Analiza si Proiectarea Sistemelor Informationale la BRD GSG

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1. Analiza si modelarea sistemului informational existent 
1.1. Prezentarea generala a organizatiei 3
1.2. Analiza structurii organizatorice 7
1.2.1. Prezentarea organigramei 7
1.2.2. Descrierea critica a organigramei 8
1.3. Analiza structurii functionale 10
1.4. Analiza legislatiei 11
1.5. Analiza sistemului informatic 13
1.6. Analiza documentelor si a altor surse informationale 15
1.6.1Inventarul documentelor 16
1.6.2 Evaluarea documentelor 17
1.7. Flowchart-ul 18
1.8. Modelarea prelucrarilor 19
1.9. Modelarea datelor 23
1.10. Evaluarea critica a sistemului informational 28
CAPITOLUL 2. Proiectarea sistemului informatic 
2.1. Obiectivele proiectarii sistemului 29
2.2. Proiectarea iesirilor 29
2.3. Proiectarea bazei de date 36
2.4. Proiectarea codurilor 50 
2.5. Proiectarea intrarilor 52
2.6. Proiectarea interfetei cu utilizatorul 66 
CAPITOLUL 3. Implementarea sistemului informatic 
3.1. Prezentarea intefetei sistemului 78
3.2. Prezentarea iesirilor 81


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1. Analiza si modelarea sistemului informational existent
1.1. Prezentarea generala a organizatiei
Istoria BRD a inceput in 1923, odata cu infiintarea prin lege a Societatii Nationale pentru Credit Industrial ca institutie publica. Statul detinea 20% din capitalul social si BNR 30%. Restul de 50% era detinut de persoane particulare, printre care si un grup de fosti directori ai Marmorosch Bank&Co, prima banca moderna din Romania. Scopul noii institutii era finantarea primelor faze ale dezvoltarii sectorului industrial in Romania. Dupa cel de-al doilea razboi mondial, in baza Legii privind nationalizarea din 11 iunie 1948, Societatea Nationala pentru Credit Industrial a fost nationalizata si redenumita Banca Nationala pentru Investitii. 
In 1957, dupa reorganizarea sistemului financiar, cand s-a introdus o specializare rigida pe sectoare, Bancii de Credit pentru Investitii i s-a oferit o pozitie de monopol in Romania in domeniul asigurarilor finantarii pe termen mediu si lung al investitiilor din toate sectoarele industriale, cu exceptia agriculturii si industriei alimentare, fiind redenumita Banca de Investitii.
Nasterea Bancii Romane pentru Dezvoltare ca banca comerciala intervine in 1990. Preluarea activelor si pasivelor Bancii de Investitii constituie baza activitatii, dar autorizarea generala pentru activitatile bancare atribuita acestei entitati stimuleaza constituirea unei importante retele de agentii pe intreg teritoriul tarii. Este vorba, de asemenea, despre asigurarea prezentei BRD acolo unde se dezvolta activitatea industriala pentru a transmite din experienta in domeniul creditului de investitii. 
Astfel, unitatile sale se indreapta in special, in afara atragerii depozitelor societatilor comerciale si persoanelor fizice, catre creditele pentru investitii destinate societatilor comerciale. Apar si operatiunile de schimb la vedere. BRD a depus eforturi speciale pentru creearea unei retele de sucursale, agentii si reprezentante la nivel national si pentru constituirea unei baze de depozite necesare pentru a pune capat dependentei de CEC si BNR in ceea ce priveste finantarea.
BRD a fost prima banca din Romania care a oferit servicii de factoring si forfeting, incepand cu anul 1994 si respectiv 1997.
In 1997, Guvernul a hotarat sa privatizeze BRD si a numit o Comisie de Privatizare care sa supravegheze operatiunile de privatizare. Privatizarea urma sa se desfasoare in doua etape, in conformitate cu strategia de privatizare aprobata prin Hotararea Guvernamentala nr. 428/1998, modoficata prin Hotararea Guvernamentala nr. 169/2000; astfel in prima etapa (i) capitalul social urma sa fie majorat, iar 51% din capital urma sa fie vandut prin negocieri directe cu investitori strategici, (ii) aproximativ 5% din capitalul majorat urma sa fie vandut prin negocieri directe catre BERD si/sau IFC, si (iii) 10% din capitalul social existent urma sa fie vandut angajatilor, conducerii si pensionarilor BRD; in a doua etapa, capitalul social ramas detinut de FPS urma sa fie vandut prin oferta publica secundara pe pietele de capital interne si internationale.
In decembrie 1998 s-a incheiat contractul de vanzare-cumparare de actiuni ("Contractul de Cumparare de Actiuni") intre Societe Generale si FPS prin care Societe Generale a fost de acord sa subscrie pentru actiunile reprezentand o majorare cu 20% a capitalului social al BRD si sa cumpere de la FPS acel numar de actiuni necesare ca Societe Generale sa devina proprietarul a 51% din capitalul majorat al BRD.
Inainte de finalizarea in martie 1999 a achizitiei de catre Societe Generale, FPS vandu-se aproximativ 8,33% din capitalul social al BNR conducerii, angajatilor si pensionarilor BRD cu conditia ca actiunile astfel achizitionate sa nu poata fi vandute inainte de martie 2001.
In 2001, BRD este listata la Bursa de Valori Bucuresti, devenind in scurt timp una din cele mai tranactionate societati.
In 2003, in urma unei campanii de rebranding, Banca Romana pentru Dezvoltare devine BRD- Groupe Societe Generale. Noua identitate a bancii consolideaza astfel pozitia sa, facand mai vizibila identitatea Grupului mama.
Participatia Societe Generale in capitalul BRD a crescut in 2004 de la 51% la 58,32%, prin cumpararea pachetului rezidual de actiuni detinut de statul roman.
BRD - Groupe Societe Generale este cea mai importanta banca privata si a doua banca din Romania, avand a doua capitalizare bursiera la Bursa de Valori Bucuresti (peste 3,5 miliarde EUR in aprilie 2005). Actionarul principal al BRD este Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri bancare din zona euro. 
Prin intermediul filialelor sale specializate - BRD Sogelease, in domeniul leasing-ului operational si financiar, ALD Automotive, specializata in managementul flotelor de autovehicule, BRD / SG Corporate Finance, care acorda servicii de consiliere in domeniul privatizarilor, fuziunilor si achizitiilor, BRD Securities, una dintre primele societati de brokeraj de pe piata romaneasca, BRD Finance Credite de Consum, prin care se deruleaza mare parte din activitatea de creditare a populatiei, BRD- Groupe Societe Generale este capabila sa ofere o gama completa de produse si servicii de inalta calitate, care sa raspunda exigentelor clientilor sai persoane individuale si societati.
Actionariat
In martie 1968 se infiinteaza pentru prima data in Caras-Severin Banca pentru Investitii.
Principalele activitati desfasurate:
-finantarea investitiilor din industrie si constructii;
-finantarea activitatii curente in industrie-constructii si proiectare;
In 1990 Banca de Investitii se transforma in BRD si preia atributele unei banci comerciale.
Activitatile pe care le desfasoara pana in prezent:
-operatiuni curente/decontari;
-schimb valutar;
-western union.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza si Proiectarea Sistemelor Informationale la BRD GSG.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!