Aprovizionarea

Extras din proiect Cum descarc?

Aprovizionarea este componenta a functiunii comerciale a intreprinderii.
Intreprinderea are un numar de sase functiunii care contribuie la buna conducere a acesteia. Principalele functiunii ale intreprinderii sunt :
- comerciala : cumparari, vanzari
- tehnica, productie, transformare
- financiara : cautarea si administrarea capitalului
- securitate : protectia bunurilor si persoanelor
- contabilitate : inventar, bilant, pret cost
- administrativa
Prin definitie, functiunea unei firme reprezinta un ansamblu de activitati omogene si/sau complementare desfasurate de un personal de o anumita specialitate, folosind metode si tehnici specifice, cu scopul realizarii obiectivelor derivate de gradul I .
Specificul unei functiuni este utilizarea de concepte, cunostinte, tehnici, metode etc., din acelas domeniu sau domenii inrudite.
Functiuniile au un character dinamic, continutul lor se schimba o data cu dezvoltarea economica, cu evolutia conceptiilor privind managementul.
O alta clasificare identifica 4 functiuni de baza ale intreprinderii : 
- de directie
- de distributie
- de productie
- functii logistice
Functiunea comerciala cuprinde actiunile vizand relatiile cu mediul.
Este justificata economic deoarece productia se realizeaza numai prin vanzare.
Se regasesc subfunctiunile de aprovizionare si vanzare.
Subfunctiunea de aprovizionare cuprinde : procurarea produselor si serviciilor de care intreprinderea are nevoie, care sa fie de calitate, sa aiba un pret bun.
Procesului de productie intr-o unitate economica impune organizarea activitatii de aprovizionare cu mijloace materiale de tipul materiei prime, materialelor, combustibil, energie, apa, utilaje si masini. 
Organizarea aprovizionarii tehnico-materiale trebuie astfel facuta incat sa contribuie la asigurarea completa, complexa si la timp a a tuturor nevoilor necesa pentru realizarea procesului de productie.
Trebuie sa asigure conditiile optime de depozitare a resurselor materiale, utilizarea rationala a resurselor materiale pentru a se tine sub control stocurile necesare productiei.
Pentru indeplinirea acestor cerinte, conducerea intreprinderii poate realiza organizarea aprovizionarii tehnico-materiale dupa unul din urmatoarele sisteme:


Fisiere in arhiva (1):

  • Aprovizionarea.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!