Audit Intern - Hotararea Nr 88 din 19 Aprilie 2007

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere 2
CAP.1 NORME DE AUDIT INTERN 3
1.1.Auditul intern 3
1.2.Standardele de audit intern 3
1.2.1.Standardele de Calificare 4
1.2.2. Standardele de performanta 8
CAP. 2. PROCEDURI PRIVIND CADRUL GENERAL DE DESFASURARE A MISIUNILOR DE AUDIT INTERN 16
2.1. Procedura plan de audit intern 16
2.2. Procedura ordinul de misiune 17
2.3. Procedura ordinul de serviciu 18
2.4. Procedura notificarea privind declansarea misiunii de audit intern 18
2.5. Procedura colectarea si prelucrarea informatiilor 20
2.6. Procedura identificareasi analiza riscurilor 21
2.7. Chestionarul de audit intern 23
2.8. Procedura elaborarea proiectului de raport de audit intern 23
2.9. Constatarile si reglementarile a auditorilor 26
CAP. 3 CONCLUZII 27


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Activitatile de audit intern se desfasoara in diverse medii legale si culturale; in interiorul organizatiilor care variaza in functie de scop, marime, complexitate si structura; si de catre persoane din interiorul sau din afara organizatiei. Desi diferentele pot afecta procedurile auditului intern in fiecare mediu, conformitatea cu Standardele Internationale pentru Procedurile Profesionale de Audit Intern este esentiala in conditiile in care responsabilitatile auditorilor interni se intrepatrund. Daca auditorilor interni li se interzice prin legi sau regulamente sa se conformeze anumitor parti din Standarde, ar trebui sa se conformeze cu alte parti din Standarde si sa faca prezentari adecvate.
Serviciile de asigurare implica obiectivul auditorului intern de a evalua probele pentru a oferi o opinie independenta sau concluzii cu privire la un proces, un sistem sau alte subiecte. Forma si scopul misiunii de asigurare sunt determinate de catre auditorul intern.
In general, in misiunile de asigurare sunt implicate trei parti:
- persoana sau grupul implicat direct in procesul, sistemul sau problema in cauza - proprietarul procesului
- persoana sau grupul care face evaluarea - auditorul intern 
- persoana sau grupul care foloseste evaluarea - utilizatorul.
Serviciile de consultanta sunt recomandari de forma, si sunt efectuate in general la cererea de misiune specifica a unui client. Forma si scopul misiunii de consultanta fac subiectul acordului cu misiunea clientului. Serviciile de consultanta implica in general doua parti: 
- persoana sau grupul care ofera recomandarea - auditorul intern 
- persoana sau grupul care cauta si primeste recomandari - clientul misiunii. In derulareaserviciilor de consultanta, auditorul intern trebuie a-si mentina obiectivitatea si sa nu-si asume responsabilitatea managementului.
CAP.1 NORME DE AUDIT INTERN
1.1.Auditul intern
Auditul intern este o activitate desfasurata in cadrul unei entitati economice sau unei institutii, dar independenta de aprecierea sau controlul operatiilor. Ca atare, auditul intern este un control in serviciul conducerii ce are ca scop estimarea si evaluarea eficacitatii altor controale; oferind asistenta manageriala conducerii in exercitarea eficienta a responsabilitatilor membrilor conducerii prin furnizarea de analize, aprecieri, recomandari si comentarii pertinente referitoare la activitatile/structurile examinate. Auditorii interni sunt independenti fata de structurile si activitatile auditate dar sunt subordonati conducerii superioare a entitatii.
Auditul intern este o activitate independenta si obiectiva care da unei entitati o asigurare in ceea ce priveste gradul de control asupra operatiunilor, o indruma pentru a-i imbunatati operatiunile, si contribuie la adaugarea unui plus de valoare. 
Auditul intern ajuta aceasta organizatie sa isi atinga obiectivele evaluand, printr-o abordare sistematica si metodica, procesele sale de management al riscurilor, de control, si de guvernare a organizatiei, si facand propuneri pentru a le consolida eficacitatea.
1.2.Standardele de audit intern
Scopul Standardelor este de a:
1. Delimita principiile de baza care reprezinta practica auditului intern, asa cum ar trebui sa se realizeze.
2. Oferi un cadru pentru realizarea si promovarea unei game largi de activitati care sa aduca plus valoare auditului intern.


Fisiere in arhiva (1):

  • Audit Intern - Hotararea Nr 88 din 19 Aprilie 2007.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!