Comertul Electronic versus Comertul Traditional la SC eMAG International SA

Cuprins proiect Cum descarc?

Scurta prezentare a companiei eMAG International.1
Cifra de afaceri.2
Competitori.4
Tipuri de produse comercializate.5
Online vs. Offline.9
Comert electronic si comert traditional - asemanari.10 
Comert electronic si comert traditional - deosebiri.12 
Avantajele comertului electronic.13
Dezavantajele sau limitarile comertului electronic.15
Concluzii.17


Extras din proiect Cum descarc?

Scurta prezentare a companiei eMAG International
Compania eMAG, detinuta in prezent in proportie de 51% de catre Asesoft Distribution, restul actiunilor apartinand fondatorilor, Rado Apostolescu, Bogdan Vlad si Dan Teodorescu este cel mai mare retailer online de pe piata locala. 
Lansat in 2001 ca un magazin online de sisteme de calcul si produse de birotica, cu o gama redusa de produse est unul din pionierii pietei de comert electronic din Romania.
Calitatea serviciilor oferite cat si orientarea catre client au propulsat eMAG in pozitia curenta de lider, cu aproximativ 250(anul 2008) de angajati si cu o cifra de afaceri pe 2009 de 64 milioane de Euro, tintind pe anul 2010 la o cifra de 100 de milioane de Euro. 
Dezvoltarea permanenta a dus la marirea gamei de produse ofertata, dublata de acumularea de competente de consultanta si implementare de solutii complexe. Triplarea afacerii aproape an dupa an a atras marirea accelerata a echiperi sischimbarea sediului de patru ori in cinci ani, in prezent regasindu-se in Grant Shopping Center - Soseaua Virtutii, nr. 148, sector 6, Bucuresti.
EMAG are un portofoliu in care se regasesc atat produse si solutii IT si de comunicatii, cat si echipamente electronice high-end. Ponderea principala a vanzarilor este constituita de echipamentele IT&C, urmate de aparatura electronica: notebook-uri, produse LCD, LCD TV, monitoare si proiectoare, aparate foto si video, componente, solutii pentru imprimare. 
Anul 2009 a fost un an greu pentru eMAG, cifra de afaceri scazand de la 73 de milioane de euro(2008) la 64 de milioane de euro, resimtindu-se si din 2007 spre 2008 o scadere(de 3 milioane de euro) dar nu la fel de mare. 
EMAG detine si 7 showroomuri, in Bucuresti, Iasi, Ploiesti, Cluj, Timisoara, Constanta si Craiova, de unde potentialii clienti pot achizitiona produse sau incerca produsele de generatie noua. Dupa datele eMAG un showroom scoate aproximativ 25000 euro pe metru patrat, in primul an de functionare, fata de comertul clasic, care castiga intre 2500 si 4000 de euro anual pentru fiecare metru patrat. In showroomuri se ajunge la un numar total de 40000 de vizitatori lunar, fiind si aceasta o modalitate buna de a atrage clienti.
Cifra de afaceri
An Cifra de afaceri
(mil. Euro)
2004 3,9
2005 11,8
2006 35
2007 76
2008 73
2009 64
In 2008 eMAG anticipa dublarea cifrei de afaceri de la 73 de milioane de euro la 140-150 de milioane de euro, cu o usoara scadere a cotei de piata, insa terminand anul cu o cifra de numai 76 de milioane de euro, prognozand o revenire pe anul 2010, care ramane de vazut.
In 2010 eMAG a devenit site-ul romanesc cu cea mai mare audienta in randul utilizatorilor de internet din Romania, conform analizei Alexa.com.
Cu peste 1,7 milioane de vizitatori unici la nivelul unei luni si 3,5 milioane de vizite, eMAG este primul site local in topul site-urile vizitate de catre romani, fiind devansat doar gigantii globali ca Google, Yahoo, Youtube sau Imdb.com. Cresterea recenta a traficului si cea care a ridicat pozitia eMAG anterioara in clasamentul Alexa de pe locul 6 intre site-urile romanesti se datoreaza campaniei de promovare a comertului online Reteaua. Campania, derulata in perioada 20 septembrie - 17 decembrie 2010, se adreseaza tuturor utilizatorilor de internet din Romania, nu numai clientilor eMAG, iar unul dintre obiectivele principale este cresterea nivelului de informare si a increderii participantilor in activitatile online in general si in comertul online in special.
Spre deosebire de alte sisteme de monitorizare, clasamentul Alexa.com masoara audienta provenita dintr-o tara (exclusiv din Romania, in acest caz) si se bazeaza pe un algoritm ce ia in calcul indicatori cantitativi si calitativi ai traficului.
In cateva cifre absolute prima jumatate de 2010 la eMAG arata asa:
o 41 Mil Euro vanzari, in crestere cu 64% fata de perioada similara a anului trecut, pe o piata totala care a scazut in acelasi timp cu 10%


Fisiere in arhiva (2):

  • Comertul Electronic versus Comertul Traditional la SC eMAG International SA.doc
  • CUPRINS1.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!