Arbitrajul Pret Valoare

Cuprins proiect Cum descarc?

1.Arbitraj intre pret si valoarea titlurilor financiare.pag 2
2.Sistemul de ipoteze al unei piete financiare eficiente.pag 3
3.Eficienta operationala si organizatorica a pietei financiare.pag 5
4. Eficienta informationala a pietei fiannciare.pag 6 
5.Exista piete financiare eficace?.pag 9
6.Conceptul de eficienta economica a investitiilor.pag 10


Extras din proiect Cum descarc?

Teoria financiara , ca ansamblu de cunostinte structurate dupa legi si metode specifice , este grupata in jurul a trei concepte de baza :
-valoarea proceselor de evaluare
-rentabilitatea 
-riscul
Fundamentarea acestor concepte , modelarea lor intr-o lume incerta , cu libertate de decizie a agentilor economici asupra proprietatii lor , fac necesara ipoteza perfectiunii , chiar si relative , a pietelor financiare. In limbajul economistilor o piata perfecta va fi aceea in care pretul activelor financiare da indicatii corecte asupra alocarii resurselor. Cu alte cuvinte , pe piata perfecta intreprinderile pot lua decizii de investire si de productie , iar investitorii pot alege titlurile financiare , fiecare stiind ca pretul titlurilor reflecta, in fiecare moment , toate informatiile disponibile pentru fundamentarea valorii intrinseci , a valoriii reale a activului vandut /cumparat.
1.Arbitraj intre pret si valoarea titlurilor financiare
Arbitrajul este operatiunea fara risc de vanzare/cumparare asupra aceluiasi titlu , pe piete diferite sau la momente diferite , pentru a profita de diferentele de curs ce apar pe piata.
Piata finaciara , asemenea celorlalte piete libere , ne ofera un pret de piata al activelor financiare tranzactionate (actiuni , obligatiuni etc). Acest pret de piata se poate inregistra empiric sub forma unui pret mediu de tranzactie , fie sub forma cursului bursier. Pornind de la acest pret de piata , se pun mereu intrebari de genul :
-activele financiare tranzactionate sunt corect evaluate ?
-sunt subevaluate sau , dimpotriva , supraevaluate ?
-care este adevarata valoare ? Reflecta aceasta valoare adevarata rentabilitate si riscul just asumat ?
Raspunsul la aceste intrebari este determinat pentru a fixa atitudinea agentilor economici care opereaza pe piata financiara. Ei vor face arbitrajul diferentelor de pret existente pe piata , in timp( in diferite momente ) si in spatiu ( in diferite locuri de tranzactionare ) . In cazul unei subevaluari a titlului investitorul va fi bine motivat sa renunte la consumul prezent al averii sale , in favoarea unei investiri in respectivul bun , pentru a profita de o viitoare crestere a pretului acestuia .Dimpotriva , in cazul unei supraevaluari , investitorul va dezinvesti activul detinut prin titlul respectiv , preferand fie o investire intr-un altu subevaluat , fie un consum imediat al banilor incasati.
Multimea proceselor de arbitraj pe o piata libera determina echilibrul acesteia , respectiv fixarea preturilor la adevarata valoare a titlurilor.
Riscul si rentabilitatea sunt analizate ,in continuare , ca factori determinanti ai valorii. Rationamentul financiar privind valoarea ia in calcul doua dimensiuni : timpul si riscul. Deci valoarea unui titlul financiar este rezultanta valorii timpului si a primei de risc asumat.
Valoarea de piata=Valoarea timp + Prima de risc 
In procesul de luare a unei decizii de investire se urmareste : care ar trebui sa fie rentabilitatea proiectului de investitii in raport cu :
1)rentabilitatea unui activ fara risc (dobanda la CEC sau obligatiune de stat)
2)prima de risc implicit al priectului de investitii , este vorba de riscul de piata al respectivului proiect.


Fisiere in arhiva (1):

  • Arbitrajul Pret Valoare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!