Contabilitatea Cheltuielilor Veniturilor si a Rezultatelor

Extras din proiect Cum descarc?

1.1 SCURT ISTORIC 
Societatea comerciala Ciserom S.A. Sebes s-a constituit in conformitate cu prevederile Legii nr.15 din 1990 privind reorganizarea unitatilor de stat in regii autonome si societati comerciale prin hotararea guvernamentala nr. 125 din 04.12.1990. Societatea a fost inmatriculata la Camera de Comert cu numarul J01/306/1991.Societatea comerciala are sediul in Sebes, strada Dorin Pavel, nr. 78, judetul Alba.
Societatea comerciala Ciserom S.A. Sebes este succesoarea de drept a fostei Intreprinderi de ciorapi. Aceasta a fost construita in 1927 cu capital german cu numele de Uzinele textile romanesti.
In prezent, S.C. Ciserom S.A. este o persoana juridica romana, fiind o societate pe actiuni cu capital integral privat. Sub forma actuala societatea functioneaza din mai 1995, cand a fost privatizata 100%, prin metoda MEBO, patrimoniul ei fiind vandut sub forma de actiuni angajatilor si fostilor angajati ai societatii.
In momentul privatizarii societatea a dispus de un capital de 1000000 RON, care a fost impartit in actiuni nominative cu o valoare de 2.5 RON/actiune.
Patrimoniul este constituit din salile de productie 6 ateliere de tricotat- cu dotarile corespunzatoare, anexele sub forma atelierelor de intretinere, depozitelor, magaziilor, garajelor si cailor de acces- curte, cresa si caminul firmei.
In prezent productia aproape s-a dublat fata de perioada 1988-1989, fiind realizata cu un numar de salariati mai mic cu aproximativ 1100 de persoane. Aceasta s-a datorat in mare parte achizitionarii din import a unui numar de masini foarte performante, computerizate
1.2 OBIECTUL DE ACTIVITATE
Societatea are ca obiect principal de activitate producerea si comercializarea ciorapilor si dresurilor pe piata interna si externa. Societatea produce ciorapi pentru femei, barbati, copii si dresuri pentru femei si copii din fire de bumbac si tip bumbac, PNA si SE.
Firma este cea mai mare producatoare de ciorapi atat datorita cantitatii, structurii de productie cat si a calitatii si pretului produselor.
Materia prima este asigurata de pe piata interna, din import sau cu materialul clientului. Principalii furnizori interni sunt: Filrom Bucuresti, Fibrex Savinesti, Iasitex Iasi, Romalfa Campulung, etc. iar din exterior: Italia.
Colorantii necesari procesului de vopsire se asigura de la: S.C. Solventul S.A. Timisoara, S.C. Colorom S.A. Codlea, S.C. Cipa S.A. Rm.Valcea, si de pe piata externa.
Dintre clientii externi cu care colaboreaza societatea amintim:
- Germania: H. Werner, Kreissig, Globus;
- Olanda: Jocaa;
- Belgia: Martisoks, Cruke;
- Austria: Zimm, Edo, Monic, Ricki;
- Franta: Mario- Costi;
- Italia: Gladys, Isabella.
Beneficiarii interni sunt reprezentati de o serie de firme private cum ar fi: M.T. Bucuresti, Metro Bucuresti, Pamira Sibiu, Simplis Sebes, etc.
Promovarea produselor pe piata se face prin toate parghiile de care dispune societatea: participarea la taguri internationale, la taguri si expozitii din tara contracte directe, actiuni publicitare prin mass media.
1.3 STRUCTURA ORGANIZATORICA SOCIETATII
Functionarea societatii comerciale Ciserom este reglementata prin Statutul societatii.Societatea detine Regulament de ordine interioara, Contract colectiv si individual de munca.Societatea comerciala are o structura organizatorica de tip ierarhic functional, compusa din compartimente functionale si de productie.
Organismul supreme de conducere al societatii este Adunarea Generala a Actionarilor. Acesta se intruneste in fiecare an pentru discutarea bilantului si proiectului de buget. De regula, adunarile au loc in cursul lunii aprilie dupa incheierea si depunerea bilantului pe anul anterior. AGA alege la 4 ani Consiliul de Administratie dintre actionarii societatii care intrunesc conditiile de studii, vechime si competenta profesionala.
Consiliul de Administratie este format din 7 membrii si are urmatoarele atributii: stabilirea indatoririlor si responsabilitatilor personalului societatii, aprobarea operatiunilor de incasari si plati, aprobarea operatiunilor de cumparare si vanzare de bunuri, aprobarea incheierii de contracte de inchiriere, stabilirea tacticii si strategiei de marketing, etc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Cheltuielilor Veniturilor si a Rezultatelor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!