Construire Baza Sportiva Vultureni

Extras din proiect Cum descarc?

DENUMIREA : CONSTRUIRE BAZA SPORTIVA 
MULTIFUNCTIONALA 
AMPLASAMENTUL: SAT VULTURENI COM. VULTURENI
JUDETUL BACAU
BENEFICIAR : CONSILIUL LOCAL AL COMUNEI VULTURENI
FAZA: STUDIU DE FEZABILITATE - (SF) 
STUDIU DE FEZABILITATE
Pr. Nr.48/ 2008
Cap.I DATE GENERALE
1.1. Denumirea obiectului de investitie: CONSTRUIRE BAZA SPORTIVA MULTIFUNCTIONALA 
1.2. Amplasament : Localitatea VULTURENI, comuna VULTURENI, jud. BACAU
1.3. Titularul investiei Consiliul local VULTURENI
1.4. Beneficiar : Consiliul local al comunei VULTURENI
CAP. II INFORMATII GENERALE PRIVIND PROIECTULUI
1.Situatia actuala si informatii despre entitatea responsabila cu implementarea proiectului
Situatia actuala este caracterizata de faptul ca in comuna Vultureni, nu exista o baza sportiva multifunctionala care sa asigure cresterea nivelului de educatie, de socializare si a starii de sanatate a tuturor cetăţenilor (copii, tineri, adulţi, vârstnici şi persoane cu handicap) prin practicarea exerciţiilor fizice şi sportului în cadrul activităţilor de educaţie fizică şi sport. 
1. In prezent, din punct de vedere demografic, comuna Vultureni reprezinta cca. 0,3% din populatia totala a judetului si cca. 0,6% din populatia rurala a judetului. 
2. Din analiza datelor ultimelor trei recensaminte ale populatiei si locuintelor, rezulta: 
- Intr-un interval de 25 de ani (1977-2002) populatia totala a comunei a scazut cu cca. 892 de persoane, rata medie anuala fiind de cca. -1 1,5 0/00. 
- Intr-un interval de 10 de ani (1992-2002) populatia totala a comunei a scazut cu cca. 10 de persoane, rata medie anuala fiind de cca. -0,45 0/00. 
- In ultimii trei ani, se observa o crestere a numarului de locuitori cu cca. 163 de persoane, rata medie anuala fiind de cca. - 27,67 0/00. 
3 Comuna Vultureni are in componenta sa 16 sate. Dintre acestea, localitatea resedinta de comuna Vultureni, inregistreaza o crestere demografica de-a lungul intregii perioade studiate. Celelalte 15 sate urmeaza tendinta manifestata la nivel de total comuna. 
4.Elementele formatoare ale numarului de locuitori, (spor natural, spor migratoriu) prezinta, in general, valori negative, dupa cum urmeaza: 
- Sporul natural prezinta valori cuprinse intre cca. -13,4 °/00 -3,8 °/00. Exceptie anii 1992, 1998 si 2001, cand se inregistreaza valori pozitive, cuprinse intre cca. 0,5 °/00 si 12,1 °/00. 
- Sporul migratoriu prezinta valori cuprinse intre -34,8 °/00 si -0,48 °/00. Exceptie fac anii 1999, 2000 si 2001, cand se inregistreaza valori pozitive cuprinse intre cca. 0,96 si 9,66 °/00. 
Tendintele sporului migratoriu caracterizeaza plecari numeroase pana in anul 1998, dupa care fenomenul se manifesta in sens favorabil comunei. Analizand fenomenul migratoriu, rezulta tendinta de crestere a numarului celor sositi definitiv in comuna. Din informatiile primite de la Primaria Vultureni, reiese ca in ultimii ani au revenit definitiv in comuna cca. 60 de familii. 
Conform temei de proiectare se vor prevede solutii tehnice specifice lucrarilor de constructii civile avand destinatia teren de sport si anexe. 
Beneficiarul si titularul investitiei este Consiliul Local al comunei Vultureni, entitate responsabila cu implementarea proiectului. 
Comuna Vultureni este situata in partea de sud-est a judetului Bacau. Din componenta comunei Vultureni fac parte un numar de saisprezece localitati si anume: Vultureni, Năzărioaia, Dădeşti, Lichitiseni, Bosia, Ţigăneşti, Valea Lupului, Reprivat, Tomozia, Godineştii de Jos, Godineştii de Sus, Medeleni, Valea Salciei, Valea Merilor, Ghilăveşti si Dorneni. Acestea prezinta conditii diferentiate din punct de vedere al posibilitatilor de dezvoltare in perspectiva, atat datorita unor factori naturali (situarea in teritoriu, resurse) cat si a nivelului actual de dezvoltare economica. 
In 2004 in comuna existau 71 salariati, din care : 31 in invatamant, 6 in sanatate si asistenta sociala, 17 in agricultura, 4 in comert, 4 in transport, 9 in administratia publica in alte institutii. In acelasi an in invatamant se inregistrau urmatoarele date : 6 unitati de invatamant primar, 2 de invatamant gimnazial si 7 gradinite. In 2004 in invatamant se inregistrau urmatoarele date 86 copii inscrisi in gradinite, 134 elevi in invatamantul primar si 111 elevi in invatamantul gimnazial. Personalul didactic era format din 26 de cadre. Baza materiala era formata din 18 Sali de clasa. In comuna exista 2 camine culturale si 3 biblioteci din care una publica.
In domeniul sanatatii exista un dispensar medical in satul Vultureni, 2 cabinete medicale in sectorul public cu un medic si 2 cadre medii sanitare. In comuna exista 3 unitati PTTR
2.Descrierea investitiei
Obiectivele generale ale proiectului sunt: 
a) asigurarea creşterii nivelului de educaţie, de socializare şi a stării de sănătate a tuturor cetăţenilor (copii, tineri, adulţi, vârstnici şi personae cu handicap) prin practicarea exerciţiilor fizice şi sportului în cadrul activităţilor de educaţie fizică şi sport; 
b) revigorarea activităţilor sportive şi în special a jocului de fotbal; 
c) dezvoltarea activităţilor sportive în mediul rural în corelaţie cu programele naţionale de dezvoltare rurală; 
Obiectivele specifice ale proiectului sunt: 
a) creşterea participării locuitorilor din spaţiul rural la activităţi sportive; 
b) creşterea numărului de copii şi tineri care participă la competiţii sportive ce se desfăşoară în spaţiul rural. 
Solutiile tehnice adoptate pentru realizarea lucrarilor de constructii au in vedere utilizarea numai de materiale agrementate conform reglementarilor nationale in vigoare, precum si legislatiei si standardelor nationale armonizate cu legislatia U.E. Aceste materiale sunt in conformitate cu prevederile H.G. nr. 776/1997, ale Legii nr. 10/1995 privind obligativitatea utilizarii de materiale agrementate pentru executia lucrarilor, ale Legilor nr. 608 – 2004 privind evaluarea conformitatii produselor si Ordin M.T.C.T. nr. 1.558/2004 pentru aprobarea Regulamentului privind atestarea conformitatii produselor pentru constructii. 
De asemenea, solutiile tehnice adoptate sunt compatibile cu reglementarile de mediu nationale, precum si cu reglementarile europene in domeniu, adoptate prin legislatia romaneasca. 
In cele ce urmeaza se va face descrierea lucrarilor propuse a se executa in cadrul obiectivului „CONSTRUIRE BAZA SPORTIVA MULTIFUNCTIONALA IN COMUNA VULTURENI, JUD. BACAU


Fisiere în arhivă (1):

  • Construire Baza Sportiva Vultureni.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!