Analiza Mediului Concurential

Cuprins proiect Cum descarc?

Prezentarea firmei 3
Furnizori 5
Clienti 6
Concurenti 8
Analiza strategic de tip BCG 10
Analiza avantajului concurential 13
Bibliografie 16


Extras din proiect Cum descarc?

Prezentarea firmei
SC Argus SA Constanta a procedat la consolidarea societatilor din grup conform ordinului MF 3055/2009, de aprobare a Reglementarilor contabile conforme cu Directivele Europene.
Aceste situatii financiare consolidate cuprind rezultatele operatiunilor Societatii mama si ale filiale lor sale Argus Trans SRL Constanta, Cormcereal SA Tulcea.Cereal Prest SRL Tulcea (filiala a Comcereal SA Tulcea) si Rex Agra SRL Constanta.
La Societatea Aliment Murfatlar SRL (unde participatia este de 55,04%) conform actului constitutiv al acesteia, Societatea Mama nu detine puterea de a guverna singura politicile financiare si operationale ale acesteia si de aceea (societatea intra in categoria celor controlate in comun) activele acestei societati sunt incluse in situatiile financiare prin metoda integrarii proportionale. In anul 2012 Societatea a mai achizitionat un numar de 1.047 parti sociale ale Rex Agra SRL, In valoare de 167.017 lei, procentul detinut In capitalul social al acestei societati crescand de la 54,75% la 99,96%, iar incepand cu 1 septembrie 2012 Societate a a obtinut puterea de a guverna politicile financiare si operationale ale acestei entitati, ceea ce a dus la clasificarea acestei investitii ca entitate afiliata la 31 decembrie 2012.
Grafic 1. Situatia participatiilor
Sursa: Raportul administratorilor pentru exercitiul financiar 2013
Structura organizatorica a SC Argus SA este de tip functiune-proces si este compusa din compartimente functionale si de productie. Societatea are o structura care raspunde functionarii firmei pe principiile economiei de piata. 
Structura formata din:
- Conducerea generala:Adunarea generala a actionarilor; Consiliul de Administratie; Director general.
- Compartimente functionale de productie si auxiliare;
- Sectii de productie si ateliere.
Capacitate de productie. In anul 2007 linia de brute a prelucrat 104334t seminte floarea-soarelui si a obtinut 46018t ulei brut la un randament de 44,11% si 41972t srot la un randament de 40,23%. Sectia de rafinare ulei a produs o cantitate de 44994t ulei rafinat la un randament de 96,65% cu o capacitate medie de 153t /24h la timpul efectiv lucrat. Linia de imbuteliat bidoane 5l a lucrat tot in regim de 8,16t /24h, in functie de cerere s-au imbuteliat 2680t ulei.
Salariati. Numarul mediu de angajati in timpul anului a fost dupa cum urmeaza:
Tabel 1. Numarul angajatilor
Administratori si directori 17
Personal administrativ 98
Personal in productie 347
TOTAL 462
Sursa: Situatii financiare consolidate
Raporturile dintre managementul societatii si salariati sunt in general calme, neinfluentand negativ performantele economice ale societatii. 
In cursul lunii iunie 2013 au avut loc schimbari majore in structura actionariatului la Societatea mama, ca urmare a unor tranzactii pe plata RASDAQ. In urma acestor tranzactii " grupul Chelu " (exceptand Lacta Giurgiu) a iesit din actionariat iar structura a devenit:
- SIF Oltenia -55,70%
- Business Capital of Romania - Opportunity Fund Cooperatief UA. - 29,6160%
- Altii - 16,68%


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Mediului Concurential.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Spatariu Elena Cerasela, Notiuni de analiza economico-financiara la nivel microeconomic, Editura ExPonto, Constanta, 2007.
Raportul Administratorului - AGOA 28-29.08.2013.
www.argus-oil.ro
www.rasfoiesc.com
www.revista-piata.ro
http://strategii.wordpress.com


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!