Baza de date a unui magazin de biciclete

Cuprins proiect

1. Descrierea unităţii şi a temei
1.1. Descrierea unităţii
1.2. Descrierea temei
2. Tabelele aplicaţiei
2.1. Tabelul ,,Clienţi’’
2.2. Tabelul ,,Comenzi’’
2.3. Tabelul ,,Furnizori’’
2.4. Tabelul ,,Produse’’
2.5. Relaţiile între tabele
3. Formularele aplicaţiei
3.1. Formularul ,,Clienţi”
3.2. Formularul ,,Comenzi”
3.3. Formularul „Produse”
3.4. Formularul „Furnizori”
4. Interogarile aplicaţiei
4.1. Interogarea „Sortare Comenzi”
4.2. Interogarea „Clientul cel mai fidel”
4.3. Interogarea „Clienţii din Reşiţa”
4.4. Interogarea ,,Comenzi mai vechi”
5. Descrierea rapoartelor aplicaţiei
5.1. Raportul „Furnizori”
5.2. Raportul „Comenzi”
6. Macrocomenzi
6.1. Macrocomanda „Căutare bicicletă”
6.2. Macrocomanda „Deschide meniul”
6.3. Macrocomanda „Deschide baza de date”
6.4. Macrocomanda ,,Msgbox’’
6.5. Modulul ,,Mesaj’’
7. Meniul aplicaţiei
8. Bibliografie


Extras din proiect

1. Descrierea unităţii şi a temei
1.1. Descrierea unităţii
BikeAttack este o firma romaneasca ce opereaza in principal pe piaţa bicicletelor şi a componentelor de bicicleta din Romania. Are ca scop comerţul cu biciclete si componente. Este una dintre cele mai de success firme din ţara atat ca cifră de afaceri cat şi ca popularitate, cu toate ca are un singur punct fizic de vanzare-cel din Reşiţa. Un aspect important in funcţionarea acestei firme îl constituie websiteul acesteia, in care cumparatorii afla toate specificaţiile importante, impreuna cu poze şi recenzii. Ei pot face comezii online, care sunt preluate de un operator al firmei care va avea grija sa satisfaca toate comenzile. Plaţiile se pot face online cu cardul sau virament bancar in contul BikeAttack.
Firma a luat naştere in anul 2003, din initiaţiva managerului şi ciclistuli Catalin Gavrila, care intors in ţara dupa o lunga perioada petrecuta in Franţa, a vazut slaba dezvoltare pieţii de biciclete de calitate dar si multi potenţiali cumparatori. Initial a funcţionat doar magazinul din Reşiţa, apoi dupa numeroase cereri din ţara a aparut si website-ul BikeAttack. La inceput a avut doar 3 angajatii, ca acum sa fie nu mai putin de 21 de angajatii dedicaţii muncii lor.
BikeAttack işi doreşte în urmatorul an sa se extinda cu 2 noi magazine in Timişoara si Bucureşti, iar siteul sa sa face cunoscut internaţional. Firma se crede a fi una serioasa care ofera cumparatorilor sai produse de calitate la preţurile cele mai bune, aceasta fiind confirmata deocamdata cu succes de numarul mare de clienţii fideli. 
1.2. Descrierea temei
Acest proiect reprezinta baza de date a magazinului de biciclete BikeAttack. Aici gasim informaţii precise despre clienţii si furnizorii firmei dar si date referitoare la produse şi comenzi, cum ar fi preţuiri şi id-ul clienţilor, produselor, denumire, disponibilitate etc 
Aceasta baza de date este vitala pentru buna funcţionare a firmei deoarece uşureaza foarte mult munca angajaţiilor, ţinând in evident numeroase date complexe care sunt greu de centralizat altfel. Se pot face modificari foarte uşor de ştergere, adaugare, editare cu referire la orice date si informaţii. 
2. Tabelele aplicaţiei
Proiectul acesta este realizat cu ajutorul programului Microsoft Office 2007 şi consta in crearea unei baze de date pentru magazinul de biciclete BikeAttack. Baza de date conţine 4 tabele: Clienţi, Comenzi, Furnizori, Produse. 
Pentru crearea tabelelor am intrat in fila CREATE, grupul TABLES am ales TABLE. Apoi am intrat in DESIGN VIEW, unde am dat titlu tabelului. Am introdus câmpurile in Field Name, şi am selectat tipurile de date din Data Type. Am ales cheile primare având in vedere coloanele ce contin produse cu valorii fixe, prin care se pot identifica.
Am salvat tabelele şi am introdus de la tastatura date pentru fiecare câmp.
2.1. Tabelul ,,Clienţi’’
In acest table gasim informaţiile necesare desfaşurarii activitatii de comerţ in raport cu clienţii noştrii. Aici se afla un numar de ordine intitulat NrCRT, Nume si prenume, Adresa, Oraş, Cnp, Telefon, ne spune daca avem un comparator online sau direct la magazin prin bifarea sau nu a casuţelor din coloana Cumparator online, precum şi un nume de identificare al clientului denumit Id client. Ultima coloana se numeşte Valoare achiziţie totala (lei), şi ne spune suma totala de bani pe care a cheltuit-o cumpratorul respectiv la acest magazin 
Cheia primara in acest tabel este pusa pe coloana Cnp.


Fisiere în arhivă (1):

  • Baza de Date a Unui Magazin de Biciclete.docx

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!