Analiza PESTLE a Africii de Sud

Extras din proiect Cum descarc?

Aceasta analiza PESTLE a Africii de Sud isi propune sa abordeze unii dintre factorii politici, economici, sociali, tehnologici, de mediu si juridici care afecteaza Africa de Sud astazi. Africa de Sud este una dintre cele mai puternice tari din Africa si joaca un rol considerabil in economia si politica globala.
Mediul politic din Africa de Sud
Africa de Sud este o republica parlamentara, presedintele fiind atat seful statului, cat si seful guvernului. Presedintele numeste un vicepresedinte si ministri pentru a forma cabinetul pentru administrarea afacerilor de stat. Pana in 1994, tara a fost condusa de un guvern de apartheid (BBC, 2018). Cu toate acestea, multe lucruri s-au schimbat de la prima alegere complet democratica a tarii in 1994.
Pretoria este capitala administrativa a Africii de Sud, in timp ce Cape Town este capitala legislativa. In mod similar, Bloemfontein este capitala judiciara a tarii. Tarile vecine din Africa de Sud sunt Botswana, Mozambic, Swaziland, Lesotho, Namibia si Zimbabwe. Africa de Sud are coaste atat pe Oceanul Atlantic de Sud, cat si pe Oceanul Indian.
Mediul politic sud-african este adesea invaluit de coruptie, gestionare defectuoasa, intoleranta politica, proteste populare si violenta. Aceste probleme incetinesc adesea dezvoltarea economica si progresul. Prin urmare, castigarea sprijinului si a increderii publicului larg si a investitorilor in pofida provocarilor politice, devine una dintre cele mai importante provocari ale presedintelui Africii de Sud.
Mediul politic al unei tari stabileste tonul general al tuturor celorlalte state dintr-un stat, deoarece de aici isi au originea cele mai multe dintre cele mai impiedicatoare sau propulsive legislatii sau politici de afaceri. In Africa de Sud a existat o incertitudine generala in operatiunile guvernamentale si o confuzie destul de mare in ceea ce priveste operatiunile si procedurile de guvernare.
Iesirea recenta si neasteptata a presedintelui aflat la guvernare atunci din cauza urmaririi penale a fostului presedinte Jacob Zuma pentru acuzatiile de captura a statului a lasat o multime de incertitudine care se prelingea in tara, deoarece acest lucru a fost intampinat cu o cifra de afaceri ridicata a cabinetului, deoarece un numar de ministri erau s-au mutat de la un minister la altul, altele au fost eliberate de pozitiile lor datorita faptului ca au fost urmarite pentru a face parte din regimul Zuma, care ar fi putut pune la dispozitie o multime de legislatii, legi si reglementari pentru a-si favoriza afacerile sau cele ale altor afaceri din sectorul privat care apartinea unui set de indivizi care ii imbogateau pe acesti cativa pentru a influenta procedurile politice in favoarea lor si nu a publicului larg. Acest eveniment a avut loc in 2016, cand cazul a iesit la lumina si este inca investigat pana in prezent, cu noi evolutii si dovezi care ies la iveala pana in prezent. Acest lucru a provocat o mare crestere a anxietatii industriei producatoare in ansamblu, intrucat multe dintre aceste legislatii facute pe nedrept se presupune ca vor fi inversate, deoarece noii ministri si presedintele in functie depun eforturi pentru a castiga increderea sectorului privat si a oamenilor in general. Acest lucru a cauzat un pic de viteza in operatiunile din industria bunurilor de larg consum, inclusiv marcile Tiger limitate incluse, deoarece ar fi putut spera la posibila inversare a unor politici stricte nejustificate sau a unor legislatii puse in aplicare in anii anteriori, care vor spori usurinta cu care isi desfasoara operatiunile.


Fisiere în arhivă (1):

  • Analiza PESTLE a Africii de Sud.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. BBC (2018) South Africa country profile:
https://www.bbc.co.uk/news/world-africa-14094760 (Accesat la 02 Ianuarie 2021)
2. Kleitman, Y. (2015) Doing business in South Africa: https://content.next.westlaw.com/Document/I2ef128301ed511e38578f7ccc38dcbee/View/FullText.html?contextData=(sc.Default)&transitionType=Default&firstPage=true&bhcp=1 (Accesat la 02 Ianuarie 2021)
3. Mobius, M, (2017) South Africa: Key Issues and Challenges: http://emergingmarkets.blog.franklintempleton.com/2017/03/16/south-africa-key-issues-and-challenges/ (Accesat la 02 Ianuarie 2021)
4. PwC (2018) South Africa -  Corporate: Taxes on corporate income: http://taxsummaries.pwc.com/ID/South-Africa-Corporate-Taxes-on-corporate-income (Accesat la 02 Ianuarie 2021)
5. Statistics Times (2018) List of Countries by Projected GDP: http://statisticstimes.com/economy/countries-by-projected-gdp.php (Accesat la 02 Ianuarie 2021)
6. The South African (2017) These are the seven biggest business opportunities in SA right now: https://www.thesouthafrican.com/these-are-the-seven-biggest-business-opportunities-in-sa-right-now/ (Accesat la 02 Ianuarie 2021)
7. The International Trade Administration, (2017), South Africa -  Information Technology: https://www.export.gov/article?id=South-Africa-information-technology (Accesat la 02 Ianuarie 2021)


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!