Depozitarul Central

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Despre Depozitarul Central S.A
2. Actionari ai Depozitarului Central
3. Detineri in sistemul RoClear
4. Activitatea de compensare-decontare si registru
5. Deschiderea pietei de capital catre emitenti straini


Extras din proiect Cum descarc?

1. Despre Depozitarul Central S.A.
DEPOZITARUL CENTRAL este institutia care furnizeaza servicii de depozitare, registru, compensare si decontare a tranzactiilor cu instrumente financiare precum si alte operatiuni in legatura cu acestea astfel cum sunt definite in Legea nr. 297/2004 privind piata de capital, avand calitatea de administrator al unui sistem de plati care asigura compensarea fondurilor si decontarea operatiunilor cu instrumente financiare, in conformitate cu prevederile Regulamentului BNR nr. 1/2005 privind sistemele de plati care asigura compensarea fondurilor, modificat si completat prin Regulamentul BNR nr. 9/2005. 
Denumirea sistemului Depozitarului Central este RoClear (Romanian Clearing-Settlement, Custody, Depository and Registry System). 
Cod unic de inregistrare 9638020
Capital social: 11.031.300 RON
Depozitarul Central este o societate pe actiuni, cu un capital social de ~3 milioane de euro. BVB este actionarul majoritar cu peste 54% din capitalul social. Agentii ale Depozitarului Central sunt in Bihor, Cluj, Neamt, Sibiu, Brasov, Bacau, Valcea, Arges, Buzau, Prahova, Dambovita, Ialomita, Dolj si Constanta. Totodata, Depozitarul Central detine 321 de sedii centrale si secundare ale intermediarilor sai. 
Depozitarul Central si-a inceput in data de 12 aprilie 2007 activitatea, informeaza un comunicat al Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Totodata, a fost prezentata repartitia teritoriala a actionarilor pe judete si modul de eliberare a extraselor de cont de catre participanti (SSIF-uri si agenti custode) pe baza de semnatura electronica. 
Depozitarul Central administreaza peste 10 milioane de conturi in Romania si presteaza servicii de compensare, decontare, custodie, depozitare si registru cu valori mobiliare, tranzactionate pe pietele reglementate si in cadrul sistemelor alternative de tranzactionare, precum si orice operatiuni in legatura cu acestea. 
Printre obiectivele sale se numara :
- dezvoltarea serviciilor oferite prin internet pe baza de semnatura electronica, 
- extindere sistem mixt de conturi la toate categoriile de intermediari,
- introducerea serviciului de imprumut de instrumente financiare,
- conectarea la reteaua globala a Depozitarilor Centrali si pozitionarea Depozitarului Central ca centru nodal (hub) pentru zona Sud-Est Europeana. 
Nr. crt. Denumire
1 BURSA DE VALORI BUCURESTI
2 CA-IB ROMANIA
3 ROMANIAN AMERICAN ENTREPRISE FUND
4 SITI SA
5 CAMERA DE COMERT SI INDUSTRIE A ROMANIEI
6 GELSOR S.A.
7 BROADHURST INVESTMENT LIMITED
8 BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE SA
9 SIF OLTENIA
10 SIF BANAT - CRISANA
11 SIF MOLDOVA
12 SIF TRANSILVANIA
13 SIF MUNTENIA
14 GRUPUL FINANCIAR MUNTENIA
15 BANC POST SA
16 RAIFFEISEN BANK SA
17 MINDBANK SA
18 SOV INVEST SA
19 NORD SA
20 EUROAPTITUDINI SA
21 CENTRAL EUROPEAN FINANCIAL SERVICES SA
22 SC DANAS EXPERTIZE SI SERVICII FINANCIAR CONTABILE SRL
2. Actionari ai Depozitarului Central
3. Detineri in sistemul RoClear
Statistici privind detinerile din sistemul RoClear in anul 2007
La sfarsitul anului 2007, Depozitarul Central avea in evidenta un numar total de 9.526.228 detinatori de instrumente financiare, dintre care 9.522.204 rezidenti si 4.024 nerezidenti. Valoarea detinerilor, calculata pe baza pretului din ultima zi de tranzactionare din 2007, s-a ridicat la suma de 115.631.444.050,71 RON, un procent de 55% din aceasta suma apartinand detinatorilor rezidenti. 
In ceea ce priveste investitorii nerezidenti, un clasament al primelor zece tari, ca pondere a detinerilor, indica Austria pe primul loc, cu o cota de 31%, urmata de Franta, cu 22%. Pe locul al treilea s-a situat Olanda cu un procent de 15% din total. Clasamentul continua cu Anglia - 7%, Cipru - 7%, Statele Unite ale Americii - 4%, Germania - 3%, Luxemburg - 2%, Elvetia - 2% si Grecia - 1%.


Fisiere in arhiva (2):

  • Depozitarul Central
    • Depozitarul c.ppt
    • Depozitarul Central.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!