Descrierea Sistemul Informatic al Organizatiei

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
I. Obiectul si domeniul de activitate al organizatiei
II. Volumul activitatii al organizatiei
III. Dotarea cu echipamente hardware
IV. Descrierea software-urilor folosite 
V. Observatii personale si posibilitati de imbunatatire a sistemului informatic existent
CONCLUZII


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Sistemele informatice ca forma mai larga, cuprinzatoare constituie un camp esential de studiu in administrarea afacerilor si management, domenii considerate majore in zona economica. Astfel, sistemele informatice trebuie sa raspunda la problemele legate de administrarea hardware-ului, software-ului, a datelor, precum si a retelelor informatice, intr-un mod strategic pentru succesul in afaceri.
Modelul unui sistem informatic exprima cadrul conceptual pentru componentele principale si activitatea sistemului informatic. Sistemul informatic depinde de resursele umane, de hardware si software pentru a realiza intrarile in sistem, prelucrarile, iesirile din sistem, precum si activitatile de control care convertesc datele in produse informationale.
Elementele componente ale sistemului informatic sunt oamenii, hardware-urile, software-urile si datele:
- Resursele umane - includ atat utilizatorii cat si specialistii;
- Hardware - includ echipamentele;
- Software - includ programe si proceduri;
- Datele - sunt transformate prin activitatile de procesare intr-o mare varietate de produse informationale pentru utilizatori.
Sistemele informatice joaca un rol vital in succesul unei organizatii. Astfel, prin acestea se pot asigura infrastructura informationala interna (prin Intraneturi) sau externa, interorganizationala (prin extraneturi) pentru necesitatile business-ului in asigurarea eficientei operationale, a unui management eficient si a unui avantaj competitional.
Capitolul I. Obiectul si domeniul de activitate al organizatiei
Societatea Bitway Telecom infiintata in Bucuresti in anul 2006, are ca obiect principal de activitate furnizarea de servicii de acces internet provider, oferind o gama larga de servicii in domeniul telecomunicatiilor: acces la internet, transmisii de date, telefonie, gazduire domenii de internet (webhosting), colocare echipamente (servere) in centrele proprii de date. Prin oferta avantajoasa a raportului calitate-pret si gama variata de produse, firma a devenit in scurt timp una din cele mai cunoscute in domeniu. Misiunea firmei este de a se impune pe piata telecomunicatiilor din Bucuresti, venind cu servicii de calitate la un pret avantajos.
Capitolul II. Volumul activitatii al organizatiei
In ceea ce priveste indicatorii financiari-economici, societatea Bitway Telecom a inregistrat in anul 2006 o cifra de afaceri de 15.792 ron, ajungand la sfarsitul anului 2008 sa inregistreze o cifra de afaceri de 107.802 ron. Firma are un numar de 15 angajati, dintre care :
- un sef de sectie si cinci tehnicieni, ce se ocupa de partea tehnica, cablari, montari si schimbari de switch-uri si rootere. 
- un administrator;
- doua secretare, ce lucreaza la cele doua casierii ale firmei;
- cinci analisti programator;
- un contabil;
Principalii parteneri de afaceri ai societatii Bitway Telecom sunt Clinica Marie Stopes, Moody International si CertSIGN. Acestia utilizeaza, atat serviciile si produsele firmei Bitway Telecom, cat si detin un numar semnificativ de actiuni ale societatii.
Capitolul III. Dotarea cu echipamente hardware
Firma Bitway Telecom dispune de cinci spatii de activitate, si anume: 
- un spatiu pentru departamentul tehnic, ce tine de cablari, montari si rezolvarea problemelor, la cerere, a eventualelor defectiuni tehnice; acesta cuprinde un numar de sase calculatoare legate in retea, prin fibra optica;
- doua casierii, dotate cu cate doua calculatoare fiecare;
- un spatiu securizat unde se afla serverul intregii retele;
- un spatiu destinat analistilor programator, dotat cu cinci calculatoare, legate, de asemenea in retea, prin fibra optica.
- un birou pentru departamentul de contabilitate.
Toate aceste calculatoare sunt legate in retea de tip LAN, existand cate un server si cate un router, care administreaza erorile de transmisie, mentine statisticile de utilizare a retelei si administreaza problemele de securitate, in fiecare spatiu de activitate. Calculatoarele din departamentul tehnic si cele din spatiul destinat analistilor programator sunt de tip Alienware Aurora Cosmic Black, cu procesor Intel Core i7 920, frecventa procesor 2.66GHz, 6GB memorie DDR3, capacitate HDD 1TB si 2 placi video nVidia GeForce GTS 240 SLI cu o capacitate de memorie de 1GB. Celelalte trei calculatoare, doua care se afla la casierii si unul in biroul contabilului sunt de tip Lenovo M58p Tower, cu procesor Intel Core 2 Duo E8400, frecventa procesor 3.0Ghz, 2GB memorie DDR3 si o capacitate HDD de 500GB.
Capitolul IV. Descrierea software-urilor folosite
Bitway Telecom foloseste ca principal sistem de operare Microsoft Windows 7 Home Premium 64 bitsi (la cele douasprezece calculatoare) si ca sistem de operare secundar Microsoft Windows Vista Business (la celelalte trei calculatoare), numeroase programe de aplicatii, dintre care, cele mai importante si mai des folosite sunt: 
1. Baza de date MySQL, fiind accesibila doar pentru administratorul retelei si cele doua secretare. Aceasta cuprinde datele personale ale fiecarui client (nume, prenume, CNP, adresa, numar de telefon). Din aceasta baza de date este posibila verificarea traficului fiecarui client, (conectare, deconectare, download);


Fisiere in arhiva (1):

  • Descrierea Sistemul Informatic al Organizatiei.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!