Aparitia si Evolutia Serviciilor de Telefonie

Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1
APARITIA SI EVOLUTIA SERVIVIILOR DE TELEFONIE
1.1 Istoric
In 1881 a fost instalata prima linie telefonica in Transilvania. Doi ani mai tarziu, in Bucuresti, s-a instalat prima linie telefonica particulara. Pe 27 iulie 1930, Guvernul a contractat, la International Telephone and Telegraph Corporation din New York, un imprumut de 8 milioane de dolari cu 8% dobanda, concesionand societatii americane serviciul de telefoane. Aceasta concesiune a durat pana in 1941, cand a fost rascumparata de statul roman. Intre 1949 si 1989, Ministerul Postelor si Telecomunicatiilor a inglobat compania de telefoane nationalizata, transformata in Directie PTT. Pe 2 ianuarie 1990 se infiinteaza ROM-POST-TELECOM ca operator de stat in domeniul telecomunicatiilor, pietei si broadcasting. In anul 1991 Romtelecom devine operator de stat in domeniul telecomunicatiilor, cu monopol in domeniul serviciilor de baza.
Un serviciu de telecomunicatii care a avut o larga si rapida raspandire in ultimul deceniu este telefonia mobila. A fost introdusa in Romania in 1991 prin societatea mixta CNM (Comunicatii Nationale Mobile) societate creata prin asocierea intre Regia Autonoma de Radiocomunicatii si Metromedia International - SUA. Telefonia mobila celulara a devenit functionala in anul 1992 prin asocierea intre RA Radiocomunicatii si Telefonica Spania in banda 450MHz. Anul 1996 constituie anul de dezvoltare majora a telefoniei mobile celulare prin intrarea pe piata romaneasca a doi mari operatori, Orange si Vodafone. La ora actuala acesta este cel mai raspandit serviciu cu facilitati multiple si cu milioane de utilizatori.
1.2 Principalele etape ale generatiilor de telefonie mobila
1) Prima retea comerciala de telefonie mobila a fost NTT si a aparut in anul 1979, in Japonia. Continentul nostru a cunoscut revolutia mobila ceva mai tarziu (de la mijlocul anului 1980), cand scandinavii de la Nordic Mobile Telephone (NMT) au pus la punct prima generatie (1G) de retea celulara europeana.
2)Reteaua GSM 2G (Second Generation), cea mai folosita in zilele noastre, exista din 1991 multumita tot unei tari scandinave - Finlanda.
3) In 2001 a venit si a treia generatie de retele GSM (3G), de data aceasta din initiativa Japoniei, mai exact prin operatorul NTT DoCoMo.
Telefonul mobil a schimbat vietile multor persoane in ultimii 20 de ani, de cand a inceput sa fie folosit la nivel global. Putini stiu insa ca primul prototip a fost construit in urma cu 40 de ani, la New York. Mai exact, primul apel telefonic realizat de o persoana care se plimba pe strazi a fost facut in 1973, adica in anul in care armata SUA isi anunta retragerea din Vietnam.
Caracteristicile primului telefon mobil din lume, lansat pe piata comerciala in 1983, Motorola DynaTAC 8000X:
- cantarea aproximativ 1 kilogram;
- bateria avea o durata de convorbire de 30 de minute si 8 ore in standby;
- se incarca in 3 ore;
- costa aproximativ 4.000 $;
- avea o lungime de 33 cm;
- avea 9 taste: recall, clear, send, store, function, end, power, lock, volume;
- avea display si putea memora 30 de numere.


Fisiere in arhiva (1):

  • Aparitia si Evolutia Serviciilor de Telefonie.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!