Analiza SWOT a Raiffeisen Bank

Extras din proiect Cum descarc?

1. Prezentarea generala a Raiffeisen Bank
Raiffeisen BANK S.A. 
Societate pe actiuni avand un capital social de 1.196,259 mil. lei, integral varsat, administrata in sistem dualist. 
Administratia centrala: Piata Charles de Gaulle nr. 15, Sector 1, Cod 011857, Bucuresti 
Numar de ordine in registrul Comertului: J40/44/1991 
Numar de inregistrare in Registrul Bancar: RB-PJR-40-009/18.02/1999 
Cod unic de inregistrare: 361820 
Cod de inregistrare fiscala: RO361820 
Telefon: 004 021 306 1000 
Fax: 004 021 230 0700 
SWIFT: RZBRROBU 
Telex:12093 RBRROBR si 11709 AGRBA R 
Reuters Dealing Code: RBRB 
Reuters Page Code: RAIBO1 
E-mail: centrala@rzb.ro 
Internet: www.raiffeisen.ro
• Structura actionariatului: 
o 99,49% - Raiffeisen International Bank Holding AG 
o 0,51% - peste 17.500 de actionari persoane fizice si juridice
Viziune:
Raiffeisen Bank este liderul pietei bancare prin calitate, dinamism si inovare. 
Oferind produse si servicii de inalta calitate, cu o atitudine constant dinamica si axandu-se pe inovare, Raiffeisen Bank poate deveni banca de prima optiune pentru clienti si poate fi recunoscuta ca fiind liderul pietei bancare.
Misiune:
Raiffeisen Bank este un partener de termen lung pentru toti clientii sai, oferind o gama completa de servicii financiare la standarde ridicate si generand un Profit pe actiune peste medie.
Valori:
Axarea pe nevoile clientului
Oferim servicii financiare excelente clientilor nostri
Verificam in mod periodic care sunt asteptarile si nevoile clientilor nostri pentru a optimiza gama de produse si servicii oferite de catre personalul nostru extrem de calificat. 
Suntem dedicati celor mai inalte standarde profesionale 
Acoperim nevoile clientilor nostri cu profesionalism si, prin urmare, le oferim solutii de cea mai noua generatie si servicii cu valoare adaugata. Satisfactia interna a clientului este la fel de importanta ca si cea externa, deoarece clientul va beneficia de cooperarea noastra. 
Oferim flexibilitate pentru a raspunde rapid la nevoile clientilor 
Reactionam rapid si cu maximum de flexibilitate la nevoile clientilor. Insa flexibilitatea nu inseamna lipsa de disciplina. Este mai degraba utilizarea eficienta a ceea ce este permis in cadrul unor reguli stabilite. Pentru a ne imbunatati constant regulile si procedurile interne punem emfaza pe inovarea si imbunatatirea proceselor.
Emblema Raiffeisen 
Calutii incrucisati reprezinta emblema Raiffeisen. Dar ce simbolizeaza aceasta emblema?
In vechime, calutii incrucisati completau varful unui acoperis de casa, protejand ocupantii acesteia de orice tip de pericol. Organizatia Raiffeisen a transformat acest simbol al protectiei in propria marca deoarece membrii acesteia se protejeaza reciproc de dificultatile economice, colaborand unul cu celalalt.
Grupul Raiffeisen aduce in Romania o traditie de peste 130 de ani, ce a fost construita pe filosofia Raiffeisen: accesibilitate, eficienta si incredere.
Profesionistii Raiffeisen dezvolta in fiecare zi o relatie constructiva intre banca si clienti, raspunzand cu promptitudine intrebarilor si sugestiilor clientilor si prin oferirea celor mai simple si accesibile solutii.
Grupul Raiffeisen este reprezentat in Romania prin: Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Capital & Investment, Raiffeisen Asset Management, Raiffeisen Investment Romania, Raiffeisen Banca pentru Locuinte, Raiffeisen Bank.
Raiffeisen Bank este o banca universala de top pe piata romaneasca, oferind o gama completa de produse si servicii de calitate superioara persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari, prin multiple canale de distributie: unitati bancare (peste 550 in toata tara), retele de ATM si EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct), mobile banking (myBanking) si internet banking (Raiffeisen Online). 
Raiffeisen Bank Romania a rezultat prin fuziunea, incheiata in iunie 2002, a celor doua entitati detinute de Grupul Raiffeisen in Romania: Raiffeisenbank (Romania), infiintata in 1998 ca subsidiara a Grupului RZB, si Banca Agricola Raiffeisen S.A., infiintata in 2001, dupa preluarea bancii de stat Banca Agricola de catre grupul austriac. 
Raiffeisen Bank deserveste peste 2 milioane de clienti, din care aprox. 100.000 IMM-uri, si peste 4.400 companii cu o cifra anuala de afaceri ce depaseste 5 milioane EUR, entitati publice si institutii financiare. 
Banca detine diferite unitati specializate ca “agentii de retail” care se adreseaza persoanelor fizice si IMM-urilor. De asemenea, Raiffeisen Bank este prima banca de pe piata romaneasca care a lansat unitati destinate exclusiv acordarii de credite imobiliare - „Raiffeisen Bank – Casa Ta”. Raiffeisen Exclusive, marca pentru serviciile de private banking destinata clientilor bancari de top, ofera pachete de produse pentru o gama larga de investitii, in spatii dedicate in marile orase ale tarii, adaugand o nota personala serviciilor de calitate pe care le ofera, fiecare client avand bancherul sau personal. Pentru segmentul corporatist, banca are reprezentanti în toate centrele regionale corporatiste, oferind clientilor marele avantaj de a beneficia de solutii bancare adaptate cerintelor acestora în orice zona a tarii. 
Activitatea Raiffeisen Bank a fost recunoscuta de prestigioase publicatii de-a lungul anilor: Piata Financiara – “Banca Anului” (2007) si “Premiul de Excelenta” (2008) pentru calitatea portofoliului corporativ al bancii, Business Press – “Banca anului” pentru activitatea corporate din 2005 si 2007, dar si pentru cele mai bune investitii din sistemul bancar in 2008, Tribuna Economica – “Cea mai buna banca” (2006), Camera de Comert si Industrie a Romaniei - “Premiul de Excelenta in Afaceri” pentru cele mai diversificate produse si servicii bancare destinate intreprinderilor mici si mijlocii din 2007, Global Finance – „Cea mai buna banca din Romania (2004 si 2005).


Fisiere în arhivă (1):

  • Analiza SWOT a Raiffeisen Bank.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!