Analiza sistemului informațional contabil

Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I
Prezentarea generala a institutiei financiare nebancare CAR Sucursala Petrom Modarzau
C.A.R. Petrom Modarzau este persoana juridica, cu nr. de ordine 23/PJ/1997, in Registrul special al asociatiilor si fundatiilor si nr. RE-PJR-03-024230/18.12.2007, in Registrul de evidenta al Bancii Nationale Romane.
Incepand cu anul 1949, prin Decretul nr. 358, bancile populare – case de credit au fost transformate in case de ajutor ale sindicatelor, iar prin aparitia Legii nr. 122/1996 s-au transformat in case de ajutor reciproc ale salariatilor. 
Aceasta casa de ajutor reciproc isi desfasoara activitatea pe baza statutului propriu aprobat de Conferinta membrilor C.A.R., cu respectare Legii nr. 122/1996, cu modificarile si completarile ulterioare,republicata in M.O., Partea I nr. 267 din 17.04.2003, a Ordonantei Guvernului nr. 26/2000 privind asociatiile si fundatiile si a altor reglementari legale in domeniu.
Activitatea C.A.R. Petrom Modarzau este nonprofit si are la baza urmatoarele obiective:
a) atragerea in randul membrilor, pe baza liberului consimtamat, a unui numar cat mai mare de persoane;
b) intrajutorarea membrilor sai prin acordarea de imprumuturi:
c) protejarea fondurilor sociale ale membrilor impotriva inflatiei;
d) incurajarea membrilor sai sa-si constituie fonduri sociale solide;
e) participarea tuturor membrilor la buna desfasurare a activitatii si la controlul fondurilor obstesti potrivit prevederilor statutului propriu si a normelor financiare in vigoare;
f) asigurarea in mod egal a acelorasi drepturi si obligatii pentru fiecare membru;
g) promovarea unor programe educationale privind imprumuturile si alte servicii necesare membrilor;
h) asigurarea incasarii tuturor imprumuturilor si dobanzilor aferente in functie de conditiile stabilite prin contractul de imprumut.
In activitatea casei se aplica principiile democratice de organizare si functionare:
- alegerea in mod democratic prin vot a organelor proprii de conducere;
- caracterul obstesc al organelor de conducere;
- adoptarea hotararilor cu majoritate simpla de voturi;
- prezentarea periodica a situatiei organizatorice si a fondurilor;
este afiliata.
C.AR. Petrom Modarzau numara, la finele anului 2010, 3142 membri, iar imprumuturile traditionale se acorda in cuantum de pana la 3 ori fondul social acumulat. 
Desi casele de ajutor reciproc constituite cu scopul intrajutorarii membrilor sunt asociatii fara scop patrimonial si in consecinta ar exista posibilitatea organizarii contabilitatii in partida simpla, standardele internationale recomanda organizarea acesteia in partida dubla: pentru fiecare tranzactie rezulta cel putin doua intrari: una reprezentata de debit (partea stanga a registrului contabil) si una de credit (partea dreapta a unui registru contabil).Daca o anumita tranzactie necesita mai multe inregistrari in debit sau in credit, atunci totalul pozitiilor de debit trebuie sa fie egal cu totalul pozitiilor de credit (asigurarea echilibrului contabil).
Situatiile financiare sunt intocmite pe structura formularelor aprobate de Consiliul Director al U.N.C.A.R.S.R. Forma si continutul acestora respecta Reglementarile contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor nr. 1969/2007 privind intocmirea situatiilor financiare.
Situatiile financiare cuprind bilantul, contul rezultatului exercitiului si notele explicative la acestea.Situatiile financiare ofera o imagine fidela a activelor, datoriilor, pozitiei financiare, excedentului sau deficitului activitatilor fara scop patrimonial.
Bilantul este documentul de sinteza prin care se prezinta elementele de activ, datorii si capital propriu la sfarsitul exercitiului financiar, precum si in alte situatii prevazute de lege.Acesta se intocmeste pe baza balantei de verificare a conturilor sintetice, incheiata la sfarsitul perioadei pentru care se face raportarea, pusa de acord cu soldurile din balantele conturilor analitice, stabilite dupa inregistrarea tuturor documentelor in care au fost consemnate operatiunile financiar-contabile.
Pentru verificarea exactitatii inregistrarilor contabile pentru efectuarea concordantei dintre contabilitatea sintetica si cea analitica, balanta de verificare se intocmeste lunar.Aceasta cuprinde cinci serii de egalitati, si anume:
solduri initiale, total sume precedente, rulajele lunii curente, total sume si solduri finale.
Contul rezultatului exercitiului arata daca activitatea casei de ajutor reciproc este eficienta si cat excedent genereaza fiecare perioada.El cuprinde totalitatea veniturilor si a cheltuielilor inregistrate in perioada raportata.Astfel, excedentul inregistrat se reintoarce la membri, sub forma de beneficiu, dupa constituirea rezervelor legale.


Fisiere în arhivă (1):

  • Analiza Sistemului Informational Contabil.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!