China și UE

Extras din proiect Cum descarc?

Uniunea Europeana si China
Desi Uniunea Europeana a avut pana acum intelegere petru China, in legatura cu majorarea excedentului comercial, din moment ce guvernul chinez continua sa ignore cererile de a face piata mai accesibila exportatorilor si investitorilior straini, executivul Uniunii Europene a transmis ca Uniunea Europeana ar putea si chiar va adopta o pozitie mai dura fata de China
Uniunea Europeana a avut, in ceea ce priveste problema Chinei, o abordare mult mai concilianta decat Statele Unite, care deja are mai multe litigii la Organizatia Mondiala a Comertului (OMC)
Obiectivul general al politicii comerciale a Chinei, ramas neschimbat de la ultima Revizuire a Politicii Comerciale, este de a accelera deschiderea economiei sale catre exterior, de a introduce tehnologie straina si know-how, de a dezvolta comerţul exterior si de a promova “dezvoltarea economica sanatoasa” 
China reprezinta un subiect vast si interesant de analizat nu numai datorita imensului potential demografic, dar si performantelor economice pe care aceasta tara le-a realizat in ultimii 20 de ani, fapt ce a dus la includerea ei in categoria tarilor mari cu orientare industriala.
China este o curiozitate datorita coexistentei a doua siteme total diferite, socialismul si capitalismul, iar punerea in aplicare a acestora prin aplicarea unei politici de deschidere si aliniere la standardele pietei mondiale dar mentinand un control strict asupra aplicarii ei, a generat o crestere economica fara precedent a Chinei incepand cu anul 1979.
Dupa expirarea la 1 Ianuarie a Acordului OMC privind textilele si articolele de imbracaminte, piata comunitara s-a confruntat cu un aflux deosebit de important de importuri de astfel de produse originare din China, in cea mai mare parte. 
Aceasta explozie a importurilor de produse textile originare din China pe piata comunitara a facut ca sa se lanseze la 24 aprilie 2005 o investigarie pentru adoptarea de masuri de salvgadare impotriva a 9 categorii de produse textile.
S-a realizat un acord intre UE si China, in 10 iunie 2005, unde cele doua parti au convenit un “control” strict al cresterii importurilor de textile pe piata comunitara pentru un numar de 10 categorii de produse textile.


Fisiere în arhivă (1):

  • China si UE.ppt

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!