Analiza Sistemului Logistic la Întreprinderea Lukoil România SRL

Cuprins proiect

Capitolul 1: Introducere .2 
Capitolul 2: Identificarea activităţilor logistice .6
Capitolul 3: Clasificarea şi evaluarea serviciilor logistice.8
Capitolul 4: Căi de raţionalizare a sistemului logistic .12
Bibliografie.18


Extras din proiect

Capitolul 1: Introducere
Descrierea firmei
Lukoil Romania SRL este o companie petrolieră integrată, cu activităţi în explorarea, extracţia si rafinarea ţiţeiului, precum si în comercializarea cu ridicata şi cu amănuntul a produselor petroliere. Investitţiile făcute în România pe o perioada de 11 ani se ridică la peste jumătate de miliard USD. 
Compania a intrat pe piaţa din România în anul 1998, prin cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni (51%) a rafinăriei Petrotel Ploieşti de la statul român pentru suma de 53,2 milioane USD. Rafinăria a fost oprită între anii 2001 și 2004. Lukoil mai dispune în regiune de încă două rafinării în apropierea României, Neftochim Burgas (Bulgaria) şi Odessa (Ucraina). 
Lukoil deţine în România o reţea de 300 de benzinării (noiembrie 2007) şi o cotă de piaţă de 25% pe piaţa distribuţiei de carburanţi. Numărul de angajaţi în România în anul 2007 a fost de 5.000 (din care peste 1.200 în cadrul rafinăriei "Petrotel – LUKOIL”).
Cifra de afaceri a acestei firme în anul 2005, în România, a fost de 1,3 miliarde Euro.
Date de identificare LUKOIL ROMANIA SRL
Codul de identificare fiscală 10547022
Nr. înreg. Registrul Comerţului J40/4469/1998
Domeniul principal de activitate
CAEN
Comerţ cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate 
Adresa BUCUREŞTI, SECTORUL 1, Judeţ: Municipiul Bucureşti
Tabel 1: Date de identificare LUKOIL ROMANIA SRL
Compania petrolieră LUKOIL este prima companie privată din Federaţia Rusă care a deschis drumul investiţiilor în România prin achiziţia pachetului de acţiuni la rafinăria "Petrotel" din Ploieşti, una dintre cele mai vechi rafinării din România, în anul 1998. 
Conducerea companiei LUKOIL a adoptat o atitudine proactivă faţă de tradiţia si experienţa deţinută de industria petroliera din România, prin adoptarea unui program complex de investiţii în sectoarele de procesare a ţiţeiului si distribuţie a produselor petroliere. În perioada anilor 1998 - 2004 investiţiile totale efectuate de compania LUKOIL în industria petrolieră din România, şi implicit în economia româneasca, a depaşit suma de jumătate de miliard de dolari SUA.
LUKOIL a investit peste 283 de milioane de dolari SUA în cadrul unui amplu proces de modernizare şi restrucurare a rafinăriei "Petrotel" din Ploieşti . Peste 230 de milioane de dolari SUA au reprezentat investiţiile directe în echipamentele şi instalaţiile de procesare a ţiţeiului din cadrul rafinăriei "Petrotel", restul fiind contravaloarea pachetului de acţiuni plătit de LUKOIL statului român în momentul achiziţiei rafinăriei "Petrotel".
Procesul de modernizare a rafinăriei "Petrotel- LUKOIL" a fost însoţit de investiţii în crearea unei reţele de distribuţie a carburanţilor auto pe întreg teritoriul României. Au urmat apoi investiţii pentru crearea unei reţele de benzinarii cât şi a depozitelor de produse petroliere.În prezent compania LUKOIL comercializează carburanţi printr-o reţea de 310 statii de distribuţie şi 10 depozite de produse petroliere. 
În perioada 2005-2007, LUKOIL a investit 120 de milioane de dolari SUA în sectoarele de procesare a ţiţeiului (aprox. 70 milioane dolari SUA) şi distribuţie a produselor petroliere (aprox. 50 milioane dolari SUA).


Fisiere în arhivă (1):

  • Analiza Sistemului Logistic la Intreprinderea Lukoil Romania SRL.doc

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!