Analiza pieței - mânuși de snowboard X-Sky

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 6215
Mărime: 193.24KB (arhivat)
Puncte necesare: 10

Cuprins

  1. Cap. 1 ANALIZA PIETEI
  2. 1.1 Identificarea pietei ( descriere, checklist, evolutie, perspectivele de dezvoltare si structura: NCR, NCA );
  3. 1.2 Caracterizare ( profil consumatori);
  4. 1.3 Segmentarea pietei ( criterii, modalitati);
  5. 1.4 Piata tinta.
  6. Cap.2 CONFIGURAREA PRODUSULUI
  7. 2.1 Atribute (fizionomie, caracteristici fizice, utilizare principala, utilizare secundara...etc.);
  8. 2.2 Sistem de sustinere (marca, ambalaj, service, garantie...etc);
  9. 2.3 Linia de produse;
  10. 2.4 Diferentierea si pozitionarea marcii.
  11. Cap.3 CONFIGURAREA PRETULUI
  12. 3.1 Factori care influenteaza pretul;
  13. 3.2 Strategia de pret;
  14. 3.3 Nivelul pretului
  15. Cap.4 CONFIGURAREA PROMOVARII
  16. 4.1 Reclama
  17. 4.2 Promovarea vanzarilor
  18. 4.3 Relatii publice
  19. Cap.5 CONFIGURAREA DISTRIBUTIEI
  20. 5.1 Extinderea teritoriala a distributiei
  21. 5.2 Intensitatea retelei de distributie si structura canalelor

Extras din proiect

Rezumat introductiv:

Sa fim seriosi, cine poate spune ca iubeste iarna? E frig, de cele mai multe ori cerul e intunecat si nu ai nimic de facut decat sa te uiti (sau sa te urci) pe pereti visand la un loc cald pe malul marii, cu palmieri, cu plaja pentru nudisti si cu valuri. Poti sa uiti genul asta de fantezii erotice pentru ca pur si simplu nu o sa se intimple!

Asta e vestea rea. Vestea buna este ca niste oameni mai destepti au gasit un mod de a face iarna sa treaca mai usor: au inventat snowboardul! Dupa care a inceput sa le para rau ca venea primavara.. dar asta e alta poveste.

Snowboarding (multa lume ii zice mai scurt snowboard) e un sport relativ nou, ce are loc pe zapada. Snowboarderul sta pe board/placa cu un picior in partea din fata si celalalt in partea din spate si cu fata spre una din laturile boardului. Picioarele sint prinse de board cu ajutorul unor legaturi. Unele sporturi ce se aseamana (ca miscari de baza) cu snowboardul sant skateboarding, surfing, wakeboarding. In acest sport extrem se pune accentul pe accesorii care sa ofere protectie si fiabilitate in conditii extreme.

Alegerea echipamentului si ingrijirea lui nu sunt cele mai simple lucruri din lume. Trebuie sa stii exact ce si cum faci. Rata accidentelor de snowboard s-a dovedit a fi in jurul valorii de 3 raniri la o mie de zile de riding. Aici intra toate accidentarile, de la vanatai si contuzii marunte la fracturi de coloana. Cele mai frecvente accidentari sint cele la maini si la genunchi. Snowboarderii se bucura de aproximativ aceleasi probleme ca si schiorii, zonele mai solicitate fiind insa incheieturile mainilor, gleznele si gatul. (vezi si sectiunea accidentari).

Poti sa te omori dindu-te cu placa. Ba chiar mai rau, poti sa ii omori pe altii. Pastreaza controlul. Astea fiind spuse mai merita poate adaugat ca e mai probabil sa te impiedici si sa cazi in parcare in fata blocului.De aceea noi incercam sa te ajutam sa fii mereu in top oferindu-ti cele mai performante si rezistente manusi de snowboard .Orice stil alegi manusile de snowboard sunt extreme de importante deoarece uneori ele reprezinta la fel ca placa interfata dintre tine si zapada .

