Banca Romana pentru Dezvoltare

Cuprins proiect Cum descarc?

1.Rezumat Introductiv.2
2.Prezentarea Generala a Organizatiei.3
3.Descrierea si Analiza Activitatii Internationale.15
4.Perspectivele Dezvoltarii Internationale.21
5.Concluzii.24


Extras din proiect Cum descarc?

Banca Romana pentru Dezvoltare - Groupe Societe Generale
1.REZUMAT INTRODUCTIV
Am ales Banca Romana pentru Dezvoltare deoarece este una din bancile de prestigiu si cu traditie in mediul bancar romanesc si pentru ca mi-a permis efectuarea stagiului de practica in cadrul Sucursalei din Targu Frumos, judetul Iasi.
Conducerea unitatii si functionarii bancii au fost foarte amabili si expliciti, avand acces la documentele necesare proiectului de practica.
De la privatizarea sa, BRD - Groupe Societe Generale a primit numeroase distinctii si premii acordate de publicatii specializate internationale :
o Euromoney : << Cea mai buna banca din Romania >>, acordat in 1999, 2000, 2001, 2002, 2004, 2005 si 2006; 
o The Banker : << Cea mai buna banca din Romania >>, acordat in 2003 si 2006; 
o Global Finance : "Cea mai buna banca din Romania", acordat in 1999, 2000, 2001, 2002 si 2007.
In cele ce urmeaza voi prezenta proiectul de practica realizat in perioada 9-26 Iunie 2008.
2. PREZENTAREA GENERALA A ORGANIZATIEI
Istoria B.R.D. dateaza din anul 1923, cand Societatea Nationala pentru Credit Industrial a fost infiintata ca institutie nationala. La 1 Decembrie 1990, BANCA ROMANA pentru DEZVOLTARE a fost infiintata ca o banca comerciala cu statutul legal de companie pe actiuni, preluand activele si pasivele Bancii de Investitii.
Banca Romana pentru Dezvoltare este una din bancile de prestigiu si cu traditie in mediul bancar romanesc. Actionand pe baza unor strategii si politici flexibile, cu prudenta impusa de evolutia mediului economic, B.R.D. a reusit sa se adapteze cerintelor economiei de piata actuale, concomitent cu dezvoltarea sa permanenta sub aspect organizational, patrimonial si financiar.
La inceputul anului 1999, Banca Romana pentru Dezvoltare a devenit prima banca privatizata din sistemul bancar romanesc, prin achizitionarea de catre GROUPE SOCIETE GENERALE a pachetului majoritar de actiuni (51%).
Achizitionarea de catre Groupe Societe Generale a reprezentat un succes din cel putin trei puncte de vedere:
- calitatea parteneriatului - Societe Generale situandu-se printre primele 10 grupuri bancare din lume;
- recunoasterea de catre partenerul francez a activitatii multifunctionale a BRD ca si adoptarea de catre Societe Generale a obiectivelor strategice ale BRD privitoare la extinderea si diversificarea activitatii;
cuantumul afacerii - cresterea de capital.
Succesul privatizarii BRD a fost remarcat la nivel intern si international prin:
decernarea premiului "Privatizarea anului 1998 in Europa de Est", distinctie acordata de revista de specialitate Privatization International;
acordarea titlului de cea mai buna banca din Romania, de catre revistele Central European si Piata Financiara;
acordarea premiului pentru excelenta si a titlului de cea mai buna banca de catre publicatiile Central European, Global Finance, Euromoney.
BRD - Groupe Societe Generale a confirmat in anul 2000 evolutia conturata in anul anterior fiind distinsa cu numeroase premii acordate de mai multe publicatii si observatori care i-au subliniat realizarile:
acordarea titlului de "Most Dynamic Bank" de catre Bucharest Business Week;
acordarea premiului pentru excelenta cu ocazia vanzarii card-ului Maestro cu numarul 150.000 de catre Europay;
- acordarea premiului pentru sprijinul acordat IMM din Romania de catre Consiliul National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii;
- pentru contributia adusa la dezvoltarea asigurarilor, revista PRIMM a acordat premiul "Banca anului 2000";
- acordarea premiului pentru cel mai bun produs bancar - card-ul de credit VISA Classic - de catre revista Piata Financiara;
- acordarea premiului "Banca anului 2000" de catre revista Capital pentru excelenta in afaceri.
BRD si-a inceput activitatea ca societate bancara cu capital de stat la sfarsitul anului 1990, prin preluarea patrimoniului Bancii de Investitii, banca specializata in finantarea investitiilor.
Banca se afla in acest moment in plin proces de restructurare al carui scop este mai buna repartizare a sarcinilor si responsabilitatilor intre diverse departamente, directii si sucursale si cresterea a eficientei fluxului de informatii in cadrul bancii. In plus fluxul de informatii din cadrul bancii este in acest moment lung si complicat ceea ce duce la aparitia de intarzieri in centralizarea dosarelor de catre Centrala.
Structura organizatorica a BRD
Fiecare departament/directie este condus(a) de un director care raporteaza unui membru al Comitetului de Directie, responsabil cu conducerea activitatii curente BRD.


Fisiere in arhiva (1):

  • Banca Romana pentru Dezvoltare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!