Desfasurarea Procesului Bugetar Public la Primaria Berezeni

Extras din proiect Cum descarc?

CAP.1.ORGANIZARE SI FUNCTIONALITATE IN CADRUL PRIMARIEI COMUNEI BEREZENI
1.1. Scurt istoric
Comuna Berezeni este situata in partea de sud-est a judetului Vaslui latitudine Berezeni: 46.38, longitudine Berezeni: 28.15, la interferenta dintre zona de lunca a Prutului cu campia deluroasa a depresiunii Elan-Sarata, se incadreaza in randul comunelor foarte mari, fiind o comuna de rangul II ce are in componenta cinci sate: Berezeni, Satu Nou, Rinceni, Musata si Stuhulet distribuite pe o distanta de 14 km de centrul comunei, satul Berezeni.
Este o comuna cu populatie numeroasa (5619 locuitori, conform ultimului recensamant) dar cu densitate mica (50 locuitori/km2), in descrestere, cu grad ridicat de imbatranire (24,2%), cu grad mediu de intinerire (22,1%) si cu resurse foarte mari de forta de munca activa (53,6%).
Comuna Berezeni are o suprafata totala de 11296 ha din care:
- teren arabil - 7994 ha; 
- pasuni + fanete - 1778 ha;
- vie nobila si hibrida - 274 ha;
- livezi - 26 ha;
- fond forestier - 319 ha;
- teren intravilan - 664 ha;
- alte terenuri - 241 ha.
Pe teritoriul comunei au fost descoperite 14 urme de locuire omeneasca, incepand cu epoca neolitica.
Berezeni - sat resedinta de comuna, este situat pe terasa inferioara de pe dreapta raului Prut, la nord de localitatea Falciu. Este o asezare veche, documentar este atestat din anul 1634. Ca structura functionala, in perimetrul satului Berezeni, se deosebesc 4 sectoare (cartiere), Horinceni in nord, Berezenii vechi in centru, Vicoleni si Satul Nou in sud.
Satu Nou - sat in comuna Berezeni, situat pe terasa inferioara de pe dreapta raului Prut, la sud (o continuare) de Berezeni, este format din doua parti, Satu Nou spre nord si Bozia Noua spre sud.
Musata - sat in comuna Berezeni, situat pe cursul mijlociu al paraului Musata, documentar este atestat din anul 1488.
Rinceni - sat in comuna Berezeni, situat la nord-vest de satul Berezeni, pe valea paraului Rezasca - Studinet, pe un teritoriu cu urme de locuire inca din epoca fierului.
Stuhulet - sat in comuna Berezeni, situat la nord-vest de satul Berezeni, pe un teritoriu cu urma de locuire omeneasca inca din epoca bronzului.
Din punct de vedere geologic, teritoriul comunei se desfasoara pe depozite argilo-nisipoase, de varsta Sarmatianului superior si Meotianului. Relieful apartine depresiunii Elan-Sarata si luncii raului Prut in est. Inaltimea maxima de relief este de circa 250 m, in dealul Copaceana, de la sud vest de satul Rinceni, iar cea minima este de 17 m in lunca raului Prut, la est de satul Berezeni.
Clima este temperat continentala, temperatura medie anuala a aerului este de 9 - 9,5o Celsius.
Invelisul de sol este format din cernoziomuri tipice si levigate in partea de vest a comunei si din soluri aluviare si de lacoviste in partea de est, in lunca raului Prut.
Comuna Berezeni dispune in prezent de institutii administrative si culturale care corespund prezentului.
Primaria in comuna Berezeni a fost construita prin grija administratiei judetene in anul1885. In anul 1932 se pun bazele primului dispensar uman in comuna prin fondurile realizate de la islazuri. 
1.2. Obiect de activitate
Pentru asigurarea conditiilor de executare a legilor, Aparatul Executiv al Primariei raspunde de executarea lucrarilor potrivit atributiilor sale, asigura aducerea la indeplinire a actelor normative adoptate de Parlamentul si Guvernul Romaniei, a ordinelor Prefectului Judetului Vaslui, a Hotararilor Consiliului Local precum si a dispozitiilor Primarului Comunei Berezeni.
Legatura intre diferitele compartimente ale Primariei comunei Berezeni se face prin conducatorii acestora. Legatura cu alte institutii sau cu conducerea ministerelor si a celorlalte organe ale administratiei de stat se fac prin reprezentanti legali ai Primariei.
Functionarea normala a comunei si strategia de dezvoltare a acesteia conduc spre urmatoarele obiective principale : 
- Dezvoltarea economica locala;
- Dezvoltarea infrastructurii;
- Imbunatatirea calitatii vietii;
- Dezvoltarea resurselor umane;
- Protejarea si conservarea mediului si a resurselor naturale.
1.3. Organizare interna
Primaria Comunei Berezeni (judetul Vaslui), isi desfasoara activitatea in sediul situat in Str. Mihail Kogalniceanu aceasta fiind adresa oficiala folosita in toate documentele elaborate in institutie. Legii administratiei publice locale nr. 215/2001 - actualizata la 30.05.2008
Aparatul propriu al Consiliului Local al Comunei Berezeni este organizat pe compartimente, potrivit structurii organizatorice stabilita prin Hotararea Consiliului Local, si asigura indeplinirea sarcinilor ce revin Primariei Comunei Berezeni, ca organ local al Administratiei Publice Locale.
Primaria comunei Berezeni este organizata in 10 compartimente: 
1. Stare Civila;
2. Registrul Agricol;
3. Secretariat - Arhiva;
4. Asistenta socialav si Resurse Umane;
5. Serviciul Voluntar pentru situatii de urgenta;


Fisiere in arhiva (1):

  • Desfasurarea Procesului Bugetar Public la Primaria Berezeni.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 7 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!