1.1 Identificarea pietei

In Romania piata accesoriilor de snowboarding incepe sa ia amploare in ultimii ani deoarece multi dintre tineri sunt atrasi de sporturile extreme practicate cu precadere in Occident. Aceasta piata a accesoriilor este inca in dezvoltare datorita lipsei de promovare a acestora si mai ales a sporturilor in care sunt folosite. Slaba dezvoltare a acestei piete se datoreaza lipsei unor producatori interni si importuri pe scara redusa.

Manusile de snowboard sunt in principal dedicate celor care practica acest sport si il considera un accesoriu care nu trebuie sa lipseasca din echipamentul lor . Dar totusi acest produs nu este cumparat cu dezavarsire doar de cei care practica acest sport ci mai poate fi achzitionat si de tinerii carora le place snowboard-ul dar din anumite motive nu il practica . Manusile de snowboard pot fi folosite si pt ski sau alte sporturi care necesita acest accesoriu de aceea unii il cumpara pentru a-l face cadou in special copiilor .

Manusile de snowboard nu sunt in special dedicate baietilor ele sunt cumparate in egala masura si de catre fete deoarece s-a remarcat ca in ultimul timp ca acest sport este practicat de ambele sexe .

Vanzarile anuale de manusi de snowboard nu sunt impresionante deoarece se refera la un anumit sezon si anume iarna . Un alt motiv al vanzarilor scazute il reprezinta si durata de viata a acesui produs deoarece manusile sunt un accesoriu care nu se deterioreaza usor iar cei care le detin nu tin neaparat sa le schimbe ca in cazul altor produse asa zise “la moda “.

Cred ca pe viitor achizitionarea echipamentelor de snowboard va incepe sa creasca deoarece se remarca o crestere a numarului de tineri pasionati de acest sport . Numarul de manusi de snowboard care sunt achizitonate la nivelul unei tari sau comunitati depinde in special de pozitia geografica a acesteia . Principalii cumparatori sunt cei care isi petrec vacantele la munte.

In zona Moldovei nu exista magazine specializate in fabricarea accesoriilor de snowboard existand doar cateva magazine care comercializeaza aceste produse majoritatea din import .

Preview document

Analiza pieței - mânuși de snowboard X-Sky - Pagina 1
Analiza pieței - mânuși de snowboard X-Sky - Pagina 2
Analiza pieței - mânuși de snowboard X-Sky - Pagina 3
Analiza pieței - mânuși de snowboard X-Sky - Pagina 4
Analiza pieței - mânuși de snowboard X-Sky - Pagina 5
Analiza pieței - mânuși de snowboard X-Sky - Pagina 6
Analiza pieței - mânuși de snowboard X-Sky - Pagina 7
Analiza pieței - mânuși de snowboard X-Sky - Pagina 8
Analiza pieței - mânuși de snowboard X-Sky - Pagina 9
Analiza pieței - mânuși de snowboard X-Sky - Pagina 10
Analiza pieței - mânuși de snowboard X-Sky - Pagina 11
Analiza pieței - mânuși de snowboard X-Sky - Pagina 12
Analiza pieței - mânuși de snowboard X-Sky - Pagina 13
Analiza pieței - mânuși de snowboard X-Sky - Pagina 14
Analiza pieței - mânuși de snowboard X-Sky - Pagina 15
Analiza pieței - mânuși de snowboard X-Sky - Pagina 16
Analiza pieței - mânuși de snowboard X-Sky - Pagina 17
Analiza pieței - mânuși de snowboard X-Sky - Pagina 18
Analiza pieței - mânuși de snowboard X-Sky - Pagina 19
Analiza pieței - mânuși de snowboard X-Sky - Pagina 20
Analiza pieței - mânuși de snowboard X-Sky - Pagina 21
Analiza pieței - mânuși de snowboard X-Sky - Pagina 22
Analiza pieței - mânuși de snowboard X-Sky - Pagina 23
Analiza pieței - mânuși de snowboard X-Sky - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Analiza Pietei - Manusi de Snowboard X-Sky.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?