Comparatie Mix de Marketing - Hotel Capitol - Hotel Ambasador

Extras din proiect Cum descarc?

I. Prezentarea societatii
Hotel Capitol***- Brasov
Complexul Capitol, de 3 stele, este o unitate reprezentativa a S.C. ARO-PALACE S.A. Brasov. Amplasat in centrul economic al orasului, pe o artera de circulatie de importanta nationala (B-dul Eroilor nr. 19), in aproprierea sediilor administrative ale judetului si municipiului, in vecinatatea imediata a unor banci, oferta complexul vine in intampinarea cerintelor segmentului de clienti-turisti implicat in afaceri, dar si a altor categorii de turisti.
Complexul Capitol a fost dat in functiune in anul 1973. Conceptia arhitecturala este specifica anilor 1970 - 1980 si cauta sa imbine caracteristicile arhitecturii moderne cu liniile arhitecturii traditionale din zona, inscriindu-se fara stridente in design-ul cladirilor din vecinatate. Constructia se caracterizeaza prin functionalitate, accesul la complex atat pentru turisti cat si pentru mijloacele auto facandu-se facil.
Posibilitatile oferite de complexul ,,Capitol" sunt diverse, putandu-se opta pentru cazare sau restauratie, in functie de necesitatile celor care apeleaza la aceste servicii. Totodata se ofera posibilitatea organizarii de intalniri, seminarii, simpozioane.
Hotelul ,,Capitol" a beneficiat in timp de modernizari si redotari, acestea avand ca scop ridicarea gradului de confort si al stadingului. Astfel, in 1995-1998 s-au achizitionat televizoare color care au fost racordate la un sistem de captare a programelor T.V. prin cablu; in 1994 s-a achizitionat o centrala telefonica digitala de ultima generatie; in 1994 - 1995 s-a instalat o centrala electronica de avertizare si sesizare a incendiilor si restaurantul a fost dotat cu instalatie de ventilatie; incepand cu 1996 s-a computerizat gestiunea hoteliera; in 1999 hotelul a fost racordat la sistemul electronic de verificare a cartilor de credit printr-un terminal POS pentru eliberare de numerar; in 1999 - 2000 s-a inlocuit tamplaria veche cu tamplarie din aluminiu si geamuri tip termopan; in 1996 - 1998 s-au achizitionat aspiratoare de praf si masini de spalat industriale etc.
De mentionat, ca in cadrul hotelului se executa permanent lucrari de intretinere si reconditionari, de mentinere in buna functionare a bazei tehnico-materiale a acestei unitati.
Clientela hotelului si restaurantului Capitol se imparte in doua mari categorii:
- clientela de afaceri - care reprezinta aproximativ 90 % din totalul clientilor;
- clientela de agrement. ( practicarea sporturilor de iarna )
Majoritatea grupurilor de turisti pe care Hotelul Capitol ii gazduieste sunt formate din turisti straini : americani, greci, israelieni, turci, germani, polonezi, belgieni, francezi, japonezi. Ponderea acestor clienti in total reprezinta insa doar 30 %. Diferenta de 70% este reprezentata de turistii romani - 80% din acestia constituind turismul de afaceri, iar 20% turismul de odihna.
Concurentii hotelului sunt reprezentati de hotelurile din zona centrului vechi al Brasovului si de hotelurile de 3 stele din oras .


Fisiere in arhiva (1):

  • Comparatie Mix de Marketing - Hotel Capitol - Hotel Ambasador.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!