China si UE

Extras din proiect Cum descarc?

Uniunea Europeana si China
Desi Uniunea Europeana a avut pana acum intelegere petru China, in legatura cu majorarea excedentului comercial, din moment ce guvernul chinez continua sa ignore cererile de a face piata mai accesibila exportatorilor si investitorilior straini, executivul Uniunii Europene a transmis ca Uniunea Europeana ar putea si chiar va adopta o pozitie mai dura fata de China
Uniunea Europeana a avut, in ceea ce priveste problema Chinei, o abordare mult mai concilianta decat Statele Unite, care deja are mai multe litigii la Organizatia Mondiala a Comertului (OMC)
Obiectivul general al politicii comerciale a Chinei, ramas neschimbat de la ultima Revizuire a Politicii Comerciale, este de a accelera deschiderea economiei sale catre exterior, de a introduce tehnologie straina si know-how, de a dezvolta comertul exterior si de a promova "dezvoltarea economica sanatoasa" 
China reprezinta un subiect vast si interesant de analizat nu numai datorita imensului potential demografic, dar si performantelor economice pe care aceasta tara le-a realizat in ultimii 20 de ani, fapt ce a dus la includerea ei in categoria tarilor mari cu orientare industriala.
China este o curiozitate datorita coexistentei a doua siteme total diferite, socialismul si capitalismul, iar punerea in aplicare a acestora prin aplicarea unei politici de deschidere si aliniere la standardele pietei mondiale dar mentinand un control strict asupra aplicarii ei, a generat o crestere economica fara precedent a Chinei incepand cu anul 1979.
Dupa expirarea la 1 Ianuarie a Acordului OMC privind textilele si articolele de imbracaminte, piata comunitara s-a confruntat cu un aflux deosebit de important de importuri de astfel de produse originare din China, in cea mai mare parte. 
Aceasta explozie a importurilor de produse textile originare din China pe piata comunitara a facut ca sa se lanseze la 24 aprilie 2005 o investigarie pentru adoptarea de masuri de salvgadare impotriva a 9 categorii de produse textile.
S-a realizat un acord intre UE si China, in 10 iunie 2005, unde cele doua parti au convenit un "control" strict al cresterii importurilor de textile pe piata comunitara pentru un numar de 10 categorii de produse textile.


Fisiere in arhiva (1):

  • China si UE.ppt

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!