata concurentei zdrobitoare a marilor producatori agricoli. Si cum necazurile nu vin niciodata singure, in 1846 -  1847 recoltele au fost atat de proaste, incat s-a instalat o foamete dura. Majoritatea populatiei rurale traia intr-o saracie extrema, lipsita de mijloacele minime de subzistenta. Solutia a venit de la un tenace primar prusac, F.W. Raiffeisen.
El i-a invatat pe tarani sa se asocieze, sa se sustina la greu, sa economiseasca si sa se imprumute cu bani unii pe ceilalti. Ideea a prins imediat si a fost preluata in toate statele germane si mai apoi in toata lumea. Astfel s-a nascut cooperativa de credit Raiffeisen. Asocierea taranilor pentru surse de finantare era o idee care preocupa intelectualitatea germana la mijlocul secolului XIX. Ceea ce l-a deosebit pe F.W. Raiffeisen de contemporanii sai a fost incapatanarea cu care si-a urmarit ideea. Nu a fost un idealist caci detesta utopiile, ci un excelent pragmatic, care nu a cunoscut odihna pana cand ideea lui nu a fost pusa in practica.
La moartea lui F.W. Raiffeisen, in 1888, in Germania erau deja 425 de societati Raiffeisen. In Austria erau 120. Ideea a continuat sa faca valuri si, pana la sfarsitul secolului al XIX-lea, s-a raspandit in Imperiul Austro-Ungar, Franta, Elvetia, Belgia, Luxemburg si Olanda.


Fisiere în arhivă (1):

  • Analiza indicatorilor economico - financiari pe baza bilantului la SC Raiffeisen Bank SA.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Demetrescu C. G., Istoria contabilitatii, Editura Stiintifica, Bucuresti ,2017.
2. Florea Stefan, Contabilitatea societatilor comerciale, Constanta, Editura Ex Ponto, 2017.
3. Gheorghe Dumitru, Contabilitatea financiara in context european, Editura, 2018.
4. M.D.Paraschivescu, W.Pavaloaia, Modele de contabilitate si analiza financiara, Editura Neuron, Focsani, 2015.
5. Petrescu Silvia, Diagnostic economic financiar. Metodologie. Studii de caz, Editura Sedcom Libris, Iasi, 2014.
6. Stancu I., Gestiunea financiara a agentilor economici, Editura Economica, Bucuresti, 2016.


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!