Departamentul Logistic al Firmei SC Aurora SA

Extras din proiect Cum descarc?

DEPARTAMENTUL LOGISTIC IN FIRMA S.C."AURORA S.A."TARGU FRUMOS
Denumirea: S.C.AURORA Tg. Frumos
Forma juridica: societate pe actiuni -S.A.
Data constituirii 13.12.1990, in baza H.G. numarul 1250/1990 fiind inregistrata la Oficiul 
Registrului la data de 07.03.1991
1.1. Istoric: infiintare, evolutie
S.C.Aurora S.A. Tg.-Frumos, infiintata sub aceasta forma in anul 1991, a cunoscut in existenta sa etape diverse de dezvoltare.
Intreprinderea de incaltaminte AURORA Tg.-Frumos a fost realizata in urma lucrarilor de investitii efectuate in perioada 1975-1976. Capacitatea de productie prevazuta in proiect a fost de 1.400 mii perechi/an incaltaminte cu fete din inlocuitori si talpi din P.V.C. sau cauciuc.
In perioada 1977-1979 s-au desfasurat lucrarile de proiectare si investitii pentru dezvoltarea capacitatii de productie prin noi constructii, fapt care a condus la cresterea capacitatii de productie la 2.400 mii perechi/an.
In temeiul Legii numar 15/1990, privind reorganizarea unitatilor economice de stat ca regii autonome si societati comerciale s-a emis H.G. numar 1296/13.12.1990 de infiintare a S.C. AURORA S.A.
In perioada 1996-1998 s-au achizitionat utilaje pentru inlocuirea partiala a celor cu grad avansat de uzura fizica si s-au incheiat contracte de colaborare pentru export cu parteneri din Italia. Din acest moment firma patrunde masiv pe piata prin diversificarea activitatii cu executia de articole de incaltaminte si realizeaza o ascensiune rapida prin asimilarea unei game largi de articole pentru femei, barbati si copii.
Pentru a evidentia evolutia capacitatii firmei, prezentam evolutia cifrei de afaceri in perioada 2004 - 2006 (mii lei) : 
Fig.nr.2- Evolutia cifrei de afaceri in perioada 2004 - 2006
In perspectiva, se are in vedere retehnologizarea completa a societatii, cumulata cu un amplu proces de reorganizare in scopul revenirii societatii in randul firmelor cu renume in domeniul confectiei de incaltaminte. 
1.2. Obiectul de activitate al societatii Aurora S.A. Tg-Frumos
Conform statutului, scopul societatii este producerea si comercializarea de articole pentru copii, femei, barbati, atat pe piata interna cat si pe cea externa.
Obiectul de activitate consta in :
- prestari servicii, privind creatia si cercetarea in domeniul productiei incaltamintei, privind repararea utilajelor si uneltelor specifice unitatilor de producere a incaltamintei, precum si in celelalte domenii legate de obiectul de activitate;
- import-export de bunuri si servicii de orice tip, in toate formele reglementate pe plan intern si international, pentru sine sau pentru alte societati, fie direct prin compartimente proprii, fie prin intermediul unor societati specializate, precum si prestari servicii in acest domeniu;
- comercializarea catre agentii economici si populatie pe intreg cuprinsul tarii, de bunuri de orice tip, alimentare sau nealimentare;
- prestari servicii, in domeniile: transport de marfuri si persoane, lucrari de dactilografiere, copiat si multiplicat, lacatuserie, confectii metalice, tinichigerie, tamplarie, depanari, reparatii aparate electronice, electrice si casnice, bobinaje electrice, in domeniul informaticii si tehnicii de calcul
Nomenclatorul de produse este diversificat si are urmatoarea structura:
- incaltaminte pentru femei, copii si barbati;
- incaltaminte confectionata din piele, inlocuitori de piele, valorificari din piele;
- incaltaminte in urmatoarea gama sortimentala : cizme, ghete, bocanci, pantofi, sandale, papuci de casa;
- semifabricate fete de incaltaminte confectionate din piele naturala si/sau inlocuitori. 
Capitalul social al societatii : este de 4.574.899.927 lei impartit intr-un numar de 182.996 actiuni, fiecare cu o valoare nominala de 25000 lei.
Participarea actionarilor la capitalul social este urmatoarea:
- F.P.S 24,77%
- Asociatia salariatilor si membrilor conducerii 39,99%
- Managerul societatii 0,01%
- 1629 actionari, persoane fizice 35,23%
1.3. Managementul organizatiei: structura organizatorica (organigrama), personal de conducere
Structura organizatorica este influentata de o multitudine de factori de natura economica, politica, tehnologica si sociala. In elaborarea structurii organizatorice, echipa de analisti, respectiv managerii trebuie sa aiba in vedere ca nu exista o organizare ideala si nici reguli universal valabile. Cea mai buna structura organizatorica este aceea care raspunde cel mai bine necesitatilor curente ale firmei.
Astfel firma a urmarit adaptarea structurii la necesitatile interne si resursele umane pe care le are, precum si orientarea ei spre activitati cheie (strategii, mediu, tehnologie).
Organizarea structurala a S.C. AURORA S.A. Tg-Frumos adopta forma de organizare ierarhic-functionala, rezultata din imbinarea autoritatii ierarhice a sefilor compartimentelor de baza cu autoritatea functionala a sefilor compartimentelor specializati in domenii functionale. Fiecare post existent in cadrul structurii este bine definit prin fisa postului, respectand principiul ,,omul potrivit la locul potrivit".


Fisiere in arhiva (1):

  • Departamentul Logistic al Firmei SC Aurora SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!